"שירות עם מודעות"

נועית7

New member
ועוד מקרה אחד קטן

במסעדת סושי שאנחנו סועדים בה די הרבה הביאו לנו קינוח עם תחתית בצק ומישהו במטבח אמר למלצרית שזה מרציפן. לאחר שהתעקשנו שזה בצק גילו את הטעות. מה שכן, למסעדה ההיא אני בטוח חוזרת כי אני מתה עליה, השירות מעולה, וכשעלו על הטעות עשו הכל כדי לפצות אותנו... ככה שלא תמיד יוצאים מטעויות עם טראומות.

קרה לי גם במסעדה

שאמנם לא מודעת לצליאק אבל עדיין, כשאני מבקשת במפורש שלא יביאו לי את הלחם שבא עם המנה ומדגישה את זה, אני מצפה שבאמת לא יביאו לי את הלחם ובטח שלא יביאו לי אותו שהוא מונח על הסלט (מה לא היה ברור ב"אני לא רוצה את הלחם, שלחם לא יתקרב בכלל למנה שלי?"). וזה תירוץ מעניין "במטבח עשו את זה" - היא הייתה אמורה להעביר את ההנחיות שלך למטבח, ואם במטבח עשו אחרת אז האשמה היא אך ורק בה. זה כבר צורם לי בתור מלצרית לשעבר...

trust no-one

לפני שנה וחצי כשרק התחלתי ללמוד בב"ש הלכתי לאחת המנזות ובררתי לגבי המרקים, ברגע ששאלתי על קמח המוכרת בדלפק אמרה - "צליאק?" והסתבר שלא רק שהיא מכירה - אלא בגוף ראשון, אז סמכתי על הידע שלה שבמרק עגבניות שלהם אין קמח. כמובן שאם לא היה קמח הייתי ממליץ לכם בחום אבל תופעות הלוואי טענו אחרת. אז אולי המסכנה הסופית מהשרשור העצבני כאן, הוא שלאנשים שונים יש רמות חומרה שונות, לא רק בצילאק אלא בדרך ההסתכלות על העולם, לגביי הצליאק כבר למדנו איך להתמודד לגבי הבעיה השניה, יש שתי אפשרויות - להכיר באחר(ת) או לכבוש את העולם. לכל אפשרות הייתרונות והחסרונות שלה. שבת שלום

אייל609

New member
האחריות היא רק עלינו

בבריטניה מלצרים עוברים קורסים מיוחדים לשירות לקוחות ואפילו יש כאלה עם תואר בנושא. בארץ אין הדבר , ולכן אי אפשר לפתר מלצרים בשל טעויות מסוג זה , ואגב משום שעבדתי שנים במיסעדות אני יודע כי רוה הקינוחים "השווים" כגון סוגים רבים של הטריקולד , מגיעים מספקי חוץ, לכן חובה לברר אם הקינוח נעשה במקום , ולפי דעתי צריך תמיד לישאול את השף ( גם בצורה עקיפה ) על מרכיבי הקינוח. כך האחריות תישאר תמיד עלינו , החיים שלנו יקרים מידיי בישביל להפקיד אותם בידם של המלצרים.

נילוס11

New member
מישהו שמבין שאנחנו אחראים על עצמנו

ולא על כל אחד שלא יודע ולא שמע אפילו מה זה גלוטן.(לפעמים)

למעלה