שירים אדומים

redot

New member
שירים אדומים ../images/Emo66.gif

שתי האהבות הגדולות בחיים שלי (החוקיות לפחות) הן מוזיקה והפועל ת"א. אם אפשר לחבר בין שתיהן, אז מה טוב!!! למה אני שואל את זה? הייתי שלשום בהופעה של פורטיסחרוף בבארבי (היה גדול כמובן) והשיר האחרון בהופעה הוא שיר שתמיד מזכיר לי את הפועל. לשיר קוראים "אין קץ לילדות" והמשפט "בצהרי היום הכל צבוע אדום
" ישר ממלא אותי בשמחה אדומה. אהה, יש גם משפט בשיר "מאמי" של אהוד בנאי שמזכיר לי משהו דומה אבל שונה (תנחשו לבד). וכאן מגיעה השאלה. האם יש שירים שאתם שומעים, והם ישר מזכירים לכם את קבוצתנו האהובה?

אתה מדבר על "שיר האונס"?

ולי, כל שירי אריק איינשטיין מזכירים את הפועל.
אולי בגלל שהוא כל כך מזוהה עם הקבוצה. לדוגמה בשיר "היה לנו טוב נהיה לנו רע" יש את הקטע הבא: "אחר כך קצת הלכנו לבלומפילד הפועל תל אביב שוב מחמיץ (למה?) היה לנו טוב, נהיה לנו רע כמעט חשבנו כבר לחזור חזרה" בשיר "אמרו לו" יש כמובן את הבית המפורסם: "אמרו לו שהחולצה האדומה זאת לא מציאה אמרו לו שהוא נכנס פה לצרה ואין יציאה אמרו לו שיהיה כבר מעשי רמזו לו שיתגבר אז הוא לא למד שום לקח ואין לו שכל גם להצטער" ובשיר הנפלא "סע לאט" מבטא אריק את רגשות האוהדים כשהוא אומר: "צבי אומר שקר לו בראש, תסגור איזה חלון. ואני חושב הפועל שוב הפסידה, ואיזה מסכנים האוהדים - שאוכלים להם ת'לב. סע לאט, סע לאט." מלך!

אני מקווה שאתה לא מדבר על הקטע הבא

"הולידו אתכם המחנה פליטים, חם בקיץ, בחורף קר. הולידו אותי בעיירת פיתוח. נולדנו אותו הדבר כמו פועל ערבי ניצלו אותי, בתחנת הדלק מעבר לדלפק, אתם התבאסתם, גם אני התבאסתי, אין אחד שלא נדפק." כי אם כן- עולם הקונוטציות שלך נשגב מבינתי...

the red king

New member
הוא באמת מלך!

והשיר שמזכיר לי את הפועל זה השיר השני שהזכרת - "אמרו לו" שבו נאמר כאמור: "אמרו לו שהחולצה האדומה זאת לא מציאה, אמרו לו שהוא נכנס פה לצרה ואין יציאה.

the red king

New member
כשאת אומרת את זה אני נזכר שלפני כמה

חודשים באיזה פרומו של ערוץ הספורט באמת היה השיר הזה בגרסתו האיטלקית.

למעלה