שירים עבריים על זמן

קוכולין

New member
שירים עבריים על זמן

שלום לכולם, האם תוכלו להפנות אותי לשירים בעברית הקשורים לזמן? הזמן החולף, זמן אלוהי מול אנושי, חילופי עונות? כל דבר יתקבל בתודה, הן שירים מודרניים, הן עבריים קלאסיים ואפילו משירת ספרד. בתודה, קוכולין

shellyland

New member
בטח

נתן זך, מתוך "שירים שונים" ראיתי ציפור לבנה בליה השחור וידעתי כי קרוב לכבות אור עיני בלילה השחור. ראיתי עב קטנה ככף יד איש וידעתי כי את הגשם שאני מרגיש עוד לא הצלחתי לספר לאיש. ראיתי עלה אשר נפל, אשר נופל. הזמן קצר. אני איני קובל. וגם: משירי סוף הדרך של לאה גולדברג (אני אנסה לחפש לך את זה) ואם תתני לי איזה יום-יומיים אני בטוחה שיהיו לי עוד כמה.

shellyland

New member
אולי גם

ההמשך יבוא של זך מאותו קובץ: "...ההמשך יבוא. אולי זה עוד לא ברור עכשיו אבל הזמן יפתור, יבחר, יאמר את הדבר במושגים של זמן, כלומר, לא כאן ולא עכשיו ואולי רק בעוד זמן רב" יש המון שירים שמדברים על זמן, מזכירים את המילה זמן או עוסקים בתהליכים והתפתחויות בזמן. אם תסבירי מה בדיוק מטרותיך ולמה את זקוקה, נוכל להתמקד יותר.

shellyland

New member
לבונבון הג´ינג´י

שמעון אדך יש מחזור שירים שנקרא "שירים של יום" ויש שם שירים של יום ראשון, יום שני, יום שלישי וכו´. לא זוכרת מאיזה קובץ זה, אבל יתכן מאוד שמהראשון. נסי שם.

shellyland

New member
מה... זהו?

ואני כבר תיכננתי לפשוט בלילה על כל ספרי השירה שיש לי בבית וכל אתרי השירה ברשת.

אלעד2

New member
מכתם שאינני זוכר מי כתב:

העבר- אין העתיד- עדיין וההווה- כהרף עין. דאגה מנין?

עגנון

New member
האמת

שהחרוזים מסתדרים גם במלרע, אבל נו... לפספס את ההזדמנות למלעל את שירי ביאליק...

אי עסקינן בהכי-

נסו את השילוב הקטלני: בית מ"הכניסיני" ובית מ"מנהג חדש". שניהם, הרי, אליבא דאמת, באותו מקצב נכתבו. העליתי פעם הנה קובץ קול של הקראת הסינתזה הזו, אבל לאף אחד לא היה מה לומר על זה, אשר על כן צללה ההודעה כאבן במים עזים. חבל.

nirdagan

New member
יש לו כמה שירים בהגייה ספרדית

למשל "המכונית". אבל באמת כמעט כל השירים של ביאליק (וטשרניחובסקי) יש למלעל אותם. חבל שחלק מהמלחינים\הזמרים לא קולטים את זה. למשל הביצוע של יהורם גאון של "קומי צאי" הוא אסון לאומי. הן המילים והלחן של נעמי שמר הם במלעיל אבל הוא מתעקש למלרע את השיר. כמובן הביצוע של ריטה של הכניסיני מבוסס על לחן מלרעי שגוי, כך שהאשמה חלה על המלחין במקרה זה.

shellyland

New member
משהו על זמן

מתוך כימים אחדים (מאיר שלו) אני זוכר כיצד לימדה אותי אמא לקרוא הללו לראשונה. בן שש הייתי וביקשתי ממנה שתקנה לי שעון. "אין לי כסף לשעון", אמרה. "אני אבקש מגלוברמן והוא יקנה לי", אמרתי, "הוא אבא שלי ויש לו כסף כמה שהוא רוצה" (למרות גילי הצעיר הבנתי פה את מעמדם של שלושת הגברים שדאגו לי, הביאו לי מתנות ושיחקו איתי משחקים). "אתה לא תבקש מאף אחד שום דבר", אמרה אמא וקולה שקט וקשה. "אין לך אבא, זיידה, יש לך רק אמא ומה שאני יכולה אני אקנה לך. אוכל לאכול יש לך, בגד ללבוש ואתה לא הולך יחף בלי נעליים", ואח"כ התרככה, הוליכה אותי בידי החוצה ואמרה: "אתה לא צריך שעון, זיידה, תראה כמה שעונים יש בעולם". היא הראתה לי את צילו של האקליפטוס שבגודלו, בכיוונו, בצינתו אמר תשע בבוקר. את העלעלים האדומים של הרימון שאמר אמצע מרץ, את השן שהתנדנדה בפי ואמרה שש שנים, ואת הקמטים הקטנים שבזוית עיניה שריצדו ואמרו ארבעים. "אתה רואה זיידה, ככה אתה בתוך הזמן. אם יקנו לך שעון אתה תהיה רק לצידו".

shellyland

New member
ועוד משהו על זמן

(אגדה עממית) בארץ בוחצ´וטגאד, אשר בירכתי צפון, עומד לו סלע ענק מאה פרסה רוחבו ומאה פרסה גובהו. פעם בשנה באה ונוחתת עליו ציפור קטנה ומשייפת בו את מקורה. והיה כאשר יישחק הסלע עד עפר משיופי מקור הציפור הקטנה, וחלף יום אחד בנצח.

shellyland

New member
אה... היית בטוחה עד לפני שתי דקות

אבל עכשיו ערערת את בטחוני. אני אבדוק שוב כשאגיע הביתה.

למעלה