שירים משיר השירים =]

שירים משיר השירים =]

מבצע חדש של המורה שלי. חצי נקודה בונוס בתעודה על כל שיר שנביא לה על דיסק אודיו שלקוח משיר השירים. בינתיים יש לי רק שנים. זוהר ארגוב - עת דודים כלה. והשיר מקבלת שבת - לכה דודי. כל מי שמכיר עוד שירים שלקוחים משיר השירים, אנא כתבו פה. תודה מראש, אלון (תבורכו)

סקיפי

New member
וגם

אם ישקני מנשיקות פיהו מה יגיד לי על כן מכל העלמות שר שירים הוא לי שיר השירים בשעשועים - עפרה חזה.

פלגיה

New member
יש שיר קצת ישן

שנקרא "הדודאים" ושרה אותו להקת סקסטה גם אריאל זילבר הלחין משהו משיר השירים.

סוריאל

New member
"שיר גנוב"

של אריאל זילבר, בתקליט 'ירוקות'. חפשי במומה או שירונט. 'לכה דודי' אינו קשור כלל לשיר השירים, לא בתוכנו ולא בהרמזיו. הקשר היחיד הוא שהשבת (וירושלים) מסמלות בעיני המקובל את השכינה/כנסת ישראל, שהיא גם הרעיה בשיר השירים. אבל כאמור אין לכך זכר בשיר עצמו (שבנוי כולו על רמזים ורעיונות קבליים, אבל לא בצורה כל כך מפורשת).

מוגג

New member
לא!!!

מאיר אריאל אינו אריאל זילבר. למאיר אריאל יש שירים רבים בה הוא שואל שברי פסוקים משיר השירים. בולט בהם שיר גנוב. לאריאל זילבר יש שיר אחר המצטט את "שיר השירים". יש עשרות שירים המצטטים משיר השירים: שובי השולמית ברח דודי שחורה אני ונאווה מגדים דודאים אקומה נא קול דודי ועוד המונים.

סוריאל

New member
../images/Emo5.gif

אוי ויי. המנוח בודאי מתהפך בקברו. אני מקווה שאודי ושחר לא קראו את זה בטעות. אה, וכמובן - תודה מוגג. אשתדל לא לאכזב אותך (ואותי9 עוד. בודאי לא בצורה כל כך מחפירה.

יוסי ר1

Active member
המורה נתן לך בונוס על לכה דודי

מקבלת שבת?! את השיר כתב אלקבץ, הוא אינו לקוח משיר השירים!

אלי ו.

New member
שיר מספר שמונה של אריק איינשטיין

מבוסס מאוד על שיר השירים. לאריאל זילבר יש שיר שנקרא פשוט "שיר השירים" וכל הטקסט לקוח משם. גם "שיר גנוב" של מאיר אריאל גנוב משיר השירים. מדרש יונתי של מאיר אריאל מכיל ציטוטים משם. אני בטוח שבפורום ניתוח ופרשנות שירה ובפורום מוזיקה עברית ימצאו עבורך עוד שירים אם תצטרך. אגב, את מילות השירים תוכל למצוא באתר שירונט www.shiro.net.il

ואי תודה =]

תודה לכולם. אתם מוזמנים להמשיך להוסיף אם יש לכם. אתם עוזרים לתעודה של תלמיד יהודי חח

kant2006

New member
לבועז שרעבי

יש שיר שכל כולו החלק הראשון של פרק א של שיר השירים. שכחתי את שמו, תריץ חיפוש בשירונט (גם בשביל תוצאות נוספות).

למעלה