שירות לקוחות HP

whoosh

New member
שירות לקוחות HP

איך אומרים? פשוט על הפנים! רכשתי מחשב HP pavilion 6515 ej . השקעתי את מירב כספי במחשב הזה למטרה אחת - להינות ממנו. ומה? עברו שבועיים ועד עכשיו אני מתעצבן מיום ליום , ולא בגלל המחשב עצמו אלא בגלל השירות והתנאים של HP ישראל. כידוע המחשב מגיע עם ויסטה וללא שום דיסק דרייברים לשום דבר , הכל על המחשב. מראש ידעתי שאני לא מעוניין לעבוד עם ויסטה ולהתקין עליו XP. פה התחילה הבעיה . אחרי שעשיתי דיסק שחזור מערכת לויסטה , מחקתי את את כל התוכן שעל המחשב כולל המחיצה הנסתרת של ה- IMAGE. אחרי שבירת ראש באיך להתקין XP בגלל דיסק ה- SATA בעזרתכם הצלחתי להתקין. אבל מה ? דרייברים לXP לא ניתן למצוא בשום מקום. התקשרתי לשירות ושאלתי איפה ניתן להשיג את הדרייברים הנחוצים. דבר ראשון הנציגה מיהרה להגיד שהם לא תומכים ב- XP במחשב הזה וניסתה ישר לסתום לי את הפה ולסיים את השיחה. אני התעקשתי וביקשתי לדעת איפה משיגים אותם. תשובה לא הייתה לנציגה ואחרי עצבים שלי מיותרים בשיחה הנציגה פשוט ניתקה לי את הטלפון בפרצוף! פשוט כך! ביזיון! התקשרתי שוב ודרשתי לדבר עם אחראי / מנהל ... אמרו לי שכרגע זה לא אפשרי נא השאר פרטים ויחזרו אלייך בהקדם... כן ממש חזרו. התקשרתי שוב וביקשתי לדבר עם אותה נציגה שניתקה לי את הטלפון. אחרי צעקות הצלחתי להגיע אלייה , ושאלתי אותה באמת ברוגע למה ניתקת את הטלפון? מה אתם חושבים שהיא עשתה? אמרה לי : " אני מצטערת אבל אני לא יכולה לעזור לך " וניתקה שוב!!! בואו נגיד שאם היא הייתה לידי באותה רגע , לא יודע מה הייתי עלול לעשות לה ... פשוט גועל נפש מה שהולך שם! יום למחרת , דיברתי עם נציגה אחרת והעליתי בפניה את הבעיה שאני זקוק לדרייברים ושלא ניתן להשיג אותם.. היא אמרה לי דבר כזה: אין להשיג בשום מקום דרייברים ל- XP מה שכן אתה יכול להכניס את המחשב למעבדה ותמורת תשלום הם יתקינו לך XP עם הדרייברים" שאלתי אותה איך זה ייתכן שאת אומרת שלא ניתן להשיג בשום מקום דרייברים ל- XP אבל במעבדה תמורת תשלום הם יתיקנו את הדרייברים המתאימים. - לזה לא הייתה לה תשובה. סגרתי את השיחה באכזבה גדולה ובידיעה שאין עם מי לדבר. לסיכום אני יכול להגיד לכם שעל סמך הניסיון שלי כמובן , בדיעבד לא הייתי רוכש מחשב HP רק בגלל היחס המגעיל של השירות שלהם ! כמה שאלות לי אליכם: 1- האם זה הגיוני שבאמת לא קיימים באף מקום דרייברים למחשב הזה ל- XP ורק אצל המעבדה שלהם? 2- ייתכן והמחשב הזה לא מסוגל מבחינה טכנית לעבוד עם XP ובגלל זה לא קיימים דרייברים באתר היצרן? 3- ישנה אפשרות לבדוק אילו דרייברים נחוצים, ולהתקין דרייברים דומים ומתאימים מדגמים אחרים אשר להם יש ? תודה לעוזרים , ומקווה בשבילכם לא לעבור חוויה דומה... מטעויות לומדים...

