שירות לאומי

SIGAL202

New member
שירות לאומי

יש לי שאלה חשובה! האם בזמן שנת השירות מגיע לי חופשה לפני בגרות?

SIGAL202

New member
אבל לא נתנו לי באגודה

ואמרו לי שיש לי חופש רק ביום הבחינה ולמי שיש בחינה בפסיכומטרי יש יומיים חופש לפני הבחינה

SIGAL202

New member
האחאית שלי אמרה שבאגודה שלנו

אין חופשה לפני בגרות. אני באגודה להתנדבות. אבל בפיקוח על השירות בארץ אמרו לי שכן יש למי להאמין?

M o n a L i s a

New member
לפיקוח על השירות הלאומי כמובן!

הם אלו שקובעים את הכללים, ומעבירים אותם לעמותות. אולי הרכזת שלך לא מודעת לזה, כדאי שתפני למנהל.

SIGAL202

New member
אבל אם אני יקח חופש לפני בגרות

ואני רושמת בדוח נוכחות שהייתי בחופש לפני בגרות ובאגודה אין דבר כזה אז יגידו לי אחר כך להשלים את הימים. מי בעצם בודק את דפי נוכחות שאני מוסרת כל סוף חודש?

M o n a L i s a

New member
מי בודק?

הרכזת בודקת, ואז לפי זה מדווחת למי שאחראי על תשלום המשכורת. אבל בעיקרון, הם חייבים לדווח לפקחים מטעם מי שמפקח על השרות הלאומי. אז לפני שאת לוקחת חופש אולי תפני לפיקוח ותגידי להם שהרכזת שלך טוענת אחרת, או שתפני למנהלת האגודה.

SIGAL202

New member
פניתי לפיקוח

ואמרו לי שיש לי חופש לפני בגרות ושהרכזת אומרת לי שאין, אז הרכזת שלי קיבלה מכתב תלונה ועוד האשימה אותי. ואמרה האשימו אותה שהיא לא יודעת שיש חופש לפני פסיכומטרי ואני בכלל לא דיברתי על פסיכומטרי. התקשרתי שוב לפיקוח ואמרו לי שיש חופש לפני בגרות או לפני פסיכומטרי כלומר יש לי חופש לפני בגרות אז מה לעשות? כי הרכזת שלי עדיין אומרת שאין לי שום חופש והיא גם אמרה שהיא דיברה עם המנהל שלה וגם הוא אמר שאין חופש מה לעשות?

SIGAL202

New member
אבל אם אני ייקח חופש לפני בגרות

ואני רושמת בדוח נוכחות שהייתי בחופש לפני בגרות ובאגודה אין דבר כזה אז יגידו לי אחר כך להשלים את הימים. מי בעצם בודק את דפי נוכחות שאני מוסרת כל סוף חודש?

Mיקי_

New member
אם יגידו לך להשלים

את יכולה לערער על זה לפיקוח, ומכתב התלונה שהיא קיבלה היה מאד לעניין. אל תוותרי על זכויותייך.

ST

New member
באמת בתקנון שקיבלנו,

יש יומיים חופשה רק לפני פסיכומטרי, והיום עצמו, ולגבי בגרות - רק יום הבחינה. (התקנון של האגודה להתנדבות)

SIGAL202

New member
גם אני באגודה להתנדבות

ורשום שאין חופש ק ביום הבחינת בגרות, אבל חוץ מזה שדיברתי עם מנהל הפיקוח על השירות הלאומי גם קיבלתי ספר מידע למתנדב השירות הלאומי ממשרד הרווחה שבו רשום שמגיע לנו לפני בגרות חופש יומיים. אז גם הספר הוא שיקרי ? דרך אגב מאיפה את ? אולי אני מכירה אותך?

ST

New member
כנראה שההחלטה השתנתה מתישהו

השאלה היא רק מתי ולטובת מי. אני משרתת בירושלים.. מאיפה את?

SIGAL202

New member
לא, אני מראשון לציון

אז אם אני לוקחת חופש אז יגידו לי להשלים מה את אומרת? מי בעצם בודק את דוחות הנוכחות?

ST

New member
תלוי כמה ימים יש לך כרגע.

לי פשוט יש המון עודפי ימים (כי עבדתי בכל החגים ובכל החופשים שיש לכולם - אני משרתת במקום שאין בו חופש כמעט, כי אנחנו עושים פעילויות גם בחופשים...), אז אף פעם לא ממש בדקתי את זה. אני מניחה שאני די יכולה לסיים עוד כמה ימים, ועדיין אני לא אצטרך להשלים ימים (ובטח שלא שעות...) דוחות הנוכחות? מעבירים לרכזת, ואחרי זה זה הולך לצוות מחשב או משהו כזה, לא בדיוק הבנתי אף פעם. הם בודקים את הדוחות, את השעות/ימים וכו', ומיידעים את הרכזת מה קורה עם כל בת. (בגלל זה לפעמים הרכזת תולה לנו בבניין רשימה ממוחשבת של בנות שלא הגישו דוחות וכאלו - את זה היא מקבלת מהצוות מחשב) ובכל אופן, אני מניחה שבאיזה שהוא שלב, המידע הזה עובר למשרד העבודה והרווחה. אבל אני לא יודעת מה בדיוק מדווחים להם.... זה מה שאני הבנתי מכל העניין (מדברים ששמעתי מהרכזת ובכלל..)

SIGAL202

New member
גם אני עבדתי בחופשים

יש לי הרבה ימי זכות אבל הבעיה שאני התחלתי מאוחר את השירות 29 בספטמבר ואז אני בעצם צריכה להשלים ימים. לפי הספר מידע שקיבלתי מגיע לנו גם 15 ימי חופשה שנתיים חוץ מימי מחלה וחגים את יודעת אולי למה הכוונה?

ST

New member
תבררי אצל הרכזת אם עכשיו חסרים

לך ימים, או שיש לך מיותרים וכדו'... תבררי, ותראי מה קורה איתך. אולי יש לך ימים עודפים שאת יכולה לנצל וכאלו.

SIGAL202

New member
לא אין לי עדיין חסר לי 13 ימים

שאני יצטרך להשלים מ- 15 באוגוסט. מה את אומרת לקחת חופש לפני בגרות או שלא כדאי?

ST

New member
לא יודעת.. זה ממש תלוי בך..

ז"א אם בכל-זאת תצטרכי להשלים ימים, אז זה תלוי בהרגשה שלך, אם יהיה לך כוח, או כאלו. אבל כדאי להשקיע את הימים האלו בלימוד לבגרות (אם באמת תלמדי בהם, וזה יעזור לך..)

למעלה