שירות צבאי(כן, שוב)

שירות צבאי(כן, שוב)

שמתי לב שרק בעבודות ממשלתיות(וגם בהן-לא כולן) ובעבודות אבטחה דורשות שירות צבאי מלא(זה מצויין בפירוש בדרישות המשרה)...עכשיו, כשנגיד מחפשים כימאי עם תואר ראשון/שני/שלישי לא ראיתי דרישה כזו...אז באמת, לא צריכה להיות בעיה, או שכמו שרבים וטובים אומרים לי "בישראל כל מעסיק דורש שירות צבאי מלא מהמועמד"? זה לא ברור לי כל העסק הזה...מישהו יכול לתת תשובה מוסמכת?!

סטיבי

לא רק שלא כל מעסיק דורש את זה, לאף מעסיק אסור לדרוש את זה ולהפלות על בסיס שירות צבאי (לכאן או לכאן), ע"פ חוק. לגבי עבודות ממשלתיות, אם זה יהיה רלוונטי עבורך (לאחר שיהיה לך תואר ראשון/שני/שלישי בכימיה), אני לא יכולה לאמר לך בודאות (וגם לא אף אחד אחר), אבל לא נראה לי שזה ימנע ממך את העבודה. ועשה לעצמך טובה, תפסיק להאמין לאגדות אורבניות של "רבים וטובים" (ותמסור להם ממני להתקדם 20 שנה קדימה במכונת הזמן הקרובה).

המעסיק נאמן לאינטרסים של עצמו.

אחד האינטרסים שלו הוא שמירה על חוקים שנהוג לאכוף אותם. למייטב ידיעתי, אין חוק נגד העסקת כימאי שלא גמר צבא במפעל פרטי. (איני משפטן ויתכן שאני טועה). אינטרס אחר הוא קבלת כח אדם איכותי לעבודה. מי שמעסיק אנשי שמירה ואבטחה יכול לחשוש מלהעסיק אדם שאפילו הצבא לא רצה. שומר, על פי רוב, אינו נמצא במגע רצוף עם המעסיק שלו. באים לבדוק אותו פעם במשמרת למשך חמש דקות ויתכן שרק כשתקרא עליו בעיתון תבין איזו טעות עשית כשהעסקת אותו. בניגוד לזה, אדם שמחפש חוקר מדעי יברר מה הצלחותיו המדעיות ויניח שאם הוא הוכיח עצמו באקדמיה, הוא מוכשר לעבודה אצלו. אם העסקת חוקר לא מוכשר, לרוב תדע זאת תוך ימים עד חודשים כשלא תראה שום התקדמות במחקר שלו. אף אחד לא יוותר על כימאי טוב בגלל שהוא יצא מהצבא מוקדם מהרגיל, כשם שאף אחד לא יוותר עליו בגלל שהוא קיבל ג' בהתנהגות בכיתה י'.

ההפך הוא הנכון

יש חוק נגד אי העסקת כימאי בגלל שהוא לא גמר צבא (או לחילופין, בגלל שהוא כן גמר צבא ולכן נאלץ לצאת למילואים).

למעלה