RoyBO

New member
מצטער לבשר לך

אבל השירות שקיבלת בסדר גמור. HP לא אמורה לספק לך דרייברים לXP משום שהמחשב מגיע עם ויסטה, אתה היית צריך לעשות בדיקה מקיפה לפני הרכישה. יש לך שתי אפשרויות: 1. לשלם לטכנאי שיתקין לך ויאתר דרייברים ברחבי הרשת. 2. להחזיר למעבדה שיתקינו מחדש את ויסטה.

LiranTheWizard

New member
בשביל הספורט, הלכתי ובדקתי

באתר של HP. הפעם זאת שערוריה/חוצפה שמשאירה את הלקוח ללא מענה (מבחינת האתר). איתרתי את הדגם שלך, ובדקתי מה זמין. מתברר שעבור הויסטה זמינים כל ה-driver-ים ואילו עבור מערכות חלונות 2000 ו-XP זמינים רק 3 שאין כ"כ מה לעשות איתם. אני מניח שאם הייתה אפשרות להוריד מהאתר של HP, לא היית מתלונן. ממה שראיתי עד כה, רק בדל החיים קלים ומצאתי לדגם שאני מעוניין בו מנהלי התקן עבור XP וגם לינוקס (אמנם הפצת אובונטו, אבל אני מניח שפאשר אולי לבדוק משהו עם החבילות כמו להסב אותן עם הפקודה alien ל-deb). בהחלט גרוע מה שראיתי. נקודה נוספת - הדגם המסויים שלך לא מזוהה היטב באתר ומראה הודעה באדום שאולי לא מדובר בדגם שזוהה באופן מדוייק.

bar666xp

New member
רוצה הסבר קצר ל""שערוריה""

ברגע שהחברה מציעה את המחשב עם מערכות הפעלה X/Y/Z היא מחוייבת לתת תמיכה למערכות הללו... עד היום רוב הלקוחות לא דרשו אחרת כי רוב הלקוחות רכשו עם XP או ללא מערכת הפעלה.. כלומר היצרן נתן תמיכה למערכת הפעלה אחת בעיקרון.. חלק מהיצרנים העלו לאתר דרייברים למערכות נוספות תחת הכותרת מערכות לא ניתמכות!!! סיגנון אתה רוצה מערכת X במקום Y נעזור לך לגבי דרייברים, עידקון BIOS וכדומה אבל היצרן בפרוש מודיע שירות היצרן/חברה/יבואן לא יכלול את המערכת הפעלה שאינה זו איתה נימכר המחשב... כל זה עבר יפה עד... 3 ניחושים הראשון לא נחשב
מה עוד לא ניחשת? בטוח שישר אמרת ויסטה/איכסטה... ולמה השינוי ה""פיתאומי"" הדרייברים של XP ושל 2000/3 הם +- אותו הדרייבר בשינוי חתימה לפעמים... הדרייבר של איכסטה ושל XP שונים לגמרי... DELL אגב מובילה בתחום הלינוקס מסיבה פשוטה סקר שווקים DELL פנתה לציבור הלקוחות שלה תחילה ולאחר מכן לציבור ביכלל והתיעצה ושאלה מה הציבור רוצה וקיבלה תשובה חד משמעית יותר תמיכה בלינוקס! השקילה דל לעשות ושאלה אילו הפצות לקוחות דל מעדיפים הרוב אמרו UBUNTU ובמקום השני דביאן אאל"ט או סולאריס... תוצאה ל99% מדיגמי דל כיום יש תמיכה גם לליקסונאים לא תמיד היא מלאה {מקווה כי בעתיד היא תהיה מלאה} ומין הסתם לא לכל הפצה אבל בכל מקרה לרוב לא תהיה בעיה להתקין על הפצות אחרות {בתנאי שהן מבוססות... יופי נו הזיכרון שלי GNU? אני בטוח שכבר הבנת על מה אני מדבר}. אני תוהה אם AMD ודל ישתפו פעולה שני אילו יחד מסוגלות להפיק מערכות מקצה לקצה... במיוחד כשדל מציעה למכירה החל ממחשבי LO-END זולים ועד לשרתי HIGH-END מטורפים שילוב ידים של AMD דל וקהילת המפתחים עשויה ללזעזע לגמרי את כל המשק.

maor78

New member
מבחינה טכנית

המחשב שלך יכול לעבוד תחת אקס פי בוודאות, לחבר שלי יש אותו והוא ביקש אותו עם אקס פי. נראה לי שזה מקרה פרטי שהטכנאים בחנות שממנה הוא קנה עשו את השינמוך. אין לי מושג מאיפה הם השיגו דרייברים.

