שירה

DORIY1

New member
שירה

אתם רוצים עוד ? אז הנה ... " ג'ובראן ח'ליל ג'ובראן " : " ألنور لولا العين كان ظلاما والصوت لولا الأذن كان سكوتا جبران خليل جبران

סועד

New member
תרגום ח'ליל ג'ובראן- לולי העיין היה

האור חושך, ולולי האוזן היה הקול (הצליל)דממה. בקר טוב, סועד.

סועד

New member
דורי, אום כלתום שרה- אליל ודאקית

אל סעה תיצחי אילל. בברכה סועד

סועד, חליל גובראן, אחד הסופרים

האהובים עלי, יש לי את אוסף הסיפורים שלו, מדהימים אחד לאחד , רובם סיפורי משל וניתן ללמוד מהם הרבה מאד.

סועד

New member
לשדה החמודה בקר טוב, גם השירים

של ח'אליל ג'ובראן בכל אופן חלק מהם תורגמו לעברית, אז אם יש לך אוסף של סיפוריו ודאי זה מעשיר אותך, חפשי סיפור יפה ומיוחד וספרי לי אותו כשנפגש. שבת שלום לך.

לסועד החביבה חליל ג"ובראן,.

אין לי ספרי שירה מתורגמים שלו, אבדוק מחר בספריה אם יש אקח לקרוא , מאד אוהבת הסיפורים שלו.

דורי, מותר לי לנסות?

האור, לולא העין, אינו אלא חשיכה והקול, לולא האוזן, אינו אלא דממה. אלאג'נחה אלמתכסרה

DORIY1

New member
ליהודה

מצויין , בדיוק כך . שמת לב בוודאי על סדר המילים איך שהמשורר " משבץ " אותן במקום הראוי להן . מצד אחד , האור , העין והחשכה, ומצד שני במקביל את הקול , האוזן והדממה . . ותמיד החושים באמצע [ הראייה והשמיעה ] כאשר בתחילה ובסוף שם את הניגודים : האור נגד החושך , והקול נגד הדממה . אני קראתי את "ألأجنحه المتكسره" אבל לא ראיתי את הסרט בעברית "כנפיים שבורות" ואני לא יודע אם יש קשר או במקרה השם זהה .

הטריק הסגנוני המוערך מאוד בשירה

ובספרות הערבית הוא להעביר את שיא המשמעות של המשפט - לסופו.לכן ظلاما ו-سكوتا מצויות בסוף המשפט ממש.

DORIY1

New member
לסועד

תשימי לב איך כתב יהודה את המילה " לולא " ולא "לולי" .

DORIY1

New member
ליהודה

תודה , לא ידעתי . מכל מקום נהוג לכתוב ב-א' , נכון ?

אינני בר סמכא לפסוק הלכות בענייני

לשון, אבל אנא השווה: לולא חרשתם בעגלתי לא מצאתם חידתי - שופטים, יד 18; לולי תורתך שַעֲשֻעַי אז אבדתי בְעָנְיִ תהילים, קיט 92. סביר להניח כי התיבה "לולא" נוצרה מהֶלְחַם של לוּ + לא, לכן דרך כתיבה זו עדיפה בעיניי.

../images/Emo140.gifיהודה- שאלה לי אליך? לולא-לולי

האם זה נכון לומר שלולא באה לפני הפועל ולולי באה לפני שם?

DORIY1

New member
לבנתל

שאלה מעניינת שלא שמתי לב אליה וייתכן שיש בזה משהו בכל אופן שווה לחקור .

למעלה