שירות לאומי

d a n i e l s

New member
שירות לאומי

אני באמת לא רוצה ללכת לצבא אבל גם לא לכלא אני מעדיף ללכת לשירות לאומי משהו יכול להסביר לי איך להגיע לזה אני ממש זקוק לעזור ומהר ואם גם אפשר להגיד לי מה עושים שם בעיקר

d a n i e l s

New member
דרך אגב

שכחתי להוסיף שאני גבר וחילוני אז אין לי שמץ על זה בכלל

דניאל היקר

לא יודעת אם מישהו כבר ענה לך, בכל זאת מקוה שאעזור. האמת, אני שמחה לשמוע שגם לבנים יש מחשבות על שרות לאומי. שרות לאומי הוא בעצם תחליף לצבא. למשרתים בשרות לאומי יש זכויות כמעט זהות לחיילים. (למשל המענק שחרור ומענק ללימודים או לקניית דירה). אבל... הבעיה היחידה עם שרות לאומי היא שלא כל אדם יכול ללכת לזה. לבנות הרבה יותר קל, הן יכולות להצהיר שהן דתייות ובזה נגמר הסיפור. כדי לשרת בשירות לאומי אתה חייב לקבל פטור מהצבא. בהתחשב בזה שאתה בחור חילוני יש בידך שלוש אופציות. האחת, לקבל פטור מסיבות בריאותיות. אך אל תטעה לחשוב: גם אם יש לך בעיה רפואית (ואני מקוה שלא) הצבא יוציא לך את כל הרוח מכל מקום אפשרי לפני שיתן לך פטור. האפציה השניה היא קלה יותר אך המחיר שתצטרך לשלם עליה הוא גדול יותר. אתה יכול ללכת לקב"ן (קצין בריאות נפש) ולשחק אותה כאילו אתה קצת משוגע. זה לא נעים אבל בדרך כלל זה עובד. המחיר הוא יחסית גבוה- לעד, לכל מקום שתלך ידעו שהשתחררת בגלל סעיף נפשי ולא כולם מקבלים את זה בהבנה- במיוחד לא בראיונות עבודה. האופציה השלישית- היא הקשה מכולן אך העדיפה מכולן- הפציפיזים- להשצחרר מטעמי מצפון. בנוגע לזה אני לא יכולה לתת לך הרבה פרטים זו פרוצדורה שלמה, הכי טוב להכנס לאתר של "פרופיל חדש"- שם מסבירים בדיוק מה לעשות. חברה שלי השתחררה ככה. מקוה שעזרתי, אם יש לך עוד שאלות אל תחשוש נעה

g r e e n n i r

New member
כמה דברים

אם אין לו בעייה רפואית רצינית, הוא לא יכול לקבל פטור רפואי. ההשפעה של פרופיל 21 "נפשי" כיום באזרחות הינה מינימלית עד כדי שאיפה לאפס. איך אני יודע? כי אני עוסק בתחום שהוא בטחוני בעיקרו (אווירונאוטיקה) ומסתדר לא רע עם הפרופיל שלי... לגבי פציפיזם - הצבא הישראלי לא מכיר בפציפיזם של בנים, ולראייה יונתן בן ארצי שהינו פיפיסט מוצהר, לא עבר את הוועדה ויושב מעל לשנה וחצי בכלא הצבאי. ובקיצור, הצבא לא משחרר בנים מטעמי פציפיזם (הוועדה קיימת רק לשם האמירה שהיא קיימת, בעוד שלמעשה היא איננה משחררת אנשים), ככה שהאופציה הזו לא קיימת מבחינתך. רק בנות יכולות היום להשתחרר מטעמי פציפיזם. עצתי היא כזאת - אם אתה מרגיש שאתה לחלוטין לא מתאים למסגרת הצבאית, לך לקב"ן, אבל קח בחשבון שהשירות הלאומי לא "שמח" לקבל אותך לשירותיו (אותי, לפחות, הם לא ממש רצו). אם אתה מוכן לשאת בתוצאות של הימנעות משירות (כן, ישנן השפעות מסויימות. זה תלוי בסעיף השיחרור הספציפי, אבל הן בעיקר מנטליות כלפי עצמך ולא חיצוניות). אם אתה חושב שתוכל לעמוד בשירות צבאי, תוכל לנסות ולשרת - תמיד אפשר לצאת באמצע... שיהיה לך בהצלחה, אתה מוזמן להיות איתי בקשר אם יש לך שאלות.