LiranTheWizard

New member
אבל זה מעורר קצת תמיהות

ש-HP באתר שלה לא מספקת מנהלי התקן גם לגרסאות אחרות אלא רק לויסטה. אם זאת לא כפיה אני לא יודע כפיה מהי... (מבחינת חיוב הלקוח לעבור עם מערכת X ולא Y). אני מאמין שאם הוא יגלה את ה"צד יפה" שלו, הוא יקדם את הנושא...

תותית42

New member
אני חושבת שהבעיה בך ולא בHP

חכם סיני אמר , אם אינך יודע לדוג אל תקנה חכה.

whoosh

New member
ה"חכם סיני שלך מסין" ? מה זה השטויות האלה

כשאת קונה חכה אומרים לך שאת יכולה לתפוס רק דגי מושט?!?!?! באמת, קצת להיות ריאלי. אף אחד לא יכול להכריח אותי להשתמש במערכת הפעלה שאני לא מעוניין בה! זו חוצפה שלהם שהם לא מפרסמים דרייברים למערכות שונות ומפרסמים רק למערכת אחת ומכריחים אותך להתשמש רק במערכת שהם בחרו!

RoyBO

New member
זה ממש לא חוצפה

שוב אני חוזר, לפני שקונים מחשב צריך לבדוק גם דברים כאלה!

maor78

New member
תמשיך לחפש ברשת

אני בטוח שעם צמד מילים נכון בגוגל אתה תמצא משהו על זה. הדרייברים בטוח קיימים, גם אם לא יעודיים לדגם הזה אלא לדגם דומה לו של HP.

Y. Welis

New member
הדרך הטובה ביותר - לחפש גירסאות מוקדמות לדגם

הסדרות מסווגות לפי מאות - 6515 למשל שייך לסידרה 6500 (לעיתים יש לו גם מקבילה עם מס' אחר בדגם של קומפאק). בדיקת דגמים נוספים ומוקדמים יותר בסידרה (שיצאו לפני 2007), תניב בד"כ דרייברים ל-XP, שתואמים גם לדגמים חדשים יותר.

kobi 23

New member
תראה

אני חוזר על מה שכבר נאמר פה. בצורה שבה ענו לך,כולל הניתוקים וכך שלא חזרו אליך זה ממש לא בסדר (ייתכן שהשמועות על שיפור השירות לא נכונים) אבל....העובדה שHP לא מוציאים לציבור הרחב דרייברים לXP זוהי ממש לא חוצפה,זה חרא,מונופוליסטי ועל הפנים אבל ממש ממש לא חוצפה. ככה זה שMS מנסים לדחוף את הויסטה האומללה הז וHP מה לעשות משתפים איתם פעולה. לפי דעתי HP הינה בין היצרנים הבודדים שממש אוהבים את הויסטה,רוב החברות כבר הבינו את דעות הציבור ועושים לא מעט כדי להיות איתם.מנכ"ל אייסר אפילו התבטא נגד המערכת הפעלה HP ממש,אבל ממש מאוהבים בויסטה.ובכל מוצר שהם מוכרים הם מציינים בגאווה שהוא כולל ויסטה או שהם ממליצים על שימוש בויסטה אם ידעת שאתה לא רוצה את הויסטה מראש למה לא בדקת לפני זה את הסוגייה הנ"ל ? עם כל הכבוד לרצונות שלך לHP מותר לעשות מה בראש שלהם. הם לא חייבים כלום לאף אחד ואף אחד לא מחוייב לקנות את המוצרים שלהם. לא רוצה אל תקנה

יאיר B

New member
HP or MS?

