שירות לעריכת קו"ח

ניק לס

New member
שירות לעריכת קו"ח

שלום. אני חושב להגר לבריטניה על אשרת בן-זוג, ומתכנן למצוא שם עבודה. בחיפושים שלי אחר הוראות לכתיבת קו"ח למעסיקים בבריטניה, ראיתי כמה אתרים שמציעים לכתוב עבורי את המסמך (בתמורה למחיר שנע בין כמה עשרות ליש"ט לכמה מאות), וחשבתי שאולי זה יהיה רעיון טוב להיעזר באחד מהם. מה דעתכם? יצא למישהו מכם להשתמש בשירותיו של אתר שכזה? האם מהנסיון שלכם נראה לכם שזה מועיל לתהליך חיפוש העבודה? תודה רבה.

גוזליה

New member
היי ניק

שאלה מצויינת- אני יכולה לאמר לך שהפורמט לכתיבת קו"ח פה בבריטניה שונה מאוד מהפורמט הישראלי ומהפורמט האמריקאי. האם תצליח להסתדר לכתוב קו"ח בלי סיוע של חברה שכזו? סביר להניח שכן. האם הקו"ח שלך יהיו מצויינים/מאוד יבלטו? לא בטוח. סביר להניח שהקו"ח שהם יסייעו לך לכתוב יהיו "בדיוק מה שמחפשים" פה מעסיקים, לא בטוח שמה שתעשה לבד יהיה משמעותית פחות טוב. מאידך, קו"ח צריך לשלוח יחד עם cover letter, ובלי להכיר את הבריטיים קשה קצת לקלוע למה בדיוק מחפשים פה. כשאני חיפשתי עבודה התעניינתי בשירותי כמה מהאתרים האלו, בסוף ירדתי מזה (בעיקר בגלל המחיר וכי מצאתי עבודה לבד
) ואת קו"ח שלי כתבתי תוך גיגול מסיבי מאוד באתרי חיפוש עבודה בריטיים שורה תחתונה- לא נראה לי שעזרתי לך מאוד...אבל החברות האלו טובות ויכולות מאוד לקדם אותך, בעיקר בתחומים שהם מאוד תחרותיים/שוק מצומצם.

יעלי9

New member
יש לך טיפים לכותבים עצמאיים?

גם אני עשיתי גיגול מאסיבי ורב שלבי והוצאתי תחת ידי משהו שבעיניי נראה כמו קו"ח בריטיים, הם עדיין לא הועמדו למבחן כך שאני לא יכולה להעריך את הביצועים שלי
אשמח לפוינטרים לגבי הלך הרוח של הבריטי הממוצע. אני יודעת שזאת דמות וירטואלית אבל למרות שהוא לא אמיתי הוא עדיין שונה מהישראלי הממוצע שלא קיים גם כן.

בקר12

New member
אל תשכחי שיש גם לא מעט מעבידים שהם לא

אנגלים. כמו שאת לא. אגב, חשבתי שאת עובדת כבר - לא?

יעלי9

New member
צ"ל 'לא בריטיים', הלא כן?

קו"ח שכתבתי אינם עבורי. בתחום שלי אני יודעת איך למכור את עצמי. יש לך תובנות לחלוק? אשמח. כרגע מה שנראה לי חשוב זה למצוא מישהו מקומי מהתחום שיקרא וילטש אם צריך.

בקר12

New member
תראי יעלי9, בריטי מבחינתי זה אחד שיש לו

אזרחות בריטית. אז מה? אם אגיד לך " ישראלי" מה זה יגיד לך? אולי תניחי אוטומטית שזה יהודי אבל תסכימי אתי, שברוב המקרים ובהכללה גסה, אם מדובר בערבי, מדובר באדם שקרוב יותר בתרבותו לאחיו בשטחים או בירדן מאשר לשכניו היהודים. מה שניסיתי להגיד זה, כמו שאת יודעת, יש בלונדון ובבריטניה בכלל, זרים רבים בין אם הגרו לפני 5 שנים או לפני 25 שנה והמנטליות שלהם היא לא בהכרח "אנגלית" (או סקוטית, וולשית, מה שתרצי). וחוץ מזה את כתבת שבתחום שלך את יודעת למכור את עצמך ומה שאת מחפשת זה "מקומי" אבל נראה לי שאולי את צריכה "מקומי + ידע בתחום הספציפי" של קורות החיים הנדונים. במאמר מוסגר, אני חושב שחלקתי אתך תובנות בעבר (למשל קצבת ילדים, פנסיה) שאולי עזרו לך ולבטח לא עזרו לי כי אני לא גר באנגליה לכן נימת התוקפנות הקלה לא ברורה לי.

יעלי9

New member
לא הייתה בדברי שום תוקפנות

אני מצטערת אם ככה זה נקרא מהכתוב. מה שניסיתי לשאול זה אם יש נקודות ידועות שבהן הפער בין הבריטים לישראלים בא לידי ביטוי, מהמורות שאפשר לזהות מראש ולעקוף. אולי זאת פשוט שאלה שקשה לענות עליה...

בקר12

New member
קראתי לא מעט

קורות חיים שהעבירו אלי סוכנויות כח אדם (כיוון שהייתי מעסיק). מנסיון אישי שלי, ה"בריטים" נוטים יותר לפירוט ולניפוח של מה שהם עשו בכל משרה כך שלפעמים לי לפחות התקבל הרושם שהרבה שהיו בתפקיד זוטר יחסית ניהלו, מינימום, את טסקו העולמי. לי, כישראלי, זה קצת צרם כיוון שאני העדפתי את העיקר ובקיצור והייתי צריך להתעמק בקורות החיים על מנת להבין מה באמת המועמד עשה. לדוגמא, אני עדיין דוחף את קורות החיים שלי לעמוד אחד אולם ראיתי צעירים ולא מנוסים שהיו להם שלשה עמודים . אגב, גם המלצות חשוב להם לפעמים. ואולי לא קראתי אותך כראוי ועל כן אני מתנצל . . .

בקר12

New member
תובנות נוספות

ה"בריטים" הרבה יותר פורמליים וגם אין את הפמיליריות של ארץ קטנה כמו ישראל שא' מכיר את ב' שעבד בחברת ג'. לכן לדעתי, בבריטניה מייחסים יותר חשיבות לצורה ולפירוט של קורות החיים כי קשה להם לדעת ו(גם לאמת בהרבה מקרים) מה באמת עומד מאחוריהם ולכן זה מוביל לפירוט יתר וניפוח אבל צריך לשחק לפי הכללים.

eyshap

New member
רעיון מקורי שסייע לי בכתיבת קו"ח

כשאני ניסיתי לשפץ את קורות החיים שלי כך שיתאימו לשיטה האנגלית פשוט חיפשתי בפורמט פי די אף קורות חיים בגוגל של אנשים בתפקידים דומים, תתפלא כמה כאלו יש, לא רק שזה עזר לי לערוך אותם כראוי, אפילו גנבתי כמה פיסקאות מקורות חיים של מישהו ל- COVER LETTER שלי

אבה1

New member
לך לחברת Resource

זה ארגון צדקה שעוזר לישראלים ויהודים להתאקלם לשוק האנגלי. להיכנס לשוק העבודה. זה בחינם לחלוטין, הם יושבים בפינצ'לי. עוברים איתך על קורות חיים, והם גם מעבירים סדנאות לאיך להתראיין פה, מה נהוג לומר בראיונות הטלפון, איך להקים עסק עצמאי... http://www.resource-centre.org/ בהצלחה

למעלה