שירים ביידיש??

cheelly33

New member
ויש גם את האחים לבנת

יש להם דיסק של מוסיקת ג'אז ויהודית. הדיסק נקרא "ג'אז יהודי חי בפולין" יש בו ביצוע של שירים ביידיש כמו יידישע בריגדה ואופן פריפעטשיק מצורף קישור בו ניתן גם לשמוע קטעים מהדיסק

chuchulina

New member
יש גם את "אוי-וא-בוי"

אבל למרות השם היידי טיפוסי, הם לא שרים ביידיש... רק באנגלית, עיברית ולדינו. אבל בכל מקרה הם נפלאים. אם מישהו מתעניין- מומץ בחום. גם הם שרים מוזיקת ג'אז יהודית. הם משלבים במוזיקה שלהם אלמנטים יהודיים טיפוסיים (חזן של בית כנסת בתפילה, כינורות, תוכן יהודי ....(הם שרים את דרור יקרא בגירסה משונה קצת)) אגב, הם לא ישראליים.... הם אמריקאים (אם זכור לי נכון). וכשהם שרים בעיברית יש להם מבטא חמוווד...

ayb1

Well-known member
שירים ביידיש יש אלפים - מצרף כמה

אתן לך כאן כמה שמות דיסק של קוני פרנסיס- זמרת ששיריה היו בראש מצעדי הפזמונים בעולם בשנות השישים. Connie Francis - Ikh hob di zufil lieb- איך הוב דיך צופיל ליב Connie Francis - Mein shtetele Belz - מיין שטיטלא באלז Connie Francis - Mother (Mamme'le) dear - מאמא'לה Connie Francis - My Yiddishe Mame - מין ידישע מאמה Connie Francis - O mein Papa Connie Francis - Oifen pripetchik -אויפן פריפיצ'יק Connie Francis - Shein vi de levone - שיין וי דה לבונה Connie Francis - Wus geven is geven - וואס גאוויין איז גאוויין. Connie Francis - Yossel Yossel - יוסל יוסל וכעת שירים של תיאודור ביקל Theodor Bikel - Do Re Me - יידיש Theodore Bikel - Di Grine Kuzine - יידיש Theodore Bikel - Dem Milner's Treren - יידיש Theodore Bikel - dirre gelt Theodore Bikel - Dona Dona Theodore Bikel - Hasane Tanse Theodore Bikel - Kalt Vasser Theodore Bikel - Lamir Zich Iberbaten Theodore Bikel - Machateyneste Mayne Theodore Bikel - Shabes Shabes Theodore Bikel - Yossel Der Klezmer כמה שירים של יאן פירס JAN PEERCE - Sha, Shtil Jan Peerce - Tog ein, tog eis JAN PEERCE - Ven Ich Bin A Rothschild Jan Peerce - Vu is Dus Gesele JAN PEERCE - Der Rebbe Elimelech jan peerce - Chasseneh Valts וכעת כמה שירים בתפזורת הנרי גערא - דער קול עמאייר בדחן פסחקע בורשטיין - דער פייפר פסחקע בורשטיין - דורכן פענצטער מאקס פערלמאן - אפשר יא און אפשר ניין חנה גרינבוים - פאפירענא קינדר חנה גרינבוים - וי זענען מיינע זיבן גיטע יארן אינו טופר - אויפן אוייבן זיצט א מיידל פסחקע בורשטיין - אסך מלאכות הנרי גערא - ביי גאט פרגעגט מען ניט קין שאלות חנה גרינבוים - יידישע מיידעלע חנה גרינבוים - די מאמע איז געגאנגען מייק בורשטיין - אושא שושא מייק בורשטיין - דער חסידישער טויסט שרה יערי - ביום טייכעלא ראזיטה לונדנער - לאמירזיק איבערבעטן שרה יערי - דאס לאנדעלע מאקס פערלמאן - פרנסה און געזונט מקוה שתוכל להעזר בהם

ימימה 1

New member
בין הרים ובין סלעים

הוא תרגום של "לייג איך מיך אין בעט אריין" ויש תרגום נוסף לעברית:שיר הרכבת(או אכבה לי את הנר)

לגבי השיר הזה

פעם שמעתי את אליהו הכהן מספר שבמקור זה שיר אהבה, שאומר כך: "בין הרים ובין סלעים, טס הוא ברכבת ומכל הבחורים אותו אני אוהבת" וכך ממשיכה אותה בחורה ומפליגה בתאורי אהבתה, אך בשל מחסור בשירי ילדים, שינו את מילות השיר והםכו אותו לשיר ילדים.

lexigali

New member
יהודה בלכר הבטיח לדון בשיר

הזה בערב הזמר הקרוב בכ"ס שיעסוק בהשפעת היידיש והלדינו על השירים העבריים. תהיי שם, אגב?

ימימה 1

New member
אני לא אהיה בערב

אני עכשיו עובדת קשה על הערבים שאנחנו פותחים בבית ראשונים בגבעתיים בראשון לדצמבר. אצלנו הערב הראשון יהיה מזמרת הארץ . תחת הנושא הזה יש מגוון מאוד רחב. בין יתר השירים בערב,אנחנו נתמקד בכמה שירים שגיל אלדמע הלחין כי למעשה את כל פרוייקט השירה בציבור בגבעתיים התחילו גיל ורן אלדמע בתוכנית "ברון יחדיו" באותו מקום (עוד כשאני הייתי ילדה) וכל נושא השירה התיאטרון והתרבות בגבעתיים התחילה משפחת אלדמע עוד כשאמא שלי היייתה ילדה. יהיו מספר שירים של בני ברמן- הבטחתי לו בלילה שנפטר שאנחנו נדאג להלוויה מכובדת, ל-30 ראוי ושלוליק יבצע בכל מופע שהוא שולט על בחירת הרפרטואר שירים שלו או לפחות שיר אחד. (עד עכשיו עמדתי בהבטחות). וכמובן כמובן מספר רומנסות בלאדינו עם הסיפור מאחוריהם. ואם כבר אני כותבת על זה אני מתלבטת לגבי השיר שיפתח את הערב והסדרה כולה. באיזה שהוא שלב כשלא ידעתי מה לבחור חשבתי על השיר של דני סנדרסון אה או שמתחיל ב"חשבנו מה כדאי לשיר ביחד עם קהל" אתמול כבר פזלתי לכיוון של דצמבר שזהו שיר מדהים ומתאים לתאריך. אני אשמח לקבל הצעות

lexigali

New member
אה, איזה יופי.

אנא פרסמי כאן תזכורת לפני, זה נשמע טוב. אני בהחלט בעד "דצמבר" כשיר פתיחה. אהוב ומתאים.

קוליפון

New member
ומה עם השירים של "המגילה" ו"שירי

החומש" של איציק מאנגר
אני "מטורף" על "אברהם אבינו נגד שרה אימנו":אברמל מתי יהיה לי בן, הן אנו כבר באים בימים....."

lexigali

New member
א. ראה למעלה - הזכרתי.

ב. *אני* מטורפת על זה! אבל רק בלחן של דובי זלצר (שושנה דמארי ואריה אליאס).

d u c k y

New member
השיר שאת מדברת עליו

אם אני לא טועה, נקרא "פפירוסן" =סיגריות. בזמנו, אבי תרגם אותו לעברית ושרתי אותו בפולין. זה אכן שיר עצוב ומאד מרגש. תבדקי בכתובת הבאה - אולי אפשר לקנות את השיר באתר

למעלה