כמה דברים
אם אין לו בעייה רפואית רצינית, הוא לא יכול לקבל פטור רפואי. ההשפעה של פרופיל 21 "נפשי" כיום באזרחות הינה מינימלית עד כדי שאיפה לאפס. איך אני יודע? כי אני עוסק בתחום שהוא בטחוני בעיקרו (אווירונאוטיקה) ומסתדר לא רע עם הפרופיל שלי... לגבי פציפיזם - הצבא הישראלי לא מכיר בפציפיזם של בנים, ולראייה יונתן בן ארצי שהינו פיפיסט מוצהר, לא עבר את הוועדה ויושב מעל לשנה וחצי בכלא הצבאי. ובקיצור, הצבא לא משחרר בנים מטעמי פציפיזם (הוועדה קיימת רק לשם האמירה שהיא קיימת, בעוד שלמעשה היא איננה משחררת אנשים), ככה שהאופציה הזו לא קיימת מבחינתך. רק בנות יכולות היום להשתחרר מטעמי פציפיזם. עצתי היא כזאת - אם אתה מרגיש שאתה לחלוטין לא מתאים למסגרת הצבאית, לך לקב"ן, אבל קח בחשבון שהשירות הלאומי לא "שמח" לקבל אותך לשירותיו (אותי, לפחות, הם לא ממש רצו). אם אתה מוכן לשאת בתוצאות של הימנעות משירות (כן, ישנן השפעות מסויימות. זה תלוי בסעיף השיחרור הספציפי, אבל הן בעיקר מנטליות כלפי עצמך ולא חיצוניות). אם אתה חושב שתוכל לעמוד בשירות צבאי, תוכל לנסות ולשרת - תמיד אפשר לצאת באמצע... שיהיה לך בהצלחה, אתה מוזמן להיות איתי בקשר אם יש לך שאלות.