שירז גם לי יש שאלות

e-magine

New member
שירז גם לי יש שאלות

הקדמה: אדם שמדבר וכותב, מעביר גם מסרים בין השורות. אני חושב שאני קורא אצלך משהו בין השורות. בבקשה אל תכעסי אלי גם אם אני טועה. כי אם אני רואה משהו אני חושב שאסור לי לשתוק. יותר טוב לשאול ולטעות מאשר להיות אטום. עכשיו לעניין, בואי נשים את הדברים על השולחן? את חושבת שאת מכורה או לא? מדוע לא לקחת את הלפטופ איתך לאילת? ואם לא לקחת אותו, מדוע התחברת?

שירז**

New member
החל המשפט?....

אין ספק שהחוש המשפטי שלך עובד שעות נוספות גם כאן, מה שכן לפעמים לא בצדק, לא יודעת איזה מסר הבנת , תשובה מ``ס 1- כן מכורה אבל לשלעבר, כיום ממעיטה מאוד וגם שהייתי מכורה זה בעיניני עבודה מה שכן דרש ממני שעות רבות באינטנרנט , וגם שלא דרש לצורכי עבודה הייתי כאן , ביום בלילה בכל שעה וזמן אפשרי, לקח לי תקופה לא קלה להלחם לחזור לחיים נורמליים , אחרי תקופה של כמה חודשים, הנה אני חיה עושה דברים אחרים , חזרתי לעצמי, ומוצאת את עצמי מיום ליום מתחברת פחות לא רוצה להגמל לגמרי כי אני אוהבת את זה אוהבת לשאוב מידע , לחלוק בפורום שלך למשל דיעות או כל דבר אחר, משהו שמענין אותי אני שם,אם שמת לב פעם אמרתי , שהייתי ישנה שעה שעתיים ואז קמה ליום מטורף נוסף עייפה וסחוטה, כיום שום דבר לא בא על חשבון קמה כל אדם רגיל, לא עייפה ולא סחוטה כתוצאה מהתחברות עודף ``הרעלת מידע`` זו אני יותר מידי מידע שאפתי לקחתי וכתבתי הספיק לי מכל זה, והנה אני כאן בקושי מתחברת מיום ליום כמו שתמיד אמרנו לא חייבים לעזוב לגמרי אלה בגבולות הטעם הטוב, תשובה מ``ס 2- לגבי הניד תשובה מאוד פשוטה לא הייתי צריכה לקחת נסעתי להנות ולא לבזבז את השעות באיטנרנט , חלקו כמובן היה לצורכי הרצאות , מה שכן בן זוגי הצטרף אלי שסיימתי את ההרצאות , תשובה מ``ס3- התחברתי כי קיבלתי אי מייל חשוב שהייתי אמורה להגיב ולשלוח דחוף, וזה גם לכמה דקות עברתי ביקרתי שלחתי,וגם זה היה אחרי א, בקר בן זוגי קרא עיתון , אני עברתי למחשב שני מטר ממנו,כך שזה לא הפריע לא לו ולא לי, טוב אני חושבת שעכשיו יש לך את כל התשובות אי מאג`ן המשפטן :cool:

e-magine

New member
סליחה, ואם אשאל אותך מה שלומך

גם תאשימי אותי במשהו? אני שואל בכל זאת, מה שלומך? בדרך כלל אני שואל אנשים מה שלומם או מפני שאכפת לי, או מפני שאני חייב, מבחינה חברתית. במקרה הזה אני לא חייב, מבחינה חברתית, כי פשוט אם אתחיל לשאול פה את החברים מה שלומם, יאשימו אותי בהצפה. אז כנראה שאכפת לי. וזאת גם הסיבה ששאלתי את השאלות הקטנות שלי. הדברות, דו שיח, CONVERSATION. ואם שאלתי לגבי היותך מכורה או לא, סימן שאכפת לי. ובאשר לנייד, רציתי שתבהירי לי כי אני מניח שלעצמך הבהרת ממילה בלי השאלה שלי. בכל מקרה תודה על התשובות. כבר אמרתי פעם בפורום הקודם, כי להשקפתי אין שאלות לא במקום, יש תשובות לא במקום. גם אותי אפשר לשאול כל דבר, רק זה לא אומר שאני חייב לענות. ואם לא נח לי אני לא עונה. :cool:

שירז**

New member
מותר לשאול כמו כל אחד כאן ,

תודה על ההתענינות הכל בסדר, ``יש תשובות לא במקום אולי לך, אבל יש שאלות גם לא במקום לפעמים , סביר להניח שלא אשאל אותך מה שבאמת אני רוצה שתענה עליה כי התשובה ידועה מראש, למדתי קצת על אופי התשובות שלך , ועל היכולת שלך לענות ולתמרן שאלה לתשובה או ההפך, אתה אמרת תמיד שאתה יוצר אשליה של פתיחות אני תוהה לפעמים אם האשליה קיימת כאן בתשובות שלך גם, או שזה באמת קיים בצורה יצירתית, נו לא נתחיל עם זה עכשיו , אז מה שלומך אי מאג`ו????.... חוץ מהעייפות , אולי היאוש משהו חדש?.. . ספר לי משהו חדש ,

e-magine

New member
טוב בזק כמעט הרגו אותי....אבל בסוף

יצאו גדולים. מתוך 5 קווי טלפון שאני ושותפי למשרד מחזיקים, אחד הוא עוקף מרכזייה, מוקדש לאינטרנט. הוא בודק את הבורסה, אני, אתם יודעים מה אני עושה. שלשום הקוו הזה, מת. בהתחלה חשבתי שזה המודם, אז רצתי ל``פושר, ורכשתי מודם חדש ב - 70 שח. גם התקנתי אותו, אני לא מתריד טכנאים בכאלה זותות. רק אחר כך הסתבר לי שבזק אשמים. בכל מקרה, אם כבר פותחים את המחשב ועושים לו ניתוח, החלטתי שהגיע הזמן להיות בן אדם אז גם הגדלתי את הזיכרון מ - 64 ל 128. עוד 70 שח. נחמד מאד.והיום ב10 קראתי לבזק, וב14 כבר היה פה טכנאי ותיקן. אתם שומעים את זה. בזקתיקנו תוך 4 שעות!!!!! אבל את חושבת שהמתנתי? לקחתי חוט ועקפתי את המרכזיה והתחברתי בקו אחר. הרי את רואה שכתבתי היום גם לפני שעה 14. מכור או לא מכור? שלומי כרגע בסדר. עוד יום. כמו בשיר של ארקדי דוכין. לגבי התשובות שלי, זה הפסיכולוג שלי טוען, אני בהחלט חושב שאני פתוח באינטרנט, וכך אומרים גם בסהר. אז זה 2 - 1 לטובת הפתיחות. ואגב הפסיכולוג שלי אומר לי שהוא גם טועה, מה שרק מוכיח שהוא אנושי.

e-magine

New member
אבל מה שיותר חשוב, שירז

זה שכרגע את אומרת שאת בעצם נמנעת מלשאול אותי שאלות, מכיוון שאת חושבת שאת מכירה אותי ואת חושבת שלא אענה לך, או שאתמרן את התשובות לכיוונים לא רצויים לך. האמת אני לא יודע איך את יכולה לחשוב שאת מכירה אותי, אנשים שמכירים אותי עשרות שנים לא באמת מכירים אותי, כי אישיותי שכבתית, ומתכת לכל שכבה יש עוד שכבה. אז אולי ראית 3 שכבות וגם זה בספק, אבל זה לא נקרא שאת מכירה אותי. בכל מקרה מחמיא לי שאת רוצה לשאות שאלות עליי. עכשיו אני צריך לנחות מהאגו טריפ הקטן הזה, כי יש לי מלא דברים לעשות.

שירז**

New member
מכירה או לא<?....