1. - האם זה הגיוני שבאמת לא קיימים באף מקום דרייברים למחשב הזה ל- XP ורק אצל המעבדה שלהם? זה תמוהה מאוד. בעיקרון אמורים להיות דריברים (זה לא נשמע טוב מבחינת שירות ללקוח אם הם שומרים את הדרייברים ל-XP לעצמם, מצד שני יכול להיות שזו הוראה מלמעלה = MS). 2- ייתכן והמחשב הזה לא מסוגל מבחינה טכנית לעבוד עם XP ובגלל זה לא קיימים דרייברים באתר היצרן? לא. כל מחשב חדש שנמכר כיום יכול להפעיל XP. 3- ישנה אפשרות לבדוק אילו דרייברים נחוצים, ולהתקין דרייברים דומים ומתאימים מדגמים אחרים אשר להם יש ? ישנה אפשרות. סביר להניח שמישהו כבר חשב/נתקל בבעיות הללו. בדוק בפורומים ברשת לפי דגם המחשב. והערה (מכאן הכל הערכה שלי, אין לי הוכחות לזה): לדעתי מי שמוביל את נושא התמיכה בדרייברים היא MS . אם ההשערה שלי נכונה, MS היא הכתובת לכעס שלך ולא HP (שמן הסתם לא רוצה להסתכסך עם MS). ל-MS יש אינטרס להכניס את המערכת החדשה ומחשבים ניידים נמכרים תמיד עם מערכת הפעלה, מכאן שמחשבים ניידים הם שיטה טובה להכניס מערכת חדשה. יש לי ניחוש שבעתיד הקרוב MS לא תאפשר לשנמך בכלל. ולכולם: אם אתם רוצים לקנות נייד חדש והוא מגיע עם ויסטה (כמו כל הניידים כיום כמעט), בדקו באתרי החברות לפני מה המצב של הדרייברים ל-XP עבור הדגם שלכם ואם ניתן להשיג אותם בדרך כלשהי (או באופן עקיף: דרייברים מדגמים דומים שמתאימים גם לדגם שקניתם, בדקו ברשת בפורומים בחו"ל מה קורה עם זה).

bar666xp

New member
יותר טוב תרכשו ללא מערכת הפעלה...

תקראו ותילמדו לעבוד עם לינוקס וזרקו על הדרך לשירות לקוחות כמה התמיכה של מפתחי לינוקס בפורומים של ההפצות מכניסים את התמיכה שלהם ושל MS ביחד לאן. אוף אני רוצה כבר משחקים שינצלו את OPENGL-3 אני רוצה לינוקסססססססססססססססס.

kobi 23

New member
שאלה ליאיר

תאמר לי בבקשה,אם הבחור יתקין דרייברים של מחשב מסדרות אחרות זה לא יכול לעשות בעיות ?

יאיר B

New member
זה הכל תלוי בחומרה שיש בסדרות האחרות מול

החומרה שיש בנייד שלו. חברות הרבה פעמים, מסיבות של חסכון, משתמשות באותם חלקים בכמה סדרות. אז אולי זה יעבוד, אבל צריך לבדוק טוב איזה חלקים יש בכל סדרה. (דרייבר הוא מקשר בין החומרה למערכת ההפעלה, אם החומרה מדברת בשפה שמערכת ההפעלה לא מבינה וה"מתורגמן" (=דרייבר) לא יודע לתרגם...).

Y. Welis

New member
אני מסופק באשר ל-2. לדעתי זו לא אמורה להיות

בעיה - כמו שניתן היה להריץ 98' על מחשבים שנבנו רק ל-2000 או XP, ולא כללו דרייברים עבורה. אפשר להתקין XP על כל מחשב חדש. השאלה היא עד כמה היא תצליח לזהות את החומרה שלו. כרגע לפחות החומרה הקיימת בניידים החדשים רחוקה מעט מאוד מהחומרה שבניידים מלפני שנה.

kobi 23

New member
תשובות בהמשך לתגובתי למטה

1.הגיוני לגמרי,שוב זה לא הוגן ודיי מעצבן !!!.לפי דעתי זה עניין של ניגוד אינטרסים של מיקרוסופט.הם בטח לא מורשים להם לפרסם חופשי את ההתקנים לXP. 2.אין שום סיבה בשום מישור. 3.לא נראה לי שזה מומלץ.יכול לעשות בעיות

למעלה