שירותים בגן

שירותים בגן

ראיתי גן לעמית שארחיב עליו יותר מאוחר. רב הילדים לא גמולים. יש שני שירותים. אחד "לגדולים" אחד לקטנים. בגן יש 16 ילדים שרובם כאמור לא גמולים. זה מספיק שירותים אחד? כאשר גומלים, האם במידה וילד יושב על סיר מביאים סיר מהבית? נראה לי לא הגייני שכל הגמולים יעשו באותו הסיר. אנחנו רחוקים מגמילה אבל אני חושבת הלאה....

לאה_מ

New member
את בעצם אומרת שיש 2 אסלות בגן

(את ההפרדה בין גדולים לקטנים אפשר לפתור בעזרת ישבנון). אני משערת שבקבוצה של 16 ילדים, לא כולם יעברו תהליך גמילה יחד. זה נשמע לי בהחלט מספיק. ולגבי סיר - כן, מביאים סיר מהבית, ולכל ילד יש הסיר שלו.

ליאת +

New member
זה נשמע מספיק בהחלט

חלק מהילדים יודעים גם להשתמש באסלה של גדולים (בבית הרי אין לנו של קטנים) ומשלב מסויים מטפסים עליה בעצמם או מסתיעים בשרפרף קטן. סירים אני לא ראיתי אצלנו בגן. והאמת (אולי כתוצאה מכך) הם גם לא היו חלק מהותי בתהליך הגמילה. אני מניחה שאם היה ילד שהיה מוכן לעשות רק בסיר- אז היו מביאים לו אחד. בכל אופן- אסלה זה יותר הגייני, ופחות עבודה למטפלות, לא?

שרותים ל- +/- 15 ילדים זה בסדר

דומני שזה גם התקן...שכן ככה זה בויצו. כשאני מגדירה "בסדר" זה משום שאישית לא ראיתי אף פעם שהיתה בעייה של המתנה ארוכה של ילדים.

שרותים

אצל יובל בגן יש קרוב ל-30 ילדים, רובם גמולים ויש רק 2 אסלות קטנות ולפי מה שאני מבינה מיובל אין בעיה של לחץ על האסלות. האמת שהייתי מאד שמחה אם היתה אסלה רגילה כיון שעל האסלות הקטנות אין מושב אסלה והילדים יושבים על החרס מה שבעיני לא מוצא חן היות וזה לא נעים, אבל מסתבר שזה המצב ברוב הגנים.

irisgh

New member
גם אצלנו אין אסלות ../images/Emo5.gif

אבל יניבי דווקא בטוח שזו הדרך הטובה יותר, כי התרגל מהגן.

אצלנו יש 3 אסלות קטנות,

כולן עם מושב מעץ מעל לחרסינה. בתקופת הגמילה אייל הסכים לעשות רק עם ישבנון, אז הבאנו לו ישבנון מהבית והשארנו אותו כמתנה לגן.

אצלנו בגן (מעון נעמת)

יש 2 תאי שירותים ל-35 ילדים. ולא נראה שיש בעיה עם זה. אנחנו לא הבאנו סיר לגמילה כי הילדה התשמשה מההתחלה בשירותים של הגן (שהם קטנים ונמוכים ומתאימים לפעוטות). בבית כן היה לה סיר ואחר כך ישבנון.

מושב אסלה בגן עלול להיות מסוכן

מפני שבלתי אפשרי שכל פעם שילד ניגש לשירותים - ילוו אותו (בייחוד אם הוא לא זקוק לעזרה). אפשר לתאר מה קורה לאצבע של ילד (או גרוע מכך: לפין), אם נוחת עליה/ו מושב האסלה (או אם ילד אחר "מנחית" אותו). כבר היו דברים מעולם וזה ה-ר-ב-ה יותר גרוע מהמגע הקריר של החרס.

למעלה