רציתי לשאול אותך, האם זכור לך אם היו שירים עם מוסיקה או בלי מוסיקה, בעיראקית יהודית, חוץ מהשיר של החתונה שהביא אפיקים ???????? לא יכול להיות שלא היו שירים כאלו.
האתר של מסורת יהודי עירק מנוהל ע"י מר חיים סלמן ממשפחת בצון . הרב חיים היה תלמידו של אבי ז"ל בקטמונים והוא מעריץ אותו מאוד וכתב עליו באתר . בין היתר תמצאי תגובות שלי . אביו של חכם חיים היה מנגן בסנטור בבית השידור העירקי בבגדד
אני מנסה לתרגל אך עדיין נתקלת בבעיה איך לעבור משפה לשפה, יקח זמן אך עם קצת רצון בסוף אצליח.ناض جياغ الشعب ناص حرسك الهة الطعام نامى فان لم تشبعى من بعظة فمن المنام محمد مهدى الجواهرى ٍٍדורי מה דעתך האם העתקתי נכון את השיר.
שבוע טוב סועד , אני רוצה ללמוד ערבית כדי להבין את מורשת העירקית של אבותי ואשמח מאד אם אקבל את עזרתך והיא היכן אפשר בארץ לרכוש את המקלדת עם שלוש השפות: עברית אנגלית וערבית.אודה לך מאד על עזרתך פשוט מאד ההתכתבות בניכם מעודדת אותי לקרוא ערבית כדי התבין יותר את מורשת אבותי יהודי עירק עד היום היתי מאד רחוקה כי עליתי לארץ בגיל שש .וגדלתי באווירה שונה לחלוטין. בתודה מראש רמונה כל טוב ושבוע טוב ההתכתבות בניכם חברי הפורום היא משהוא, משהוא.
אני תמיד אתכם בקריאת השיחות המענינות הערתם בקירבי את מורשת האבות שעלו מבגדד בשנות 1951 היתי רק בת שש.. ומאז פשוט הזמן עשה את שלו והיום אני שמחה להביט בשמחה לאחור.