שיריון קורים

שיריון קורים

מקווה שזה שווה הודעה חדשה... קראתי איפה שהוא פעם שקור עכביש יותר חזק מקור באותו עובי של ברזל. אז חשבתי על רעיון- ננסים הם הרי חובבי תעלולים- אז הם לקחו גוש שעווה מעוצב בצורה של חזה-בטן-וזרקו למערה של עכביש אש. לא ברור לי מה זה עכביש אש אבל נדמה לי שזה משהוא שרושף גם אש? אז נחזור לעכביש. הוא היה בטוח שזה טרף (עכבישים כמעט עיוורים או רואים גרוע נדמה לי) ועטף את זה בקורים. אחרי כמה שעות הוא רשף אש על הטרף, וניסה ללאכול אותו, אבל התאכזב והתעצבן. מהאש כל השעווה נמסה ונשאר שיריון קורים מצופה קרם שעווה דק מבפנים. נראה לי שזה הרבה יותר קל מפלדה. (?) אחרי כמה ימים הם התגנבו למאורה ולקחו את השיריון, ומאז יש להם שירון קל וחזק מאוד. מה דעתכם?

BluePrint

New member
באמת חבל

קורי עכביש מתנהגים מאד מוזר למול אש, כמו העכביש החי, הם בורחים ממנה. (נשרפים ומתפוררים במהירות, אם היו עבים כמו כבלים אולי היו בוערים כמה דקות)

Nihau

New member
אבל זה עכביש אש- קורים חסיני אש

הם חובה ודבר בסיסי ביותר במקרה כזה, קצת דמיון אנשים, באמת. לדעתי זה רעיון נהדר ומי שחשב עליו עשה עבודה טובה.

Ferenheit

New member
הרעיון באמת יפה ומקורי מאוד

מצטער אם אני מקלקל לכם אבל הרעיון בקשר לחוזק של קורי עכביש מתייחס לכח המתיחה שלהם. זה יכול לבוא לידי ביטוי אם שוזרים אותם (מאוד קשה) ואז הם מציעים הגנה יותר טובה מקוולאר (החומר שעושים ממנו אפודים חסיני כדורים היום). עשו ניסוי כזה פעם, אבל העלויות פנטסטיות. גם אז, מישהו עם מסור או סכין משוננת היה יכול לחתוך את ההגנה בקלות יחסית. רעיון טוב מאוד בכל מקרה.

בורן

New member
באמת רעיון ממש נחמד, אבישר../images/Emo13.gif

אבל זה קור של עכביש אש, אז לא נראה לי שזה נשרף מאש.

נשמע נחמד

למרות שכבר צויינה הבעייתיות של זה. אישית, חשבתי פעם על שריון שעשוי מלוחות של חרס קשה במיוחד, עטוף ומרופד בעור. את ההשראה קיבלתי בעקבות מפגשים מיותרים עם מה שמכונה "שכפ"ץ קרמי" במהלך שש-שבע השנים האחרונות. אפרופו ציוד לא מתכתי, הימי מו"ד-בקופסאות העליזים הכרתי איזה נער ששיחק בקבוצה אחרת כוהן, והייתה לו "אלת עצם 2+". כששאלתי למה גווקא עצם, אז הוא ענה בידענות "מפלצת חלודה לא יכולה להרוס אותה". אח"כ גיליתי שאלה כזאת בדיוק אפשר לקחת מאיזה כוהן רשע בהרפתקה הקלאסית "אי האימה" (יש כמובן את הפרט הקטן של להרוג אותו קודם) - וכנראה משם הוא השיג אותה.

Wild elf

New member
קורי עכביש

הם אכן הסיב הכי חזק בעולם(יחסית לעוביו, שהוא יותר דק מדופן בועת סבון). לפי ערוץ 8, קורי עכביש בעובי של עיפרון בלבד מסוגלים לעצור בוינג 747 בשיא מהירותו. לצערינו, עדיין לא הצליחו ליצר אותם בתנאי מעבדה, אבל הנסיונות נמשכים ללא הרף. אחד הפרוייקטים הראשיים דרך אגב, הוא יצור שכפ"ץ מקורי עכביש.

Wild elf

New member
החוזק לא בגמישות

ז"א לא רק בגמישות. תאר לעצמך שריון קל כמו שריון עור, גמיש כמו גומי, לא יוצר רעש(מה שלא יפריע ליכולות גנב, למשל), וחזק כמו FULL PLATE. יש לו חררון אמנם. אם דרקון דורך עליך, תנצל מטרפיו, אבל יהיה קשה לקרצף אותך מהרצפה...

השאלה היא האם הוא שווה משהו בחוזק

מה זה FULL PLATE? אז בקיצור הוא יהיה חזק ועמיד גם מול חיצים וחרבות?

tarash

New member
כמה פרטי מידע חשובים אך שימושיים

שיריון מקורי עכביש זה רעיון נחמד אבל... אחד חייב לזכור שהקורים עשויים מחלבון ולכן נהרסים במגע עם אש (דהנטורצייה של חלבון, אוי ביולוגיה ביולוגיה) אבל אם אתה מתעקש להגיד שבגלל שזה עכביש אש אז הקורים שלו יהיו "חסינים לאש" אז אתה צריך לדעת שלמרות שרשת מקורי עכביש בעובי של עפרון יכולה לעצור 747 באמצע טיסה זה בגלל שהיא גמישה ולא נקרעת והופכת את האנרגייה של המטוס בשביל לעצור אותו, תכונה זו לא תהייה יעילה מול אבחת חרב משום שהמכה עדיין תהיה שם ואתה תרגיש את כל עוצמתה, נכון יש לך פחות סיכויים להפצע, אבל כל נשק מרסק (פטיש מלחמה, מאלוס ואפילו גרזן) ישפיע בדיוק באותה צורה. הקטע של השעווה יכול רק לפגוע, השעווה תפגע בגמישות של הקורים ותפגע ביעילות השיריון. חצים?...לא. FULL PLATE עובד על ספיגת מכות בעזרת כוח ועמידות החומר גרידא. SORRY שניפצתי לך כמה אשליות אבל אם אתה רוצה אז אתה יכול עדיין לעשות שיריון כזה בעולם שלך וזה יהיה בסדר גמור.

רמץ

New member
אתה לא הראשון שחשב על זה

שריון קורי עכביש באמת יהיה חזק יותר וקל יותר מכל שכפ"צ בימינו וכבר נעשו תוכניות, כפי שסיפר לנו המרצה בקורס "התא" כדי לייצר כאלו. הבעיה היא רק המשאבים לקורים. זה לא פשוט כל כך לחלוב כמות המונית מעכבישים, ולכן יצרו בהנדסה גנטית צמח שמגדל קורי עכביש. אולי יבוא יום אחד הקץ לשכפ"צ הקרמי הבלתי אפשרי.

backdoorslam

New member
לא רק שריונות

נעשים נסיונות לשלב את החומר הביולוגי למבנים מורכבים כדוגמאת גשרים.

למעלה