שירים בספירת העומר

שירים בספירת העומר

בשעה טובה החלטתי לקבל על עצמי השנה לא לישמוע שירים. אבל יש לי כמה שאלות אז פליז תעזרו לי. אם חבר שלא שומר שמיעה מדליק מוזיקה וכמובן שלא לענין להעיר ולהגיד שיכבה כי בתור אחד ששמע אז אני מבין אותו, מה אני יכול לעשות? לאטום אוזנים זה לא פתרון, אז איזה אופציות יש לי? אותו דבר אני נוסע באוטבוס או רכב של סתם מישהו, מה עלי לעשות בלי להגיד שיכבה. ? מי שלא יודע אנגלית מותר לו לישמוע לועזית, כי הרי מימלא לא מבינים? ואם זה המנגינה אז אני נגיד שאוהב מאוד ים תיכוני אז אני יכול להבין שאסור לי לישמוע יונית או ערבית, אבל סתם דברים בשפה אחרת אני כן יוכל? בקיצור אני מקוה שהצלחתי להבהיר את שאלותי וספקותי ומצפה שתענו לי מהפן ההלכתי. ליל``ט או בוק``ט.

זה לא משנה מה אתה שומע האיסור הוא

כלי נגינה,..לגבי מה שאמרת על חבר שכן שומע תדבר איתו ותגיד לו שב`ה קיבלת על עצמך תקבלה הזאת..תדבר איתו יפה.תאמין לי שהוא ירגיש לבד אי נעימות ויסגור..אם זה לא עוזר תבקש ממנו ישירות..ואם גם זה לא עוזר אז פשוט תלך משם! לגבי רכב זר תיתפלל שלא תגיע לסיטואציה כזו,.אך עם הגעת לזה אם אתה חושב שזה יעזור לבקש לכבות אז ברור שעדיף שתעשה זאת אך אם אתה יודע שזה לא יעזור או שאתה מתביש לבקש אל תשתדל לא להתיחס לשיר לא לשמוח ממנו..בהצלחה רבה רבה..אשריך אח שלי!

זה הבעיה שזה דבר שאני ממש לא מסוגל

כי תמיד ההיתי שונא את האנשים האלה וההיתי מיתעצבן בלב על זה שבאים לנהג ואומרים לו תכבה את המוזיקה או באים למישהו שיושב באוטבוס ניפרד ואומרים לו לעופ מישם זה דברים שממש לא ההיתי סובל, לאודע למה אבל זה עיצבן אותי. לגבי להגיד לחבר אני ממש לא רוצה כי אני זוכר את עצמי שביקשו מימני לכבות אז ממש לא הבנתי מה רוצים מהחיים שלי, כאילו מה לא פסדר אצלי אני כולה שומע ואם ישך בעיה אז מיצטער זה לא בעייתי, וכיום אני מיסתכל אני מיתפלא על עצמי איך ההיתי כזה אבל פשוט כי זה נבע מהחוסר מודעות והענין בזה, כמו שאתם שומעים מוזיקה לא חסידי אתם ממש לא מרגישים בזה בעיה לא מבינים מה לא טוב בזה, אותו דבר בספירה . אז מה שאני מקוה שאני יצליח לישמור עלי לא לישמוע כלום חוץ מקול חי ששם אין מוזיקה. ואם מישהו ידליק אני יכון לא להנות..

זה לא איסור דאורייתא...

גם מדרבנן אין איסור לשמוע מוזיקה בספירת העומר. יש איסור שמיעת כלי נגינה בכל השנה, זכר לחורבן (נפסק להלכה בשו``ע בהלכות ט` באב) ור` משה פיינשטיין אומר שמי שמתעקש להקל בזה, לפחות שיחמיר בספירת העומר ושלושת השבועות. ואתה הרי מקל כל השנה. אם יש מישהו שלא מקפיד בספית העומר אפשר להבין אותו, כי הפשרה של ר` משה פיינשטיין שדוקא בספירת עומר קצת משונה (כלומר, מה נפשך, אם אסור אסור תמיד, אם מותר, אז מאיפה הרעיון של הזמנים האלו? זה לא מופיע בשום מקום). לדעתי, כל מקום שזה נתקל ב`בין אדם לחבירו` מצווה להקפיד על ה`בין אדם לחבירו`, במיוחד שכמעט תמיד חיוב בין אדם לחבירו הוא מדאורייתא. בהצלחה.

אם אתה שומע

באוטובוס או שכן וכו אין לך בעיה עם זה כי זה לא מרצונך (וזה גם לגבי שירים במשך כל השנה) חבר שהוא בחדר שלך נראה לי זה קצת שונה.ולגבי מוזיקה לועזית, מילים אפשר לשמוע בספירת העומר כך שזאת אינה הבעיה.המנגינה היא הבעיה

19אריאל

New member
אם אנחנו לא נשמור עומר כהלכתו...

אז מייי לעזאזל ישמור???!!!

little snoop

New member
תזכורת קטנה לכולם!

ענין אי שמיעת שירים בימי העומר נובע מעצם מנהגי האבלות שיש לנהוג, מתו 24,000 תלמידים גדולי דור של ר` עקיבא! ועל מה? על שלא נהגו כבוד זה בזה, מדובר באנשים צדיקים מאוד,היו עסוקים כל הזמן בלימוד תורה, אך כאן התחילה הבעיה, הם לא שמו לב לדברים `קטנים`, לא בכרו את חבריהם החולים וכו.. תפקידנו הוא לחלוק להם כבוד,ולתקן את דרכם, עלינו לא להתעסק בדקויות של איך וכו, מעיקר הדין זה לא לשמוח, או לשמוח כמה שפחות. בואו לא נתעסק בדברים הקטנים ונשתדל לקיים את `ואהבת לרעך כמוך` זה כלל גדול בתורה! אשריכם! יום נעים!

למעלה