שירות צבאי

kuson17

New member
שירות צבאי

שלום קוראים לי טל, וגם אני עמו כולם כאן עומד להתגייס בקרוב. הפרופיל הרפואי שלי הוא 97, אך אני בן יחיד, ככה שליחידות קרביות אני כבר לא אגיע (הורים לא יחתמו). נרשמתי לעתודה, אך לא קיבלו אותי ונפלטתי משם. בעתודה נרשמתי למקצועות המחשב ולא נתנו לי. עכשיו תאריך הגיוס שלי הוא 13/03/07 וזה מה ששלחו אחרי עתודה. התקשרתי אליהם כדי לאמת שזהו אכן תאריך סופי, כיוון שאני רוצה לקחת קורס יקר של פסיכומטרי, ולא בא לי להפסיק באמצע בגלל שהם יחליטו שבא להם להקדים. אמרו לי שם בלשכת הגיוס שזהו אכן תאריך סופי. עכשיו במהלך השנה שלחו לי מיונים לחיל הקשר, אל לא הלכתי (מתכונות, שנה מאוד כמוסה היית לי, ני עשיתי הרבה מאוד יחידות ומקצועות מוגברים יחסית), ובקשתי שישלחו מיון חדש, ולא שלחו. עכשיו, בבקשה אם תוכלו להגיד לי מה אפשר לעשות? יש לי עוד חצי שנה עד הגיוס, אני לא רוצה סתן לבזבז 3 ש/נים בצבא על כלום, ורוצה לעשות משהו, או קורסים או משהו, ועדיף משהו במחשבים. עכשיו אני פליט של עתודה, בן יחיד שלקרבי לא ילך, מיונים לא עשה, מה אני יכול להיות בצבא? מה יכולים לתת לי לפי התאריך? ומה עוד אפשר לעשות? בקשה המלצות. תודה מראש

reasonsforall

New member
אולי...

תבקש שישלחו לך זימונים למקצועות המחשב? תנסה... מקצועות המחשב כוללים: תכניתן, כותב לומדה, מנהל תשתיות מערכות מחשוב

kuson17

New member
תוספת

נו ונגיד נקח מצב בו לא התקבלתי למחשבים, אז אני הולך ליום הגיוס ולא יודע לאו מתגייס, לאן יכולים לשלוח אותי? ג'ובניק? אולי תסבירו מה זה ג'ובניק, כי אף פעם לא התעמקתי בצבא ובמושגים שלו, רק בזמן האחרון. מה זה ג'ובניק?מה זה כולל?איך השירות?

JusTicEMan

New member
ג'ובניק - לא קרבי

התפקידים הג'ובניקים הם מרובים ומגוונים במקרה שאתה מתגייס כלל צהלי אז אתה מתייצב ביום הגיוס מלפני קצין ציון שמייעד אותך לפי צרכי הצבא ואולי טיפה לפי העדפות שלך, וכמובן לפי הנתונים שלך . והשירות של ג'ובניק כל תפקיד לגופו .

JusTicEMan

New member
הוא יכול לנסות

אבל נראה לי שכבר לא ישלחו לו זימונים למקצועות המחשב - כי עכשיו זה המיונים הכנראה האחרונים למקצועות המחשב לטווח תאריכי הגיוס של מרץ - וחוצמיזה יש עוד כל מיני תפקידים במחשבים שלא דורשים מיונים כמו מנהל רשת .

kuson17

New member
אז מה אני צריך לעשות כדי לקבל את זה

להתקשר אליהם?לבקש?להתחנן?לשלוח פקסים?לנדנד?..מה?

JusTicEMan

New member
להתקשר אליהם

לא נראה לי שזה כבר יהיה אקטואלי כי נראה לי כבר סגור ימי המיונים שלהם . אבל אתה יכול מחר לנסות להתקשר אליהם *3808

kuson17

New member
ומה אם לא מחשבים

אוקיי, נגיד ובאמת המיונים הסתימו, בתור ג'ובניק, השירות קשה? או שזה כמו שמספרים שהולכים הבייתה כל יום מוקדם? ומשימות לא קשות, ופשוט מעבירים 3 שנים בלי מעש? ואם מחשבים, מה עוד יש מחשבים בצבא, חוץ מחיל הקשר?

JusTicEMan

New member
אמרתי לך כבר

כל תפקד לגופו אתה מוזמן להיכנס למכלול התפקידים באתר עולים על מדים ולקרוא בעצמך על התפקידים

קח בחשבון

שאם אתה עובר מיונים למשהו ומתקבל, תאריך הגיוס יכול להשתנות בהתאם (כדי להתאים אותו לפתיחת קורס למשל). אני לא יודעת איך זה במקרה שלך, אבל בהרבה מקרים הלשכת גיוס לא מבינה מהחיים שלה. לי למשל נתנו בזמנו תאריך גיוס לאוקטובר, שאלתי את הפקידה אם זה סופי והיא אמרה שכן. (מה שהיא לא ידעה זה שהתמיינתי למודיעין ואפילו לא התקבלתי לתפקיד שהיה מיועד לתאריך הזה. כך שמלכתחילה אי אפשר לומר שזה סופי, חוץ מזה שהתאריך השתנה אח"כ.) אמנם אין לך מיונים עכשיו, אבל אני לא בטוחה עד כמה אפשר להסתמך על המילה שלהם שזה סופי... בהצלחה.

למעלה