שירים לעבודה לבגרות

so be it

New member
שירים לעבודה לבגרות

היי אני מקווה שזה המקום המתאים, אם לא, מצטערת מראש אני מחפשת שירים משנות השישים שנכתבו בעקבות האירועיים העולמיים, ובכלל בעבקות התקופה (בעיקר בארהב), והפכו להיות חלק מהרגשות לאותו אירוע. לדוגמא אני לוקחת את שיר לשלום - רצח רבין, המטרה שלי היא לנתח את השיר במחינה מוזיקלית,לנתח את המצב מבחינה פסיכולוגית, סוציולוגית, ואת ההיסטוריה.... חשבתי אולי ביטלס... מה אתם אומרים? אהה גם חשבתי לקחת את השיר נושא בסרט דה וול בסרט של פינק פלויד

גלי®

New member
שיר לשלום לא נכתב בעקבות רצח רבין,

אלא הרבה שנים לפני כן... הוא מזוהה עם הרצח, כי דף עם מילות השיר הכתובות היה מקופל בכיסו של יצחק רבין, כי הוא לא זכר את המילים ובטקס שבסופו נרצח, שרו אותו... קבלי: What a Wonderful World "והנה כמה דוגמאות מובחרות לשירי מחאה: Bufallo Springfield – For what it`s worth, Byrds – Turn Turn Turn, CCR – Fortunate son. הבעיה היתה לדעתי שהשוק של שירי המחאה היה אומנם גדול, אבל כמובן שהציבור נחצה באותה תקופה למחנות של ´בעד´ ו´נגד´ וזה יצר בעיה עבור חלק מהזמרים אני מניח." ציטוט מתוך מאמר בפורום...

so be it

New member
השיר נכתב בנשת 1969 ועבור רבים

מאיתנו, לפחות בגילי, אני לא יודעת בת כמה את, הוא מסמל את מה שקרה שם...בעצרת... ואני מאמינה שאני אלך עם הנגד.... יותר מעניין נראה לי... תודה רבה רבה...!

נדמה לי שתוכלי ל...

החשיב את כל שירי המחזמר "שיער" לשכאלה...בעקבות מלחמת ויטנאם.

למעלה