שירות בצבא לסוכרתיים

kiticat

New member
שירות בצבא לסוכרתיים

האם סוכרת מעידה באופן אוטומטי על פרופיל 21? הבנתי שלא תמיד כך המקרה. אני אומנם סוכרת מסוג 2, אבל אני על אינסולין ולא בדיוק נחסך ממני הסבל של היפו (שבתקופה האחורנה רבו משום מה...
) אני אמורה לשלוח כנראה מחר טפסים ללשכת הגיוס, אך אני עדין מעוניינת לדעת איפה אני עומדת

10shosh

New member
בררתי במיוחד בשבילך../images/Emo140.gif

אצל רופא צבאי שאני מכירה: אינסולין - אוטמטי 21. לא אינסולין - תלוי במצב, בד"כ 64 אבל הוא לא התחייב. כמובן שגם אם את מקבלת 21 ניתן להתנדב. שרות קל ונעים (כן אני יודעת שיש עוד זמן -אבל לא חיכית תמיד שיגידו לך את זה
)

kiticat

New member
זה מה שאני חשבתי

אבל כדורים לא משפיעים עלי מי יודע מה.... הבאסה שהתנדבות מורידה מהפרק את כל התפקידים שאני מעוניינת בהם. ואני מעוניינת לעשות יותר מלדפוק שעון. אגב- מישהו יודע אם אפשר לא להיות קרוב לבית כשמתנדבים?

King of pain

New member
הידד ! ...

קודם כל - הערכתי הרבה אלייך , על רצונך לשרת בצבא בתפקיד משמעותי , על אף שתהיי פטורה מכך כנראה ... בימים שכאלו , כשרבים המחוייבים ומסוגלים לשירות נוטים להשתמט ממנו ללא נקיפות מצפון , טוב לראות שהדור אינו הולך ופוחת למרות הכל - כל הכבוד ובהצלחה ...
... שנית - כשאני ביקשתי להתנדב , לא רצו לשמוע על שירות רחוק מהבית , ואולצתי למצוא בסיס פתוח , וקרוב לביתי . בדיעבד , העניין לא היה כ"כ נורא - שירתתי בבסיס מצויין , ביחידה טובה , ובתפקיד מעניין , והיה לי סיכום הוגן ולא רשמי עם מפקדיי , שאפשרו לי להשאר בבסיס כל השבוע , ואף ארגנו לי מגורים , למרות שפקודות הצבא אסרו זאת . יש אמנם הרבה מגבלות בתעודת ההתנדבות , אבל בהחלט ניתן למצוא תפקידים מעניינים ומשמעותיים , וגם להנות מהשירות . עלי והצליחי ...
<--- מצדיע ...

kiticat

New member
האמת שמכיוון

שהגעתי מבית דתי- הנטייה הייתה ללכת לשירות הלאומי. אבל עם כל החרא של הצבא והבירוקרטיה, שירות לאומי מלא עוד יותר ב"מה שמתחשק לרכזות איזורים". בכל מקרה, ברור למדי, ששירות לאומי או צבא. אני את השנתיים שלי אתן למדינה. אני מקווה רק שאלה יהיו שנתים מעוליים ולא סתם ישיבה על התחת..... אני גרה באשקלון, ולמיטב הבנתי, יש בכל כיוון בסיס, לפחות 3, במרחק של חצי שעה ופחות.... כך שאולי המבחר לא יהיה נורא כל כך..... ותודה....

M a x

New member
אפשר.......

למרות שהצבא מנסה להתחמק ניתן אם מתעקשים להגיע למגוון תפקידים מענינים... דוגמה אחת...היא חברה טובה שאחרי מסע שיכנועים הצליחה להתקבל לקורס חובשות לעבור אותו כמו כל אחד ההחניכים.... היא אגב לא היתה קרובה לבית ,גם במהלך הקורס וגם ביתרת השרות. ההצעה....לא לוותר אם יש תפקיד שמעניין אותך מאד ואין מניעה רפואית ...תתעקשי בסוף תצליחי. בהצלחה.....

10shosh

New member
דווקא בתור מתנדבים ניתן לבחור יותר

ברגע שכבר התגייסת הצבא מחליט על החיל בו תהי (יבשה,אוויר, ים) ואז מכיוון שיודעים שמתנדבים הם עם תורם במיוחד שאולים אותם אם יש העדפות. כך לפחות היה אצלי אני נשאלתי ועניתי איכן אני רוצה להיות, ולשם הגעתי. במקביל יצאתי לקורס למשך 9 שבועות רחוק מאוד מהבית. אבל במשך השרות הייתי קרוב - אבל זו גם היתה העדפה שלי כך שלא ניסיתי להתרחק. מכיוון ששרתי בתקופת ברק (יוהו כבר עבר יותר מעשור
) אורך השרות של מתנדבים קוצץ - השהגיעה פקודת השחרור המפקד שלי אמר שאם הייתי רוצה להשאר הוא היה מוכן אפילו לסדר לי שאני אגיע לק. קצינות. אז אני מניחה שהכל אפשרי תלוי מה את רוצה.

kiticat

New member
בכל זאת

אם אני אשמע על סוכרתי מסויים שהגיע לאחד מהתפקידים במדור אשכול דוברות ומידע אני ארגיש קצת יותר בטוחה בעצמי.... אלה תפקידים שגם ככה קשה להתקבל אליהם ללא פרוטקציה..... אני מקווה. כי מעבר לנושא השירות, אני אהנה בתפקידים האלה בצורה שאין לתאר. מה גם שאני מאמינה שזה התחום שבו אני אעסוק בעתיד. (ולא לדאוג, מגל"צ כבר מזמן ירדתי)

למעלה