שירה עירקית

סועד

New member
الاطلا&#1

يا فوادى لا ثسل اين الهوى كان صرحا من ختالى فهوى اسقنى واشرب على اطلاله وارو عنى طالاما الدمع روى كيف خاك الحب امسى خبرا وحديثا من احاديث الخوى لست انساك وقد اغريتنى بفم عخب المناداة رقيق ويد تمتد نحوى كيد من خلال الموج مدت لغرتق חברים יקרים - אני מתחילה לכתוב צעד אחר הצעד מה דעתכם, אני מקווה שהעתקתי נכון, לעיונך דורי.

סועד

New member
נכון יהודה כל הכבוד לך שידעת זמרת

אדירה של כל הזמנים. האם אתה מכיר שירים נוספים שלה

סועד

New member
יהודה תודה על האתר ששלחת אך לא

ענית על שאלתי האם אתה מכיר את שיריה של אם כלת'ום, בכל אופן העברתי את מה ששלחת למועדפים המון תודה.

עקבתי אחרי שיריה ששרה בפסטיבלים

השנתיים של בעל-בכ (כשעוד נערכו). אחרי שנשבעה שאת שירה הבא היא תשיר בתל אביב הכבושה היא חדלה לעניין אותי לחלוטין.

סועד

New member
אני עושה הפרדה בין דעות פוליטיות

לבין אומנות. נכון אם כלתום היתה פרו- נצארית, ברור שתהיה פטריוטית לארצה, אבל שיריה הם בני- אלמוות. אבל אני יכולה להבין את דעתך. בכל אופן מודה לך על האתר ששלחת. שבוע טוב . שוש.

DORIY1

New member
אום כלתום

באווירה ששררה אז בתקופת עבד א- נאצר הכרחי היה שהיא תגיד את זה אבל זה לא פוגע באומנות של שיריה במהלך כ-50 שנה .מוכרים לנו מאות משיריה הנפלאים בנושא האהבה . היא שרה להרבה משוררים גדולים כמו אחמד שווקי וחאפצ' איברהים ורבים אחרים . הלחינו לה טובי המלחינים כמו ריאצ' א-סנבאטי, עבדולווהאב ואפילו דהוד חוסני היהודי

סועד

New member
כל הכבוד לך יהודה על הידע הרב שלך

בנושא, ספגתי בבית הורי את השירה וההערצה לזמרת מאז ינקותי, אבי המנוח היה "פריק" של הזמרת הזו, בזכות חוברות שהיו ברשותו הצלחתי ללמוד את השפה בצורה עצמאית. לפני כמה שנים שודרה בטלוויזיה המצרית סדרה מצויינת על חייה ועל שירתה. שבוע טוב, שוש.

סועד

New member
סליחה יהודה, התגובה מיועדת לדורי

מבלי לפגוע בידיעותיך בענין אם כלתום. שבוע טוב שוש.

DORIY1

New member
אום כלתום

הקלטתי את הסידרה על חייה של אום כלתום כדי להבין את הנסיבות שבהם נוצרו השירים ומה מאחורי הקלעים . אכן זו היסטוריה מעניינת מאוד לאוהבי הזמר המצרי .

DORIY1

New member
המשך

הסידרה שודרה במצרים , בירדן ,במרוקו וב-MBC לפני 6 שנים וחזרו עליה לפני שנה .את התפקיד המסחרי של הפצת התקליטים ומכירתם בשוק גילם שחקן שכאילו יהודי בשם מיסטר לוי . ללמדך שבענייני כספים היהודים מתאימים לתפקיד . אותו שם נתנו גם לשגריר הישראלי במצרים בסרט ألسفاره بالعماره "השגרירות בבניין " בכיכובו של עאדל אימאם ,שם קראו לו לשגריר דיוד לוי . כאשר השכנים באותו בניין רב קומות רצו לסלק מהבניין שלהם את השגריר הישראלי ולא ידעו עם מי הם מדברים שאלו אותו מה דעתך שתצטרף אלינו בדרישה זו ? אמר להם אני השגריר דיוד לוי והדהים את כולם .

סועד

New member
דורי את הסרט על השגריר עם עדאל

אימאם לא הייתי מסוגלת לראות, כי היו שם כל כך הרבה השמצות וסילופים על ישראל. בכלל בשנים האחרונים הפיקו סדרות על מרגלים ומרגלות ישראליים, עם המון פנטזיות אופייניות לארצות ערב. בקר טוב ושבוע טוב. אגב לא הצלחתי למצוא באתר מסורת עירק את מה שבקשתי.

לסועד,יהודה ודורי היקרים-הדילמה

בין העמדה הפוליטית של האומן לבין העונג של היצירות האומנותיות שלו היא תמיד משפיעה עלינו. קראתי את השיחה שלכם על אום כלת'ום ואני מבינה את הקונפליקט שחוזר על עצמו בגירסאות שונות. יהודה דע לך שהמנהיגים הפוליטיים עושים שימוש באומנים ודוחקים אותם לנהוג כפי שהם נוהגים. השחקנית האהובה עלי "סועד חוסני" מתה בנסיבות מסתוריות בלונדון: אומרים שהיא ידעה הרבה מהסודות של המדינאים המצרים, וכשנודע שהיא הולכת לפרסם את האוטוביוגרפיה שלה כולל מידע רגיש, סוכנות הביון המצרית דאגה לגרום למותה. פורסם שהיא התאבדה בנפילה מקומה גבוהה בבניין המגורים של חברתה! אומנים מסתבכים בגלל הפוליטיקה.

למעלה