שירותי בריאות הנפש...

doroniz

New member
שירותי בריאות הנפש...

עוברים לקופות החולים..... לא יודע אם זה טוב או לא, אבל זו הידיעה.

riva99

New member
האם כשאומרים בריאות הנפש

מתכוונים רק לפסיכיאטרים ועדיין משאירים את הפסיכולוגים במסגרת פרטית?

vered73

New member
ברדיו דיברו על שירותי פסיכיאטריה

בחינם דרך קופות החולים.

riva99

New member
בקופת חולים כללית יש פסיכיאטריה

גם היום. הם אומרים ש לpdd אין זכאות לטיפול ומפנים למשרד הבריאות. אז מה יהיה במצב החדש?

vered73

New member
אני לא מתמצאת בחוקים, כשעבדתי

בתחום עבדתי במגזר הפרטי.

riva99

New member
יש הרגשה שהם עושים את כל המהלך

כדי לסגור את התחנות הממשלתיות ולפטר את האנשים

גאמי

New member
שאלה מעניינת. הרי כתוב שם גם על

אנורקטים שידחקו כעת הצידה בשל הגבלת מכסת השעות שמקצה הקופה. ואנורקטים בולמים לפי מיטב ידיעתי קשורים לא אחת לשירותים פסיכיאטרים, להזכירכם שעד מספר שנים בדיוק כמו האוטיסטים גם האנורקטים אושפזו לעיתים בכפיה בבתי חולים לחולי נפש. הם כן הוזכרו בכתבה כחלק מאלה שזכאים לשירותי בריאות הנפש ולכן זה כנראה כולל גם את אלה שמשולבים עם טיפול תרופתי בטיפול הנפש שלהם.

riva99

New member
עד כמה שאני מכירה את קופ"ח כללית

המצב הוא כזה: טיפול פסיכיאטרי הוא טיפול תרופתי. טיפול פסיכולוגי הוא רק דרך ביטוח משלים עד 30 טיפולים בשנה מקסימום 60 טיפולים בכל תקופת הביטוח ועולה 160 ש"ח לטיפול.לא ברור מהכתבה האם משהו מכל זה הולך להשתנות.

גאמי

New member
נכון ריבה ולכן אני חושבת שהכל

קוסמטיקה. כלום לא ישתנה במבחן האמת דרך אגב התחלנו עבור בתנו טיפול פסיכולוגי דרך כללית והמושלם אנו משלים כ 110 שקלים לטיפול (נדמה לי ל 15 הטיפולים הראשונים)

גאמי

New member
לא יודעת מה לומר....

לצערי עם עד היום חיכו ברשימת המתנה של שלושה חודשים, הרי שגם כעת יחכו רק המיקום והשיוך ישתנה. כלום לא ישתנה פרט לזה. חוץ מזה מרפאות ציבוריות לבריאות הנפש בעייתיות מאוד, מרפאות שכאלה שבהן תור כמו במרפאות עצמאיות של הקופה נראות לי דבר תמוה. מי שחיכה פעם בתור במרפאה עצמאית יודע שבמקרה זה לשבת ולחכות לתורך יכול להיות כמעט הזוי. טוב כלום לא התשנה. סתם קוסמטיקה.

חבל שאתם לא קוראים את מה שכתבתי

לפני ימים אחדים.. התיחסתי בדיוק למעבר של שירותי הפסיכולוגיה לקופות החולים וכתבתי שאם גם פסיכולוגים עוברים לקופת חולים אז האוטיסטים לא יקבלו טיפול כי הרי קופות החולים לא מכירות בהם (כמו בטיפולים פארארפואיים).

גאמי

New member
הי לך.

תראי, גם עד עכשיו לא קיבלנו מהקופה דבר וחצי דבר באשר לילדינו כך שלא נחוש בהבדל. עד היום כמו גם מהיום נעשה זאת באופן עצמאי. גם כן קופה.

riva99

New member
זו בדיוק הבעיה את כתבת פסיכולוגיה

בכתבה כתוב בריאות הנפש ומתייחסים לפסיכיאטריה. קופ"ח מאוד מפרידה בין פסיכולוגיה לפסיכיאטריה

yonitbrk

New member
גם אני לא יודעת אם זה טוב או רע

האמת, התורים אכן ארוכים, ומנסיון אני מדברת כאן, וגם כיום בקופ"ח , לאחר שתי פגישות ראשונות, הטיפול של הפסיכיאטר ניתן בחינם. ללא הגבלה של מספר טיפולים . אבל זאת כנראה הסיבה, שלמרות שעומר התקבל לטיפול במרפאה של ד"ר הגש בנ"צ, וזה היה כבר לפני שלושה חודשים, טרם פנו אלינו כדי לקבוע תור להתחלת טיפול.

לידיעתך, הטיפולים של המרפאה בנס

בנס ציונה, של ד"ר הגש, מתחילים אחרי החגים וזו הסיבה שטרם פנו אליכם. ביולי אוגוסט אין טיפולים במרפאה.

למעלה