שירותים יפנים

semuelf

New member
שירותים יפנים

אל דאגה חרות - זה לא על המושבים המחוממים, אלא על הניקוז. אולי זה פשוט התשתית דפוקה בבניין בו אני גר, אבל יצא לי כבר פעמיים (בכשבעה-שמונה חודשים) להזדקק לפומפה כדי להחלץ מסתימה בשירותים. לעומת כל התקופה שהייתי ברשות עצמי בישראל, אף פעם לא ראיתי סתימה. אני מאשים את כל האורז שאנחנו אוכלים - וגורם לנו לחרבן קוביות...

semuelf

New member
נצל"ש שקיות הפתעה

יש פה תופעה של חנויות המוכרות שקיות אטומות, מתוך התחייבות לא כתובה שהתוכן שלהם יקר יותר מהסכום הרשום. אפילו בסופר שלנו יש כאלה. הייתם קונים? אם כן באיזו חנות? מאוד מפתה אותי לקנות. תופעה ביזארית יפנית ואני לא אשתתף? מצד שני, מה אני כבר יכול לקבל שיהיה שווה את כמה אלפי היינים שזה עולה? מצד שלישי, אולי אקפוץ ל-akachan honpo, אם יש להם שקיות כאלה של צעצועים, זה יכול להיות נחמד. אין לי מושג. אוף.

Manty

New member
תזדרז

הפוקובוקורו נמכר רק בתקופת הניו ייר, והשווים ביותר נחטפים במלחמות קנייה סוערות במיוחד.. אנחנו אף פעם לא קנינו. המתבגרים שלי מאד רוצים לקנות, אבל בשביל זה יש להם אוטושידאמה..
אם אתה באמת מעוניין, תקנה בגדים למשל לבנך על פי מידתו.. שם קשה לפספס (אלא אם כן בגיל הרך יש לו דרישות |סורו|) http://en.wikipedia.org/wiki/Fukubukuro

innocence

New member
אני מכירה את זה מהלוליטה,

רוב מותגי הלוליטה משחררים בתקופה אחת או יותר בשה לאקי פאקס. יש יתרונות שלרוב אכן מקבלים בשקיות הללו דברים בשווי גבוה יותר ממה ששילמת בפועל, אולם לוקחים את הסיכון שהדברים לא יהיו לטעמך (ובקרה של לוליטה לעיתים גם לא במידה..). עם זאת, בלוליטה ערכם של רוב הפריטים נשמר במידה מסוימת, אז ההפסד, אם בכלל, לא גדול. הבעיה היא לקנות אותן בזמן כי הן נגמרות מהר מאוד, וגם המשלוח שהוא יקר (+מכס)

semuelf

New member
נצל"ש citibank

לכבוד השנה החדשה קיבלתי מכתב מסיטיבנק, שבו הם אומרים שהם קיבלו נזיפה מהמפקח היפני על הבנקים, ולכן המנכ"ל הולך הביתה. לינק: http://www.citibank.co.jp/en/custom...index/customernoticepages/cust_121611_02.html אני לא מוצא מה היתה הבעיה שבגינה הם נינזפו. הנה האתר באנגלית של גוף הפיקוח: http://www.fsa.go.jp/en/ מישהו יכול להוסיף פרטים?

herouth

New member
אז הלכתי וחיפשתי אצל דוד גוגל...

והוא אומר, עד כמה שבינתי הכלכלית מגעת, שזו הנזיפה השלישית של הבנק בשבע שנים. ושהבעיות כרגע הן: 1. סחר בנגזרות מול לקוחות פרטיים מבלי להסביר את הסיכונים כנדרש. 2. ניסיון של עובדים בבנק להטות את שערי הריבית הבין-בנקאית לטובתו. אבל אם אתה מבין יותר ממני בכלכלה, אתה מוזמן לקרוא בעצמך: http://www.businessweek.com/news/20...-buckley-to-resign-after-lender-punished.html

semuelf

New member
נצל"ש סוס ים כדרקון קטן?

קיבלנו גלויה ברכת-שנה-חדשה מהגן של הבן. ועל הגלויה מצוייר סוס ים. האם יש איזה קישור אצל היפנים בין סוס ים לדרקון?

herouth

New member
כן, בהחלט.