זה לא כזה קל כמו שאתה מציג את זה

אנשים לא יכולים ככה סתם לצאת מהצבא. יונתן בן ארצי יושב שנה וחצי בכלא כי אותה וועדה החליטה שהוא מצהיר על פציפיזים לא כי הוא פציפיסט- נגד מלחמה, אלא לשם מטרה של שינוי החוק המכריח גיוס. אמנם קשה לעבור את הועדה אך לא בלתי אפשרי. חוץ מזה, מעניין אותי, אתה יצאת על פרופיל 21? נעה

MooN of 1986

New member
מה הסיבה שבגללה אתה לא רוצה להתגיס?

אם זה בגלל פציפיזם, אין סיכוי שתקבל פטור... לדעתי כדאי לך לברר מהן הסיבות... כי לבנים הרבה יותר קשה לקבל פטור מלבנות... יש בצבא תפקידים שמתאימים גם לבנים שאינם רוצים לשרת בקרבי... אשמח אם תפרט את הסיבות לרצונך לעשות שירות לאומי...

d a n i e l s

New member
הסיבות:

שמעו יש לי כמה סיבות ואחת מהם היא פצפיזם אבל גם בגלל סיבות פוליטיות ואין לי שום כוונה לשים עליי מדים שאני לא מסכים עם מה שהם מסמלים וחוץ מזה הצבא בישראל זה הדבר הכי אידיוטי וחסר היגיון ומוסריות שאני מכיר אני מקווה שאלו סיבות מספיק טובות ואני יצליח לעשות איזה שינוי במערכת הדפוקה הזאת או לפחות שאני יצא מהצבא וישרת את המדינה בדרכי שלי

שוב שלום

דניאל, לצערי אתה לא תוכל. לפני כמה ימים היה בחדשות על ארבעה חברה שחשבו בדיוק כאלה, אבל כשהם קיבלו עונש מאסר הם הבינו שהם נלחמים בתחנות רוח. לעומת מה שקודמי אמר בשירות לאומי לכל מי שנרשם בזמן יש מקום (המקומות מוגבלים ויכול להיות שזו הסיבה שהוא יצא בהרגשה כאילו לא רוצים אותו). לדעתי הפיתרון הטוב ביותר הוא להוציא פטור בדרך הפשוטה והמהירה ביותר, ולעשות שירות לאומי.

d a n i e l s

New member
אין לי בעיה

אני רוצה לעשות שירות לאומי במקום צבא אבל איך אני מגיע לזה? למי לפנות? אני חייב שתעזרו לי להגיע לזה כי אני לא בן אדם שיגמור צבא אז לפחות שירות לאומי אני מקווה שתעזרו לי ותדריכו אותי איך להגיע לזה

lifegirl

New member
דניאל-

אולי באתר של פרופיל חדש תוכל למצוא מיידע שיסיע לך- www.newprofile.org

בדיוק

פרופיל חדש עזרו מאוד למישהי שאני מכירהה, הם נותנים ממש יעוץ- אפשר לדבר איתם בטלפון. כנס לאתר שלהם ותספר לנו מה העלת בחכתך. נעה

MooN of 1986

New member
לפני דקה כתבתי על זה תגובה...

