שירותים\אוהל\סופה

gidi34

New member
שירותים\אוהל\סופה

שלום רב איך אני הולך ל"שירותים" שאני ישן באוהל ובחוץ סופת גשמים\שלגים.. ? תודה

sailor

New member
בקבוק 1.5ל' (או 2ל')

פותר בעיות קטנות. אם יש לך שלשול ואתה לא יכולצ להתאפק, אתה נאלץ להחשף לפגעי מזג האויר. תרופה מוקדמת - אורז מבושל, בננות וכיו"ב.

זמי

New member
בגדי סערה

שים עליך מכנסי ומעיל סערה וצא במהירות החוצה, _אני הייתי מסתפק במעיל בלבד- מפני הנוחות כמובן- שווה את כל ההתעסקות עם בקבוקים ריקים שאולי יזלו ואחר כך מה תעשה איתם? תרוקן ותסחוב איתך בתרמיל, חושש כל הזמן מהריח? ובכלל- אם יורד גשם או שלג אתה בכלל לא צריך להרחיק לכת מהאוהל בשביל להטיל מימיך, הגשם ישטוף הכל. ולגבי מספר 2 מה שנקרא- אין ברירה, שנס מתניך וצא לקור ולגשם. פתרון אחר להרגיל את בני מעיך לשעות אכילה ו"פינוי" בשעות היום ולא הלילה. לגבי הטלת מימיך- תרגיל את עצמך לעשות זאת ממש לפי הכניסה לשק"ש- אפילו שאתה לא צריך- דחוף ורוקן מה שיש.

sailor

New member
לבקבוק יש פקק ואין סיבה שידלוף

בבוקר מרוקנים ושוטפים ואפשר להשתמש שוב למחרת. במקומות גשומים מאד רוב הלנים באהלים עושים כך. בצבא היתה לנו בזוקה, להשחיל מחוץ ליריעת האהל (ולא לשכוח לגרף בבקר לפני שהמ"כ מגיע).

זמי

New member
האמת- לא ניסיתי להשתמש בבקבוק מעודי אבל

אני מנסה לדמיין עצמי מנסה לעשות את זה בלילה, כשכל הגוף בתוך השק"ש החם, בחושך, לפייה צרה ולםפעמים יש מישהו ישין לצידי.... אני מעדיף לצאת החוצה לדקה של קור ולגמור עם כל הסיפור.כל אחד ותענוגו שלו.

sitvaniyot

New member
טיפ למקרה של שלשול

לא צריך לצאת מהאוהל. יוצאים מהארץ עם חבילת מפות ניילון דקות ושקופות שקונים בכל סופר וזה עולה ממש מעט. המפות האלו מאד גדולות אז מקפלים 4 פעמים מה שנותן משטח גדול וחזק. עושים את מספר 2 כולל השלשול על המפה בתוך האוהל ואז מקפלים ומקפלים ושמים בתוך שקית ניילון וקושרים אותה. בבוקר נפטרים מהמטען המיותר. המפות האלו טובות גם אם מצאתם פשפשים המזרון. עוטפים את המזרון ועליו שמים את השק"ש וישנים ללא עקיצות. תוכלו להשתמש בהן כל פעם שאתם זקוקים למשטח נקי כדי לשים אוכל, להתקלח וכו.. לא כבדות, לא תופסות מקום וטוב שיש בתרמיל. שאלו תהיינה הבעיות שלכם בטיולים.

perahavivi

New member
כך מזהמים את הטבע ובמקרה הרע גורמים חנק לחיות

ניילונים הם הרעה החולה של הטבע

perahavivi

New member
מעניין לדעת לאן אתה משליך את האשפה שלך

(ניילונים , בקבוקים וכו) כאשר אתה מטייל בטבע - בשדה, פארק, הר או כל מקום אחר. גם פח עם מכסה אינו תמיד סגור לרעת בעלי החיים המסתובבים בשטח.

sitvaniyot

New member
תתפלא

אפילו באיתיופיה באיזורי הקמפינג יש בורות לאשפה. באוסטרליה ברוב היערות היו פחים סגורים היטב, כך גם בניו זילנד. כל ארץ והפתרונות שלה. ואם אין לאן פשוט סוחבים אתך עד שיוצאים מהשטח, אבל לפני שאתה מתחיל לסחוב את האשפה, כדאי לשאול, אולי יש מקום שלא ראית או לא שמת לב. . תהיה בטוח שמעולם לא שרפתי שמורה בניסיון לשרוף נייר טואלט.

perahavivi

New member
נו טוב נכנעתי, בטרק הבא אי שם על איזה הר יפה

אשלשל באוהל לתוך ניילון ולאחר אריזתו בשקית ניילון אסע לאתיופיה להשליך בבור או לחילופין לאוסטרליה / ניו זילנד לתוך פח סגור היטב (במידה ויהיה לי כח לפתוח אותו). ואתם חברים מה דעתכם על נושא הניילונים כגורם נזק לחי ולצומח?

jeshu

New member
יש לי פיתרון אחר אני יוצא בעירום מהאוהל עם חתיכת סבון, משלשל להנעתי באיזה פינה שממנה המים לא מתנקזים אל האוהל ומסיים עם מקלחת בגשם השוטף (אני מקווה שזה גשם טרופי חם). אני חוזר נקי אל תוך האוהל וממייבש את עצמי בעזרת מגבת טיולים. לובש תחתונים ונכנס לשק"ש.

sailor

New member
השאלה המקורית

התיחסה לסופת גשמים\שלגים, לא לסופה טרופית. אם זו סופה, הרוח בעיתית לא פחות מהגשם. בגשם טרופי באמת אין בעיה אם אין רוחות חזקות.

jeshu

New member
כן הבנתי את זה חיפשתי פיתרון להיפותרמיה שהפיתרון שלי עשוי לגרום לה. אני מאוד מקווה שאתה לא חושב שאני הייתי רציני שם. לחרבן באוהל זה משהו שעוד לא עשיתי. מזל שבטיול כזה אני אוכל בעיקר אורז ופסטה...

natyh

New member
השאלה המקורית התיחסה לשקע חזיתי

בשקע טרופי אין חזית לעולם !

זמי

New member
אאההה! זה היית אתה?

עד היום מספרים זקני השבט על האלמוני העירום שחצה את המאהל בריצה קלה וגופו הקשוח נעלם בחשכת הלילה בענן ניחוחות.

natyh

New member
תמיד בסופת שלגים

הגשם הטרופי הוא חם !

למעלה