שירה עירקית

DORIY1

New member
מקור השירה

אני מצאתי אותו באתר העירקי של חוסאם עלי ...HUSSAMALIRAQ

לדורי, תודה לך, יש לי את האתר הזה

רציתי לשאול אותך, האם זכור לך אם היו שירים עם מוסיקה או בלי מוסיקה, בעיראקית יהודית, חוץ מהשיר של החתונה שהביא אפיקים ???????? לא יכול להיות שלא היו שירים כאלו.

DORIY1

New member
לסייח

תנסה באתר "מסורת יהודי עירק " וחפש את משפחת בצון , אולי שם תמצא את מבוקשך . אם לא אפשר להרחיק עד כווית ולחפש באתר ZERYAB את דאהוד אלכוויתי . בהצלחה

סועד

New member
לסייח שלום אם תמצא חומר על משפחת

בצון, אשמח אם תשתף אותי. בברכה סועד.

DORIY1

New member
לסועד

האתר של מסורת יהודי עירק מנוהל ע"י מר חיים סלמן ממשפחת בצון . הרב חיים היה תלמידו של אבי ז"ל בקטמונים והוא מעריץ אותו מאוד וכתב עליו באתר . בין היתר תמצאי תגובות שלי . אביו של חכם חיים היה מנגן בסנטור בבית השידור העירקי בבגדד

לפנטומימה, אך עשית את זה

האם הקלקת משפפט מהשיר ושלחת את גוגל לחפש או הקלקת את שם המשורר ?????? באהבה ממני,

סועד

New member
דורי סוף סוף יש לי מקלדת בשלש שפות

אני מנסה לתרגל אך עדיין נתקלת בבעיה איך לעבור משפה לשפה, יקח זמן אך עם קצת רצון בסוף אצליח.ناض جياغ الشعب ناص حرسك الهة الطعام نامى فان لم تشبعى من بعظة فمن المنام محمد مهدى الجواهرى ٍٍדורי מה דעתך האם העתקתי נכון את השיר.

ramona2006

New member
סועד היקרה היכן אפשר לרכוש את המקלד

שבוע טוב סועד , אני רוצה ללמוד ערבית כדי להבין את מורשת העירקית של אבותי ואשמח מאד אם אקבל את עזרתך והיא היכן אפשר בארץ לרכוש את המקלדת עם שלוש השפות: עברית אנגלית וערבית.אודה לך מאד על עזרתך פשוט מאד ההתכתבות בניכם מעודדת אותי לקרוא ערבית כדי התבין יותר את מורשת אבותי יהודי עירק עד היום היתי מאד רחוקה כי עליתי לארץ בגיל שש .וגדלתי באווירה שונה לחלוטין. בתודה מראש רמונה כל טוב ושבוע טוב ההתכתבות בניכם חברי הפורום היא משהוא, משהוא.

סועד

New member
לרמונה שלום אני שמחה שחזרת אלינו

האם את בארץ. קניתי את המקלדת בחנות בבאר שבע בעלות של 50 שקלים בחנות שנקראת דורון מחשבים.

ramona2006

New member
סועד רב תודות,אני תמיד אתכם בקריאת

אני תמיד אתכם בקריאת השיחות המענינות הערתם בקירבי את מורשת האבות שעלו מבגדד בשנות 1951 היתי רק בת שש.. ומאז פשוט הזמן עשה את שלו והיום אני שמחה להביט בשמחה לאחור.

למעלה