שירות לאומי

10000yael

New member
שירות לאומי

בס"ד שלום רב, לא ממזמן קיבלתי צו גיוס ראשון. רציתי לשאול האם אני יכולה לעשות שירות לאומי למרות שאני לא דתייה אלא רק מסורתייה כלומר, אני שומרת שבת, חוגגת חגים, שומרת כשרות, מברכת ומתפללת-לא הדוק. כמו כן אני לומדת ולמדתי בבתי ספר חילוניים.? אם כן רציתי לשאול איך אני עושה את זה ולמי אני פונה? אני מודה מאוד אם תעזרו לי יעל.

אז מה לא הדוק בך?

גם אני אם כך, "מסורתיה"? אני לא מברכת ומתפללת באדיקות, אבל שומרת שבת, כשרות, וכדו'. (ולומדת בבתי ספר דתיים..) (לא, אני דתיה למרות כל זה.) אם את רוצה לשרת שירות לאומי מטעמי דת - משמע, יש לך באמת בעיה עקרונית עם המסגרת הצבאית בתור אחת ששומרת את כל זה, אז את רשאית להוציא פטור מטעמי דת. מה את עושה ולמי את פונה זה כבר לא מענייני הפורום, כמו שכתוב בצד שמאל- שאלות בנוגע ליציאה מהצבא לא תעננה בפורום.

לפי מיטב ידיעתי

את יכולה לעשות שירות לאומי דתי. אם את שומרת שבת, כשרות וכד'.. חשוב להדגיש שבדירת שירות חייבים להקפיד על הכללים האלו.. יש אתרים של האגודות, את יכולה לחפש מקומות וליצור קשר עם המוקד ככה שימצאו לך מקומות שירות. בהצלחה! 1800-233-133 המספר של המוקד

10000yael

New member
שוב פעם אני

בס"ד אז מה אני בעצם יכולה לעשות??? אני יכולה פשוט ללכת לצו הראשון ולהגיד שאני רוצה לעשות שירות לאומי ופשוט ככה יתנו לי?????

לא לא.

אם את לא מתכוונת להתגייס מטעמי דת אז פשוט הולכת לרבנות הקרובה אלייך ומבקשת להצהיר לגבי פטור משירות צבאי. לצו הראשון את לא הולכת. אחרי שאת מצהירה את מקבלת במקום מכתב שהצהרת וכו'... את המכתב הזה את שולחת ללשכת גיוס (עשי לך העתק ושלחי את המקור בדואר רשום, עדיף) משהו כמו חודש חודש וחצי את תקבלי הביתה את הפטור. וזהו. השתחררת משירות צבאי
שיהיה בהצלחה!

למעלה