שירים במקצבים חריגים:5/8,7/8,11/8..

ramil

New member
אחלה הרמה להנחתה

כי מזמן רציתי לספר לכם על יוצר צעיר ומוכשר בשם איל שטינברכר (ידיד של אחותי). פגשתם אותו במסגרת "אנסמבל נעמי שמר" של רימון על הדשא של ורד ונחצ'ה, וחוץ מזה הוא מוכשר בטירוף, מזכיר (לי) מאוד את הדיסק הראשון של אביתר בנאי. בקיצור, יש לו שיר שנקרא "שבע שמיניות", נחשו לבד מה המקצב שלו.

droricu

New member
וכמובן - שבע שמיניות של "ששת"

או יותר נקודתית - שם טוב לוי. רשימה מקסימה!

נ א1

New member
שלום נרי רוחמה..

דווקא בסדר גמור הקול שלך ! באמת נחמד, טיפה מתחלף אפילו, לא ? וזה מזכיר לי שיר ב-7/8 ששרנו בצ.ה.נח"ל, גם של ל.נאור : "אני אוהב את הדברים". נא להוסיף לרשימה.

רוֹנָה

New member
טווס הזהב גםכן מתחלף

בין שבע שמיניות לשמונה שמיניות... מסובך בטירוף...

../images/Emo124.gifביקשו שאגיד

שבכלל מדברים פה על משקלים ולא מקצבים. (אם אני לא טועה מקצב זה יותר התחום של "מארש", "ואלס", "בולרו", "מינואט" וכל אלה. אבל זו תוספת שלי, אז אתם לא חייבים להאמין). ותודה להוא שמיהר מידי.

נכון מאוד ואני דווקא הקפדתי

כשלמדתי בקורס להכשרת מדריכים לריקודי עם אחד הדברים הראשונים שהדגיש בפנינו יוסי ספיבק המורה המהולל למוסיקה היה ההבדל בין מקצב למשקל והעובדה שרבים קוראים למשקל בטעות מקצב. זו אכן טעות רווחת! אבל האמת,יש לי הרגשה שהבעיה היותר גדולה של השרשור הזה כולו היא שיש לא מעט חובבי מוסיקה שלא יבינו ממנו כלום ולו רק בגלל שהם לא ממש מבינים במשקלים המיוחדים ובטח לא יודעים להבדיל ביניהם. וזה אולי המקום לתת לאלה שיש להם פחות רקע מוסיקלי טיפ פשוט איך לזהות משקלים יפים מעבר לארבעה רבעים והשלושה רבעים הסטנדרטיים. ובכן אותו יוסי ספיבק לימד אותנו לספור 7/8 בקבוצות של 3,2,2 ובהתאם יישמע כל משקל 7/8 כך(מימין לשמאל): 1,2,3 1,2 1,2 1,2,3 1,2 1,2 1,2,3 1,2 1,2 וכן הלאה כך קל לספור וכך גם קל לתופף וממש להרגיש את המשקל הזה. באופו אופן ייספר משקל 9/8 כ: 1,2,3 1,2 1,2 1,2 1,2,3 1,2 1,2 1,2 וכן הלאה ואילו ה5/8 ייספר כך: 1,2,3 1,2 1,2,3 1,2 1,2,3 1,2 וכן הלאה לא יודע מה עושים אחרים אבל לי הכי קל לזהות משקלים כשאני סופר בדיוק ככה!

למעלה