שירה עירקית

סועד

New member
לבנת אלראפדיין תודה על מה שכתבת

ממה שפורסם, סועד חוסני השחקנית המוכשרת סבלה ממחלת הסרטן, אגב אחותה היא הזמרת המהוללת נג'את אל צע'ירה. לאחרונה פורסם שסועד חוסני הייתה אהובתו של הזמר עבד אל חלים חאפז, במשך הרבה שנים היה להם בית משותף בפריז. אז מפתיע לשמוע את הגרסה שלך למותה, בודאי שיש דברים בגו. בקשר לאום כלתום, ההצהרות שלה היו בשנות הששים ותחילת השבעים, עבר המון זמן, מאז קמו משטרים ונפלו משטרים, אבל שירתה תהיה לנצח, מאות מליוני אנשים בעולם מעריצים את שיריה, ולדעתי היא אחת בדורה. בברכה סועד.
 

DORIY1

New member
האומנות בשירות הפוליטיקה

מאז ומתמיד המנהיגים גייסו את האומנים והמשוררים לצידם בכדי לחזק את שלטונם . היו לייצני החצר והיו משוררי החצר בהיסטוריה הארוכה הן העתיקה והן בעת החדשה . בעידן עבד א-נאצר שהו כותבי השירה ומלחיניה בבית השידור המצרי יומם ולילה כדי להוציא מתחת ידם יצירות מאולתרות באופן מיידי " חם מהתנור " היישר לשידור . לא ניתן היה לשמוע רק שירי מרש כהכנה למלחמה . באווירה שכזו אין פלא שגם הזמרים הגדולים נרתמו למען השלטון והושמו בפיהם מילות הערצה למנהיג הכל יכול . זה היה אילוץ והכרח בל יגונה . והא ראייה במהלך 50 השנים שאנו מקשיבים לשירים של עבד אלווהאב ואום כלתום מצאנו שב- 99% אין התייחסות לא לפוליטיקה ולא לישראל . היו דברי שבח למלך ואפילו למלכים ואין בזה כל פסול , ישנו שיר של עבד אלווהאב שמוזכרת בו המילה تاجين במובן של שני כתרי מלוכה הסעודי והמצרי היו הרבה שירי שבח והלל לנהר הנילוס , ואפילו גדול המשוררים אחמד שווקי בבואו לשבח את הנילוס מסתמך בשירתו על התורה שאף היא משבחת אותו يا نيل أنت بطيب ما .....وبمدحة التوراة .... אינני זוכר את המילים בדיוק אבל מוזכרת שם המילה "תורה " .זהו אחד השירים היפים של אום כלתום . המסקנה היא שיש להפריד הפרדה מוחלטת בין האומנות לבין הפוליטיקה . מי היה מאמין , שאחרי האיומים של עבד א-נאצר לחסל את ישראל ב-67 באומרו בניאום מפורסם סמוך למלחמה : دى حتكون معركه كامله شامله وحيكون هدفها تدمير أسرائيل תהא זוא מלחמה כוללת שמטרתה חיסול ישראל , והשדרן אחמד סעיד מחרה מחזיק אחריו בקריאתו ליהודים أذهبوا أرحلوا خذوا حقائبكم وارحلوا قبل أن نأتى أليكم ونقذف بكم ألى اليمّ بعيدا بعيدا عن المياه الأقليميه לכו , תקחו את מזוודותיכם וסעו לפני שנבוא אליכם ונשליך אתכם לים הרחק הרחק מחוץ למיים הטריטוריאליים .מי היה מאמין שאחרי כל זה יבוא סדאת ויגיד שהוא מוכן ללכת עד קצה העולם כדי להציל טיפת דם אחת מבניו [ מחייליו ] . הפוליטיקה משתנה , המנהיגים מתחלפים , אבל האומנות לעולם נשארת .
 

סועד

New member
דורי אנחנו תמימי דעים ותודה על מה

שכתבת, כפי שכתבתי על אם כלתום כך אני חושבת על המוסיקאי הדגול עבד אל ווהאב, אחד הגדולים בדורו בעולם הערבי. בקר טוב לכל החברים בפורום.
 