בפורום מתגייסים!!!! אני לא רוצה לפגוע, אבל תפסיק להתיפייף ותתחיל להסתכל על העם שלך ולא על הערבים המסכנים שמסביבך, שהם ללא ספק מסכנים, אבל שימצאו להם ערבים אחרים שידאגו להם... תדאג אתה קודם כל לאחים שלך.... בכל מקרה, אני מקווה שתקבל פטור, כי יהיה לי חבל לדעת שאחד כמוך שומר על המדינה שלנו... ושוב סליחה, זה לא משהו אישי נגדך אלא משהו נגד הדעה המעוותת שחונכת על פיה...

d a n i e l s

New member
הגזמת

אחותי הגזמת לגמרי שמעי יש ערבים מצרים יש ערבים עירקים, סורים אלו לא אותם ערבים ולמרות זאת לפי דעתי לכולם מגיע לקבל מדינה גם לפלשטינים ואנחנו עם כובש שנמצא בשטחים שהוא לא צריך להיות בהם ולכן אין לי בעיה לשרת את המדינה אבל אני לא רוצה להיות חלק מתהליך הכיבוש האידיוטי הזה אז אם את רוצה ללכת ולכבוש ולהרוג אל תקחי אותי איתך ואם את חושבת שזה חלק מהמדינה אז את טועה וזה לא נקרא להתיפייף כי זאת מוסריות (עתיקה טהר המידות, נוהג לפי עקרונות המוסר) ולך כנראה אין את זה וזה חבל אבל זה לא משהו אישי כי כמוך יש בארץ מיליונים אז חבל שהדעה שלך מעוותת טוב נו,לא נורא זאת הבעיה שלך אני מקווה שהבנת אותי ותראי את זה מהכיוון שלי

אחי, פה זה לא פורום פוליטיקה ../images/Emo13.gif

למרות שאני מזדהה איתך ב-100%. פרופיל חדש עזרו לי, למרות שהם מעדיפים שתלך למאבק בשם הפציפיזם במקום שתבחר בדרך הקלה, קב"ן. אתה מוזמן לפנות אלי במסר פרטי כדי לדעת עוד

הלואי ואותך

שונאת לגלוש לפוליטיקה, אבל בגלל שזה כבר התחיל אז רק רציתי להגיד שאני דווקא מקווה שאנשים כמוך, ילדים עם נשק בידיים, שלא ממש יודעים מה לעשות איתו, דווקא הם ישוחחרו מצה"ל, ואולי סוף סוף, תגיע אחרית הימים והגוף המלחמתי/מפלצתי הזה יהפוך לגוף שהוא באמת אמור להיות- לשמור על אזרחיו נטו. זה נשמע לאנשים שמה שאת/ה אמרת זה פטריוטי, בדיוק ההפך הוא הנכון. רוב המדינה הזו התחנכה על ערכי לוחמה, גבורה ומות. אולי תסביר/י לי מה הרואי כל כך במות? אפילו בגן חינכו אותנו שצה"ל גיבורים. נכון, הם גיבורים. על זה אני לא מתווכחת, אבל מלכתחילה לא היינו צריכים להגיע למצב בו נוצרים גיבורים מתים. נעה (שבמקרה גם באה ממשפחה שכולה)

d a n i e l s

New member
סליחה

סליחה שגלשתי לפוליטיקה אבל זאת אחת מהסיבות שאני לא רוצה להתגייס בגללם אז אני מצטער ונחזור לעיניניינו: בשביל להגיע לשירות לאומי אני חייב להוריד פרופיל? כי אני לא בטוח אני רוצה לצאת על פרופיל נפשי וחוץ מזה טוב לדעת שעוד גברים הולכים לשירות לאומי כי חשבתי שאני היחיד

דניאל

דבר עם יוני טיגריס, נשמע כאילו הוא כבר בעל ניסיון והוא יוכל ליעץ לך, יותר מכל בת כאן. נעה

MooN of 1986

New member
חשבתי שהפורום הזה קצת יותר עמוק...

ולא פורום של משתמטים... יש הבדל גדול בין לקבל פטור מטעמי דת ומצפון לבין לקבל פטור בדרך לא דרך בגלל מחשבות על מוסר מעוות... חבל מאוד שהמדינה שלנו מגדלת דעות שכאלו... הדרך מדעות כאלו ועד לכיליון המדינה היא קצרה מאוד... יום טוב שיהיה לכם!!!

amiak

New member
זה לא פורום של משתמטים...

אבל אתה לא יכול להתעלם מדברים קיימים. די לשפוט, סעמק!

למעלה