שירים מושלמים

melancholy man

New member
שירים מושלמים

נתחיל בזה, שאין דבר כזה, הרי שום דבר בחיים לא מושלם, אבל שירים שהם מושלמים בשבילי, שממצים את מה שאני רוצה להשיג מהמוסיקה שאני שומע, אני בטוח שגם לכם יש כאלה, אז מה השירים המושלמים באמת שלכם? השיר הראשון שאני רוצה להביא לכאן בהקשר הזה, הוא San Francisco Nights בעצם כמו כמעט כל השירים שאני חושב עליהם כמושלמים, יש בשיר הזה איזה מיצוי של סצנה ושל אווירה כאילו השיר הוא איזה סיכום של תקופה, מעבר לזה, האהבה של בארדון להיפים היפים של קליפורניה, עוברת כל כך טוב שהשיר פשוט מציף אותך ביופי חום ואהבה. מוזר שדווקא בחור אנגלי כמו בארדון עשה את זה, אבל זה יחד עם השיר הנפלא מונטרי, הוא אחד התיעודים היותר מוצלחים של הסצנה הזאת. השיר השני שלי, הוא Happenings Ten Years Time Ago רק תשמעו את הגיטרות של בק כאן, כל הסיקסטיס נכנסים כאן לפני שאומרים משהו, השירה של קית' רולף בכלל עוטפת את הכל במשהו פאזי צמרירי ונעים והמילים ההזויות הופכות את זה, לשיר פשוט מושלם. השלישי, Gimme Shelter של הסטונס, זכה כאן לכל כך הרבה קישורים ממני שנדמה שלא צריך להוסיף כלום, אני מעדיף את השיר איך שהוא נשמע בתקליט, אבל גם ככה אפשר להבין משמיע לבד, למה הוא מושלם בשבילי. מה איתכם?

Caraya

New member
מכל היצירות שאי פעם נכתבו

במסגרת מה שנקרא "רוקנרול", זו היחידה שאי פעם נחשפתי אליה שאני יכול להגדיר כמושלמת. ההתחלה של DSOTM בנויה בתבנית קלאסית של סונאטה: אקספוזיציה, פיתוח, רפריזה, קודה. האקספוזיציה היא Breath. הפיתוח הוא Time. אח"כ מגיע Breath- Reprise ולבסוף- ההופעה הגדולה בשמיים שהיא הקודה. קודה היא החלק הכי דרמטי בסונאטה. החלק שאמור להשאיר את המאזין עם פה פעור. ניסיתי איזה רבע שעה לכתוב מה עושה אותה למדהימה כ"כ לטעמי ולא הצלחתי. אני מחכה להסבר של מישהו אחר.

Investigations

New member
הרגש אוי הרגש

B.B. King -The Thrill Is Gone התגלמות הבלוז לדעתי שיר הבלוז הטוב ביותר. אומנם לא סולו מפציץ אבל כזו הוא קינג צנוע ואם זאת כל נגיע שלו כל תו וצליל שאיש הענק מוציא מהגיטרה גורם לך להנמס אתה מרגיש את זה אתה מרגיש את העצב כהקול הנפלא שלו שר מרגיש את זה נכנס לורידים ועושה את הדרך ללב. אני מכיר תשיר עוד מהילדות כשאבא שלי היה שומע אותו והייתי חושב שהוא שר Fillep Is gone ילד טיפש. לא משנה כמה אני שומע אותו לא נמאס! ויש גם ביצוע מדהים יחד אם גארי מור של 7 דקות אם באטל גיטרה מהמם בסוף. (דרך אגב אלפי קבארים בוצעו לשיר אחד ששווה לציון הוא של הגברת הריאשונה של הסול אריתה פרנקלין) עוד כמה: Shine on You Crazy Diamond Since I've Been Loving You I Put a Spell on You בביצוע של נינה.

Miss Triple H

New member
אולי לא יסכימו איתי אבל

celebration day של זפלין הטקסט הלחן..לא עושים מוזיקה כזאת כבר

bibi50

New member
קולוסיאום

Song for an imaginary western לא יודע איך להסביר אבל הדרמטיות שבה קריס פרלו שר והלהקה שמבצעת את הקטע עובדת פי שרק קולוסיאום ידעה... קטע הסיום של ה valentyne suit כשקלמפסון מוכיח לנו מי הוא אחד המעולים בניגון על גיטרה הוא גם קטע שנשמע בתדירות אצלי ותמיד אני מצטמרר למרות ששמעתי אותו יותר מעשור. פשוט נהדר !

fenriz

New member
חשבתי דווקא שתבחרי

את The Game של מוטורהד משום מה. ושיר מושלם לדוגמא הוא השיר הזה של הסטונס, שמה שמושלם בו הוא זה שהוא לא מושלם, מי צריך מושלם ברוק אנד רולצ.

melancholy man

New member
מישהו רואה יורת מידיי WWE? ../images/Emo13.gif

מסכים לגמרי עם המשפט האחרון שלך right on the money!!

giba70

New member
Life on Mars

פשוט מושלם. יש צורך להסביר? כל כך הרבה דברים קטנים שעושים אותו למושלם, השירה של בואי באופן כללי, נגינת הגיטרה לאחר הפזמונים, התגברות הדרמה בקטע המעבר המודגשת ע"י הפסנתר וכלי הקשת העולים לאט לאט בסולם הטונים, הכניסה של החלילים באמצע הבית השני, הסיום עם נגינת הפסנתר הבוקעת שוב. זה שיר שכאשר אני שומע אותו אני אומר לכל העולם: שקט, אני עסוק!

פישקין

New member
american skin 41 shots

השיר הזה של ברוס ספרינגסטין כל פעם מעביר בי צמרמורת מחדש.

like a rolling stone

נשאר רלוונטי גם מבחינת המילים וגם מבחינת הלחן כמה שהוא ארוך אני אף פעם לא רוצה שהיא יגמר

spych kid

New member
ללא ספק

דווקא השיר הזה אני מרגיש שהוא נגמר מהר והיה אפשר להאריך אותו אבל אז הוא לא היה כבר מושלם . בובי'לה יודע לגעת בקלות בנקודות רגישות בעזרת המלל: מרמת המשפטים ורמת השפה ועד בחירת המילה הנכונה והטון שבה הוא אומר אותה בשיר (אם זה ציניות או חצי צוחק או בדרמטיות שאופיינית לבוב וכו'). כל פעם כשאני קורא שירים שלו ובעיקר השיר הזה אני מקבל עור ברווז לא (מטאפורי ! ) כל פעם אני חושב מחדש איזה "בן זונה" הוא היה שהעיז להגיד את הדברים שהוא אמר ועוד בתקופה הזאת.

למעלה