זה לא השאלה , בהחלט שלא מכירה את כל שכבות האדם שבך, מה שבטוח שאפילו בן זוגי מצליח להפתיע אותי מחדש , יש אימרה שאומרת שגם בעוד מאה שנה לא נצליח לרדת לעומקו של האדם , אז ככה שאני לא מתיימרת להכיר את כל השכבות סביר להניח שלא נצליח במשימה הזו, יש משימה אחרת והיא ההתמכרות לשמה, שדי מעסיק אותך , ואת האחרים כאן שואלים וגם עונים אבל אף פעם לא מגיעים לתוצאה אולי בגלל חוסר יכולת לעבוד עם עצמם?... או חוסר יכולת להכיר את האדם או האיש הנכון על מנת לטפל.? או שכבר שאלתי כאן מה באמת אותם המצהירים למינהים באמת רוצים? מה הלאה? יש המון שאלות שלרובם יש לי תשובות שקשורות לעיניין ההתמכרות , שאלות שאתה שואל ועונה, שאלות שאתה שואל ומקבל עלהם תשובה יש ויש ושוב יש ,,,, למדה את אופי הפורום אי מאג`ן וזה לא רע בכלל מותר לא?... עכשיו לגביך?... המון שאלות ויש תשובות בהרכבה של פאזל ,דף דף ,תשובה תשובה שאיך שהוא מרכיבה את האדם אי מאג`ין לא לעומק לא שטחי מדי רק אי מאג`ין שיש לו את היכולת לענות על מה שמתאים לו (אגב זה בהחלט מותר לא רק לך אלה לכל אחד כאן) אני די מחייכת לגבי הפסיכולוג שלך לא יודעת אם שמת לתשובה שעניתי לרקפת מפרום עזרה נפשית שטענה שהפסיכולוג שלה מערב את חייו האייים שלו בטיפול תקרא את זה זה בטח ירכיב לך את דעתי בנוזא האנושיות והטעיות של כל אותם אנשי מקצוע, טוב מקצרת כמוך כמוני יוצאת למסיבת סיום ,,של החב`רה הקטנים

e-magine

New member
שירז אני מאמין במה שאני עושה

ואני מניח שאת יודעת, אבל אם לא, אני אומר לך עכשיו ב``רחל ביתך הקטנה`` אני פה בשביל הנשמה שלי ושל מי שחושב שהוא מכור לאינטרנט. אין לי שום רווח צדדי או משני, לא כסף, לא כבוד, לא פרסומת, שכן אני לא מתכוון לגלות את זהותי לאיש. אני לא מבטיח לאף אחד שום דבר. לא ריפוי, לא גמילה, לא התנתקות. אני מרגיש שאת מאשימה אותי במשהו, לא יודע בדיוק במה, אבל אם כן, דברי.

שירז**

New member
יודעת שאתה מאמין

אדם שלא מאמין לא היה כל כך מתאמץ לפתוח פורום , ולשתף אחרים בבעיה שלו, לא היה מכניס לכאן חומר , ועונה לכל אחד, לא היה מתאמץ כל כך לתמוך בחדשים שניכנסים לכאן, אי מאגי`ן אתה לא מואשם בכלום! כלום ! הנה דיברתי , אף אחד לא מועמד למשפט!

e-magine

New member
אני שמח על דברייך :)

חוץ מזה אני מוכן לשמוע ביקורת וכמו שאת יודעת, לפני שבועיים אפילו העברתי מיני-שאלון וביקשתי תגובות.

avner59

New member
התרשמות

שירז אני המום מכל החומר שיש בפורום ומהעירנות של האנשים משהוא לגבי ההתמכרות אני מכור מרצון וכל עוד זה לא פוגע בתפוקדיי האחרים אז מה הפסול eלי בן

שירז**

New member
חומר רב שנאסף

חומר שכמה אנשי מקצוע טובים ביותר כתבו אותו , חלקם מרצים מחו``ל חלקם פו` מאוני` חיפה רוב החומר המצוי יותר כתוב באנגלית, למעשה המחקר בארץ עדיין בחיתוליו אני מקווה שעם השנים זה יתפוס תאוצה , ויחקר יותר לעומק לפחות ברמה של כמה אוני` בחו``ל כמובן שאי מאג`ין אחראי על כל הלינקים שנישלחים לכאן, לנוחיות החברים כאן , שיספק להם קצת ידע בסיסי לגבי נושא ההתמכרות, יש שאלונים שאם זה כל כך מעניין אותך אתה יכול לענות עלהים ולדעת איזה סוג גולש אתה, אבל אני חושבת שאתה כבר יודע שאתה סוג גולש שמכור כמו שאי מאג`ין קורא לזה,,,,, התמכרות לאנושיות במילה העדינה , אצלך זה הצאט, ממ מעניין אם באיזו שהוא שלב התמכרת למשהו אחר באינטרנט חוץ מהצאט?... האם היה שלב שעברת ואמרת לעצמך די נימאס לי מהצאט אני עובר הלאה?.. יש אנשים שכן זה קורא להם ממצים את עצמם באתר מסויים ועוברים הלאה.. מה אצלך האם עברת איזהו שהוא שינוי בכל תקופת הגלישה ? אם כן נשמח לשמוע את התשובות

avner59

New member
תגובה לתגובה

אני לא חושב שאת מכירה אותי אבל אני מריח מהתשובה שלך התגוננות מי שמתגונן הוא מכור על זה אין ויכוח אגב אני מכור גאה eלי בן