לא כל כך ברור לי למה, אבל זו לא פעם ראשונה שאני שומעת על זה. מכיר את המנגה/אנימה "פרוטס באסקט"? גם שם מי שייצג את שנת הדרקון היה נהפך לסוס ים תחת השפעת הכישוף...

semuelf

New member
נצל"שׁ מים חמים בברזים

אם אנחנו כבר בעניין אינסטלציה: הדרך לקבל מים חמים מהברז ביפן זה לפתוח זרם חזק. זה מפעיל את המחמם. אם הזרם חלש מדי, המחמם פשוט לא יכנס לפעולה. יש בעבודה ברז שלא הצלחתי להוציא ממנו מים חמים. הסתבר שצריך זרם יותר חזק ממה שחשבתי שסביר. נו שוין.

Manty

New member
אצלנו לא.

יש לנו מתקן ראשי (באמבטיה) שברגע שמדליקים אותו, יש מים חמים בכל הבית שיוצא מהברזים.. נרא לי שאתה מדבר על מתקן הגז שעומד מעל הכיור במטבח ושצריך לסובב חוגה לזרם ומידת חום גבוה יותר...? היה לנו כזה בבית הישן שלנו אך כיום בבתים החדשים/אחרי שיפוצים כבר לרוב הבתים יש מתקן חשמלי (כמו שלנו). ושכחת לציין: אף פעם לא נגמרים פה המים החמים!

semuelf

New member
יש הרבה סוגים

אני חושב שאנחנו מדברים על אותו האחד, אבל לך תדע. הוא מופעל על גז ונמצא מחוץ לדירה, והחשמלי זה רק הבקרה. (יש לנו שני מסופי בקרה - אחד באמבטיה ואחד במטבח) אבל הוא לא פעיל עד שיש מספיק זרם. ואז מופיע בלוח הבקרה סמל של אש, ואחרי שתי דקות המים החמים מגיעים.

mishel s

New member
כן, זה שהמים החמים פה לא נגמרים זה חזק!!!

גם אצלי, הם פשוט לא נגמרים...

herouth

New member
אתם יודעים שהדברים האלה קיימים גם בישראל.

פשוט, הרבה פחות מקובל כאן להשתמש במחממים המהירים, בפרט שחובה להתקין דוד שמש (והוא חוסך המון בעלויות). יש מחממים מהירים על גז, שאפשר לחמם איתם את כל הברזים בבית או ברז ספציפי, ויש אפילו מחמם מהיר שבודק אם יש מים חמים בדוד השמש, ופועל רק אם אין. ויש מחממים מהירים על חשמל, גם כן - אישיים לכל ברז או מרכזיים לכל הבית. לא ברור לי למה אנשים לא עושים את השילוב הזה בארץ. נכון - הכי זול זה דוד שמש, אבל למה הגיבוי שלו לימים מעוננים הוא לא בגז או במחמם מהיר חשמלי? גם לא ברור לי לגמרי למה דודי השמש לא תפסו ביפן. אני מתרשמת שזו ארץ מאוד מודעת לעניינים סביבתיים ולענייני חיסכון באנרגיה. אפילו בסין יש דודי שמש - בטכנולוגיה שונה מהישראליים, שמאפשרת חימום גם במזג אויר קר.

mishel s

New member
המערכת אצלי גם מדברת!

בפעם הראשונה שלחצתי על הכפתור כדי להעלות את הטמפרטורה נבהלתי כשהמערכת דיברה איתי :)

semuelf

New member
הכל עניין של עלויות

בישראל גז הוא לא זול במיוחד, וגם זה עובד על בלונים - אם תנצל יותר מדי הוא פשוט יגמר. אז אנשים משתמשים בדוד שמש, ובוילר חשמלי לימים בלי. ביפן הגז נחשב זול, וגם בא מתשתית מרכזית. אז ברור שינצלו אותו כמה שיותר. הדברים האלה גם משתנים במשך השנים. בחיפושי הדירה שלי פה ראיתי גם דירות עם בוילר שעובד בלילה ומחמם דוד מים ענקי.

למעלה