שירים במקצבים חריגים:5/8,7/8,11/8..

trilliane

Well-known member
מנהל
../images/Emo12.gif

הא!
זה מסביר הרבה דברים... (טוב לא הרבה, אבל זה בהחלט עשה לי סדר בראש). כבר אמרתי שאני לא טובה בזה?
הלכתי עכשיו לבחון את הנושא לעומק, והבנתי איפה טעיתי: ההקשה שם דומה ל-7/8. כלומר, זה אולי 4/4, אבל בעצם מה שרץ שם ברקע זה 8/8 (הפסנתר) וההקשה (יחד עם הבס) היא על השמינית הראשונה, הרביעית והשביעית (צרפתי את תמונת הניסוי שלי להדגמה). כלומר, היא מחלקת את התיבה ל-3, 3, 2, שזה דומה לאיך שמחלקים בדר"כ 7/8 (3, 2, 2) ולאוזן הלא מיומנת (אה... שלי
) זה נשמע די דומה ומבלבל. בגלל שהחלוקה לא זוגית (וגם לא סימטרית) זה גורם לזה להשמע שונה מאיך ש-4/4 נשמעים בדר"כ (אני יודעת שיש כל מיני דרכים לחלק 4/4 עד לבלי הכר, אבל אני לא מכירה אותן...). אני מקווה שלשם שינוי כתבתי כמה דברים נכונים (או ששוב עשיתי פאדיחות... לא נורא, אני כבר רגילה
). תודה על ההארה, עזרת לי מאד!

trilliane

Well-known member
מנהל
מיני פתיל: מכירים עוד שירים במקצב כזה?

כלומר משקל של 8/8 שמחולק 3 + 3 + 2. בעודי מאזינה לדוגמית המקצבית הזו שכתבתי לעצמי, קלטתי שגם "אל תפחדי תמר" מחולק ממש כך (אפשר לשמוע הדגמה מצויינת של הפעמות המודגשות בהקדמה לשיר, בעיבוד ששט"ל עשה לעפרה חזה כמובן). אני מניחה שיש עוד דוגמאות רבות... יאללה, מי מוצא לי עוד כאלה?

giba70

New member
נואיבה אמרו? ../images/Emo3.gif

האמת שיש כמה שירים שמתנגנים לי במשקל הזה (3+3+2), אבל לפעמים אני מרגיש כאילו אני "כפיתי" את המשקל על השיר, כלומר אני מדגיש במוחי (או ע"י תיפוף קל של הידיים) את הפעמות הראשונה, הרביעית והשביעית מתוך השמונה. אז אולי זה לא בדיוק המשקל שאת מבקשת, אבל בואי ננסה ותגידי לי אם נראה לך, נתחיל בדוגמה די קלה להכרה (מקווה שאת מכירה, מצורפות מילים לנוחיותך...): דומינו - מאיר בנאי וארקדי דוכין הלו, איך נשמע?

trilliane

Well-known member
מנהל
אני זוכרת את השיר באופן במעומעם במקצת

(מעולם לא אהבתי אותו, הוא משעמם אותי) אבל מהקצת שאני זוכרת זה נשמע לי נכון.

giba70

New member
לדעתי זה 3+3+2

כלומר הפעמות הראשונה, הרביעית והשביעית מוטעמות: 1 2 3 4 5 6 7 8 ויחד עם המילים: ש2 3 מ 5 ש ים 8 חו2 3 פ 5 ש שם 8 ב2 3 מ 5 ר חק 8 או2 3 פ 5 ק דק 8

giba70

New member
טרה-לה-לה טרה-לה-לה טרילי!

שיר הקטקטיייייייייים!!!! לפחות הקטע הטרלללי שלו

trilliane

Well-known member
מנהל
../images/Emo152.gif

זה נכון, רק שהוא פחות מובהק מהבחינה הקצבית. כלומר, הוא לא נשמע כמו הדוגמאות שנתתי כי אין הדגשה קצבית של הפעמות החזקות (כלומר, השירה מאורגנת באופן הזה, אבל זה לא מורגש חזק בליווי). או במילים אחרות - אין סיכוי שהייתי מתבלבלת וחושבת שהוא 7/8 או משהו, מרגישים בו יופי את הרבעים (וגם את השמיניות).

עוז מ

New member
וואיי - שברים פשוטים ושברים

מעורבים. ממש כמו שבן שלי לומד עכשיו בחשבון. אפשר קצת תרגילים? הילד בן שלושים + ריח תפוח אודם שני = 1.5

liavt

New member
לא שכחנו את:

נואיבה (גרוניך) - 7/8 לא מכירים - יותר מידי מקצבים ואני בטוח שיש עוד

giba70

New member
איך בדיוק נואיבה זה 7/8?

נראה לי מקצב "נורמלי" של 4/4 או משהו כזה.

trilliane

Well-known member
מנהל
הייתי בודקת בספר של גרוניך, אבל הוא בהשאלה

אצל מישהו שכנראה לא קורא כאן.

רוֹנָה

New member
זה 8/8 אבל

הליווי מתחלק בצורה דומה ל 7/8 : חת שתיים שלוש/ חת שתיים שלוש/ חת שתיים (מקוה שתיכף יבוא מישהו ויכתוב את זה בצורה ברורה יותר...
)

למעלה