שירז**

New member
eאלי בן ברוך הבא לפורום,

זה התפקיד של אי מאג`ין אבל אני בטוחה שהוא לא מתנגד שאני מברכת את החברים החדשים כאן, לעיניין ההתגוננות אני לא חושבת שיש על מה להתגונן סביר להניח שלא עברת על כל הדיעות שלי בנושא ההתמכרות, במה אני דוגלת ,או מה אני חושבת על הנושא , אם תדפדף עוד קצת תראה איפה אני בקטע של ההתמכרות בעבר, ובהווה, לגבי ההתמכרות שלך זו התשובה הכי נפוצה שאני שומעת מכל אחד מכור אני גאה`` אני אוהב את ההתמכרות `` מי שלא אוהב מחשב אינו יכול להתמכר , מי שלא מתמכר לאתר כל הוא ובמקרה שלך הוא הצאט,לא יכול לדעת עד כמה הגלישה חסרה לו , ומשמעותית בחייו, תראה יש הבדל בין לחיות באינטרנט שעות על גבי שעות , לבין לשהות כאן מקסימום שעה עד שלוש שעות ביום, יש שמתלהבים ואז מבלים ימים בגלישה ואז מגיעים לסיפוק מסוים ועוברים הלאה, רק א``כ נודע כי זה התלהבות ראשונית ולא התמכרות, מהיא בכלל מילה התמכרות?...את זה נוכל לחלק לכמה וכמה חלקים וכמו תקליט שבור אנו דנים על אותם הנושאים שוב ושוב , חלק ממנו סרפד כתבה וחלק אני למעשה אני חושבת שלא יזיק אם תקרא יותר לעומק את כל המאמרים שכתובים כאן, השאלונים, והתגובות אני בטוחה שזה יכול לספק לך לא מעט תשובות לשאלות שלך, אם בכל זאת יהיה לך עדיין שאלות נשמח לתת תשובות,

avner59

New member
למנהל הפורום ולשירז

לגבי קבלה וברכה לחברים חדשים אני לא אגיד למנהל הפורום מה לעשות זה הוא היה צריך לעשות לבד. בכל מיקרה אני שמח שאת התייחסת. לעצם העיניין,יש הרבה חומר בפורום ואני לא יכול מעשית לעבור על הכל מה גם שכל התייחסות היא מאוד ארוכה ואין תימצות של הדברים,יש עוד מיגבלה שלי וזה הזיכרון אני חלש בזה, כדי להגיב נכון אני צריך להדפיס את הדברים וזה ממש לא נוח טוב מה אני מלאה אותך בצרות שלי העיקר שאת מבינה על מה אני מדבר eלי בן

e-magine

New member
ברוך הבא אלי בן.

יש פה נוהג שאני מברך כל אחד שנכנס לכאן פעם הראשונה, זה נכון וכאשדר אני לא פה, אחרים עושים את זה. כמו שכבר אמרתי, קוראים לי אי מג`ין ולדעתי אין טעם לקרוא לי ``מנהל הפורום``. לא שאני אוסר את זה, אבל לדעתי קצת לא לעניין. מכל מקום, אני שמח שבאת, מכיוון שרציתי באמת לשאול את המשתתפים כאן למה לדעתם רוב המשתתפים בפורום הזה הן נשים, בניגוד למגמה המופיעה במחקרים וגם שירז הצביעה עליה, לפיה רוב המכורים הם גברים דווקא. אני נוהג לבקש מחברי הפורום החדשים להציג את עצמם (לא פרטים מזהים) אלה נתונים ביאוגרפיים כלליים, וגם סוג השימוש באינטרנט וסוג ההתמכרות. לא חייבים כמובן, רק מי שרוצה. אז אני מזמין גם אותך לספר קצת על הדברים האלה.

למעלה