שירות לאומי בחו"ל?

שירות לאומי בחו"ל?

שמעתי על אנשים שעושים שירות לאומי בחול. למישהו יש מידע על זה? הבנתי שזה לעזור לקהילות יהודיות. להביא אותם לארץ? אני דובר מספר שפות. ויש לי דרכון זר גם כן. עזרה :)

M o n a L i s a

New member
יש חיה כזאת...../images/Emo13.gif

שירות לאומי בחו"ל ניתן לעשות רק בשנה השניה. לפי הידוע לי, השליחות נעשית רק דרך עמותות דתיות אל קהילות יהודיות בחו"ל. אולי אתה מתכוון לשנת שירות? שם ניתן לעשות שירות של שנה בקהילות יהודיות...

אני מתכוון ל

שנת שירות. למי שלא עושה צבא. יכול לעשות שנות שירות (שנתיים נכון?)... אז האם אפשר לעשות את שנות השירו האלה בחול?

M o n a L i s a

New member
בדיוק ההיפך...../images/Emo13.gif

שירות לאומי - במקום צבא (שנה או שנתיים) שנת שירות - לפני צבא, דחיית גיוס - שנה. רק את שנת השירות הלאומי השנייה ניתן לעשות בחו"ל.

Mיקי_

New member
אתה מבולבל לגמרי

אין שנת שירות בחו"ל! שנת שירות זה משהו שעושים לפני
הצבא / שירות לאומי. וזה יכול להימשך שנה אחת בלבד, ולהתבצע בכל מיני מקומות, ובלבד שזה נעשה בגבולות הארץ. שירות לאומי הוא שירות אזרחי (בניגוד לצבא) שחל באותם שנים שעושים צבא, למי שפטור משירות ביטחון. ואותו עושים במהלך של שנה או שנתיים, כאשר את השנה השניה ניתן לעשות בעמותות מסויימות (דתיות) בחו"ל. מקווה שעכשיו הכל ברור לך.

Mיקי_

New member
העמותות הללו בארץ

והן עמותות דתיות, וצריך לשמור על כללי הדת (שבת וכשר ובלה בלה) אם אתה רוצה להצטרף אליהן...

M o n a L i s a

New member
יש שנת שירות בחו"ל!!!

חברה שלי נרשמה לשנת שירות בקונטיקט, ארה"ב. אם את לא מאמינה, את יכולה לשאול בפורום שנת שירות ולהיווכח...

למעלה