שירות צבאי ליוצא

aviroz81

New member
שירות צבאי ליוצא

רציתי לשתף אתכם בדעתי לגבי גיוס לצה"ל ליוצאים בשאלה יכול להיות שזה יעזור למי שמתלבט. אני התגייסתי לצה"ל לפני יותר משנתיים בגיל 23 אני משרת ביחידה קרבית ובעוד מס' חודשים משתחרר. לפני שהתגייסתי היה לי עבודה טובה ומסודרת שהרווחתי די יפה והיתה לי התלבטות קשה מאוד האם להתגייס או לאו ובסופו של דבר החלטתי להתגייס. אני יכול לומר לכם בבטחה שאני לא מתחרט לרגע למרות כל הקשיים הפיזיים והנפשיים בעיקר ובמיוחד שאני גדול במספר שנים ממפקדי וכנראה גם עם יותר חכמת חיים אבל הצבא תרם לי המון..... בעיצוב אישיותי, הצבא הוא מעין "כור היתוך" למי שרוצה להתחבר לעולם שסביבו, גיליתי דברים על עצמי שלא הכרתי , קיבלתי ערכים אמיתיים לאחר שכל הערכים שגדלתי עליהם התנפצו לרסיסים. וזאת כמובן בלי החובה האישית והמוסרית של כל מי שגר כאן לשאת בנטל הביטחון של המדינה שבה אנו חיים (זאת דעתי לפחות). אני לא אומר שלכל אחד זה טוב אבל חשוב שתדעו שיש בזה הרבה מעלות. אשמח לקבל תגובות בנושא....

חיים 1990

New member
אני רוצה ללכת אבל

שאני חושב על זה יותר זה נראה טמטום לשרת בצבא שמנהלים אותו כאלו בלי נסיון וידע ושלא מסכימים לשמוע מכאלו שיודעים מנוהל על ידי כאלו שרק טובתם האישית מעניינת אותם וברגע ששמעו שיש מלחמה הלכו מיד למכור מניות אז מה לי ולצבא? אני לא מוכן להיפצע בשביל צבא שלא עשה את המכסימום כדי שאני לא יפצע או ימות

../images/Emo45.gif מתייחס לפותח השירשור ולא

למשתמטים למינהם, ולדבריך חיים, טעויות קורות בכל מקום ואין ספק שהיו טעויות במלחמה האחרונה, ואלו שצריכים לתת את הדין, יתנו אותו. באשר למכירת מניות הרמטכ"ל, נאמר כבר, שמה שהוא עשה, הוא לא אתי, אך אין בזה בעיה חוקית. אך אין הצדקה להשתמטות, כי הצבא הוא כורח המציאות היום.

uty76

New member
כשתתגייס תגלה

אני עברתי חוויות ננפלאות בצבא. החברים שלי מאז הם אלה שנותרו חברים לכל החיים. חברי אמת. מאד ברור לפי הרצינות, הנחישות ובנתינה של מי ששירת בצה"ל לעומת מי שלא.

aviroz81

New member
זו לא התמונה האמיתית

זה נכון שהיו הרבה כשלים במלחמה, וזה נכון שהמנהיגים צריכים לקחת אחריות, אבל מכאן ועד שלצבא לא איכפת מספיק שחיילים לא ימותו זוהי השטות הכי גדולה ששמעתי, אם יש גוף במדינה שהכי איכפת לו מחיי האנשים שבמסגרתו זה צה"ל, תשאל את כל מי ששירת בשירות קרבי כמה תדריכי בטיחות בכל הנושאים שרק יש הוא עבר במהלך שירותו, אז נכון שיש כשלים ונכון שצריך להפיק לקחים אבל התמונה היא רחוקה כרחוק מזרח ממערב ממה שנדמה לך...... מה שלא תחליט שיהיה לך הרבה הצלחה....

uri80

New member
../images/Emo45.gif מסכים. מצער שרק אלה שעשו

את זה יכולים להבין בדיעבד עד כמה הדבר משנה. הוא מבגר, זה בטוח.

למעלה