מבחינת זכויות אין הבדל, יש זכות יוצרים...
לכל מי שכותב או מפרסם שיר/יצירה מקורית. אלא אם מכרת את היצירה לצד אחר בהסכמה.
אני מנחש שלא הנושא המשפטי הפורמלי הכי מעניין אותך.
בעיקרון מי שקובע את המחיר ליצירה הפרסומית שלך, שיר, ג'ינגל וכו' זו את והצד לו את מוכרת את מה שיצרת או חיברת עבורו.
נפשט את הנושא,באופן מעשי אני כפרסומאי מכין עבור לקוח ג'ינגל פרסומי, משבץ אותו בתשדירי רדיו אזורי או ארצי, ומרוויח או מהכתיבה של הג'ינגל, או מעמלת הפרסומאי או גם וגם.. תלוי במה מדובר.
במקרה כזה של תשלום עבור המוצר שהכנתי ע"י הלקוח, למעשה הגינגל/השיר הוא רכושו של הלקוח. אני לא ניכנס כאן לדקויות משפטיות בתחום הקניין הרוחני של "הזכות המוסרית ביצירה", המוקנית לכותב ללא קשר אם שולם מחיר עבור השיר, שוב זה ניראה לי פחות רלבנטי לשאלתך.
המו"מ בין הצדדים, מתייחס כמובן למדיה, לפופולאריות, לחשיפה, וכיו"ב, ניתן בד"כ להיעזר בסקרים (TGI וכדומה) כדי לדעת ולקבל סדר גודל של חשיפה למדיה ולקבל פרופורציה.
עד לשנים האחרונות היה מקובל שהמדיה הקלאסית היא המובילה, רדיו, טלוויזיה, וכו' כיום למעשה האינטרנט הפך למדיה די משמעותית "ניו מדיה" , והתמחיר לא בהכרח נמוך משמעותית מפרסום לדוגמא ברדיו של ג'ינגל.
יש גם את האסטרטגיה של הפצת פרסומת וירלית ברשת שאפקטיבית לעיתים יותר מאמצעי המדיה הקלאסיים ששלטו עד לשנים האחרונות.
חשוב להבין מראש מי הלקוח ,היכן יפרסמו את השיר/הטיזר שחיברת, לאיזו תקופה, תדירות וכו' ואז לתמחר בהתאם.