סועד

New member
השיר אלאטלל בזכותו של לבאחד ותודות

לו, אני מודה על כך. שבוע טוב לכל החברים.
 

ramona2006

New member
סועד בגוגל:mazikana.com תמצאי את כל

כל שירי אום כולתום ,פריד אל אטרש,עבד אל חלים,נאדם אל ראזאלי ועוד עשרות זמרים יש שם רשימה של אלף- בית באנגלית וצריך למקד את האות בה מתחיל שם הזמר למשל: אום כולתום למקד את אות U תופיע תמונה של הזמר ומתחתיה רשימת כל שירי הזמר המבוקש. לאופ כולתום יש רשימה עם 100 שירים האזנה נעימה שבוע טוב וכל טוב ממרחקים
 

סועד

New member
תודה חמודה על האתר ששלחת המשיכי

לשמור על קשר, שבוע טוב ומבורך.
 

DORIY1

New member
לסועד

קודם כל מזל טוב על המקלדת . המעבר משפה לשפה הוא ע"י שינוי במשבצת הכחולה בשורת המשימות שלמטה כתוב : HE , EN , AR , אבל הנה כתבת אמנם חלק מהאותיות "גלשו" לשכנים שלהם אבל תתגברי על זה בהגהה נכונה . למשל במקום שכתבת ناض צ.ל. نامى... وهكذا ألخ...ألخ בהצלחה
 

DORIY1

New member
ליהודה

נכון , בוודאי . אני בחרתי את הערבית של WINDOW בניב הסעודי מתוך האפשרויות שמציעה התוכנה .
 

סועד

New member
דורי תודה על העדוד והתמיכה שמתי לב

שטעיתי רק לאחר שיגור ההודעה. האם תוכל להסביר לי כיצד אני יכולה לכתוב באותיות דפוס מודגשות. פשוט אותיות הכתב פחות ברורות וקשה לי להבחין בין חלק מהאותיות. ברור שתהינה שגיאות בהתחלה אז תהיו סבלניים כלפי. תודה ושבוע טוב. בברכה שוש.
 

DORIY1

New member
לסועד

לפני שכותבים בערבית יש ללחוץ על המילים "תחילת ההדגשה " שבתחתית הדף , ואחרי שמסיימים לכתוב בערבית לוחצים על המילים " סיום הדגשה " ואז כאשר בודקים ב"תצוגה מקדימה " לצורך הגהה יופיעו המילים בערבית כשהן מוגדלות ובאותיות יותר ברורות . גם אני לא ידעתי איך עושים את זה עד שיהודה לימד אותי ומאז כל פעם שאני כותב בערבית מודגשת אני זוכר אותו .
 

סועד

New member
דורי איפה רואים "תחילת ההדגשה"?

אשמח אם תפרט יותר כדי שאבין. תודה, אילה מאכו זאחמה עליכ.
 

DORIY1

New member
לסועד

מתחת לתוכן יש תחילת הדגשה וסיום הדגשה . תנסי עוד פעם ותראי שהאותיות אמנם קטנות בעת כתיבתן אלא שהם יצמחו ויגדלו מאליהן בעת התצוגה או השיגור . שוב , לפני המילה הראשונה ... תחילת הדגשה . אחרי המילה האחרונה ...סיום הדגשה בהצלחה
 

סועד

New member
דורי תסלח לי על בורותי על איזה תוכן

אתה מתכוון ואיפה באיזה דף? בברכב שוש
 

סועד

New member
אנא במטותא ממך עשה זאת הלוא אתה

בר-סמכא בעניני המחשב, ותודה לכל העוזרים בפורום.
 

DORIY1

New member
ליהודה

תודה שעזרת לי בהסבר לסועד . על כגון דא נאמר תמונה אחת שווה אלף מילים
 
סועד-נכון חוץ מסוף המילה1 ומילה 3

כל הכבוד לך. רשמת בטעות נאץ ולא נאמי...את האות האחרונה תחליפי ב"מ י סופית".
 
למעלה