שירה

pasiava

New member
שירה

שלום, יש לי בעיה שלאחרונה פוקדת אותי. אני בלהקה ורוצה לנסות לשיר בה אבל אני לא בטוח שיש לי קול טבעי שמתאים לשירה. למרות שאני מנגן על תופים שירה מאוד מושכת. שירים שאני מאוד אוהב אני לא יכול לשלוט בעצמי ושר בבית כשאני לבד. הבעיה שכמה שאני אוהב לשיר אין לי קול טבעי כמו של פרדי מרקורי(האחד
), סטיבל טיילור ואקסל רוז. יש לי קול נחמד אחרי שאני מחמם הרבה את הגרון ומצליח לשיר לא מהגרון אבל גם לא תמיד יוצאים לי צלילים גבוההים. השאלה אם פיתוח קול יכול לעזור לשפר את הקול ולהגיע לצלילים מיוחדים? והאם יש סיכון שבגילי(14 וחצי) הקול שלי יישאר כמו עכשיו לכל החיים בגלל פיתוח קול? וגם, איך לדעתכם מסתדר שמתופף ישיר שירים? נשמע מוזר שהאיש מאחור שמצילות מסתירות אותו מהצדדים ישיר או אם יש לו קול יפה זה נורמאלי לחלוטין? תודהץ

אני לא מומחית, אך אומר מה שאני יודעת:

קודם כל - זה נשמע בסדר גמור, דוגמאות שאני יכולה לחשוב עליהן כרגע - פיל קולינס, רינגו סטאר, ויש עוד כמובן, שאני לא זוכרת/מכירה. לגבי קולך - ברור שפיתוח קול יכול לעזור לך להשתמש נכון בקול (זאת המטרה שלו...), לא יכולה לענות האם קולך ישתנה עוד בלי לשמוע אותך, אך יש סיכוי גדול שכן (את זה מורים לפיתוח קול בטוח ידעו להגיד לך), אם הוא לא סיים להשתנות - כדאי לחקות, או להיות זהיר מאוד עם פיתוח הקול.

מרי לי

New member
אני לא מבינה למה אנשים עדיין חושבים

שמה שרדי מרקורי עשה, או סטיבן טיילר זה בא להם טבעי, אף אחד לא קם בבוקר ויודע לשיר כמוהם
שניהם שרו מגיל צעיר, וגם אם מישהו נולד עם קול נחמד, לא אומר שהוא באמת יודדע לשיר, מבחינת יכולת אני התחלתי ללמוד פיתוח קול בגיל 13 ובגיל 16 כבר שמעתי תוצאות רציניות תתחיל עכשיו ואל תשווה את עצמך עדיין לאף אחד אם אתה באמת רוצה לשיר כמו סטיבן טיילר או פרדי מרקורי - קח הופעות שלהם, והקלטות שלהם ותקשיב טוב ותראה מה הם עושים.

pasiava

New member
אני מבין שהקול המושלם שלהם לא בא מעצמו

אבל אני מניח שגם בזה היה להם את הבסיס של הקול היפה מהתחלה שנשאר רק לשפר אותו. אומרים שבכל תחום בשביל הצלחה גדולה צריכים כישרון והתמדה. אתה יכול להיות כישרוני אבל אם לא תתאמן ותתמיד(או במקרה הזה תפתח את הקול) לא יצא ממך כוכב. כנ"ל לגבי אם אתה מתמיד אבל אין לך כשירון.במקרה הזה אתה יכול להגיע לתוצאות מרשימות אבל לא ברמות הגבוהות ביותר.

מרי לי

New member
אם אתה מכוון הכי גבוה

אני מבטיחה לך שתהיה מרוצה גם אם תגיע לחצי ואם לא תבדוק איך הקול שלך נשמע עם ההדרכה הנכונה והטכניקה לעולם לא תדע איך הוא באמת נשמע.

תשובה פשוטה.

רם אתה רוצה לשיר, עכשיו זה הגיל המתאים, תתחיל להשקיע בקול שלך בצורה מאסיבית מעכשיו, בהתמדה, ללא הפסקה, ואתה תהיה תותח. כל אחד שישקיע מגיל 14 וחצי עד גיל.. 18 נגיד (והלאה) יהיה תותח. אין הרבה שבאמת עושים את זה מגיל צעיר. אם מוזיקה זה התחום שלך, לך על זה ובכל הכח.
נ.ב, פרדי מרקיורי אכן
מספר 2 אצלי (אחרי מייקל ג'קסון) בכל הזמנים

pasiava

New member
תודה לכולכם../images/Emo24.gif

אני אשקול את הטיפים שלכם ברצינות, כי למרות שאני עוד לא יודע אם אני ארצה לעסוק במוזיקה כשאגדל, זה לא כאליו אני מבזבז משהו משנותיי הטובות, הכי הרבה יהיה לי עוד כישרון
ועוד משהו קטן, אחרי שקראתי את ההודעה שלי שוב זה נשמע קצת כאליו רציתי להשוות את עצמי לפרדי מרקיורי, סטיבן טיילור ואקסל רוז, אז זה לא שאני משווה את עצמי אליהם, פשוט הם נתפסים לי כזמרים הטובים ביותר שהעולם שמע
וללחייך תמיד, מייקל גם מעולה, אבל לטעמי לפחות לא כמו שלושת אלה

מרי לי

New member
אני שמחה שהבאת אותם כדוגמא

כי ככה אני יודעת לאן אתה מכוון לא כולם לכוונים להיות כמוהם מגניב שיש לך שאיופות כאלה
אם תגיע לחצי מזה, ואין לי ספק שאם תתמיד-תגיע, זה יהיה גם מעולה המון המון בהצלחה

למעלה