שירה הודית, הידעת ?!

razdan

New member
שירה הודית, הידעת ?!

אהלן אנשים יפים, אני אומנם לא הודי, אבל מאוד מוקסם מהשירה שלהם, וקצת דברים להעשרה: ''המרחק בין הצלילים נקבע למעשה ע''י טווח תדרים, טכנית יש אין סוף צלילים אבל האוזן האנושית אינה יכולה להבחין בהבדלים. במוסיקה המערבית החלוקה היא לחצאי טונים ולכן באוקטבה יש 12 צלילים ( 6 טונים ). בסולם ערבי החלוקה היא לשלישוני טונים ולכן יש 18 צלילים במוסיקה תימנית יש חלוקה גם ל רבעי טונים ולכן יש 24 צלילים. בסולמות הודיים מסויימים יש שימוש גם ברבעי טון וגם בשלישוני טון ולכן טכנית יש להם 44 צלילים !!!!. אנחנו לא יודעים להבחין בזה כי לא גדלנו על זה, אבל הם שומעים ויודעים לשיר מדוייק'' (בתוך פורום musictalk ). ושאלתי (קצת מוזרה) היא: אם אתם מכירים מקומות/אנשים (בהודו כמובן) אשר מלמדים את השירה הזו, כמו פיתוח קול על סילסולים הודיים ??
אני אוהב לשיר ושר (רמז, משתמש ב- 24 צלילים) ורציתי להעשיר את שירתי
נאמאסטה.

kogawa

New member
עם כל הכבוד לפורום מוסיקה

בין אוקטבות יש אכן חלוקה של בקרוב 6 מרווחי צלילים, והאוזן האנושית הרגישה מבחינה בחלוקה של 9 חלקים בינהם. מתמטית אם ההבדל בין צליל לצליל זהה באוקטבה שכנה הוא מכפלת התדר בשניים, הרי שאבחנת אדם היא במרווח של 2 בחזקת 1/56 ובאוקטבה 56 חלוקות הנתנות לאבחנה. ה"רבעים" היא אינה חלוקה תימנית - הגז הכושי בנוי עליה. שלא ישלו אותכם שהרגישות לצליל קטנה אצלנו ביחס לאחרים - עד לאחרונה גדולי הכנרים (שעקב חוסר בגשר מחוייבים לשמיעה מדוייקת יותר), היה דווקא היהודים. לשאלתך, ממש אין לי תשובה, אבל אם תתעניין בהעשרה קולית בדוק את שירת האובו המונגולית, שירה בשני קולות בו זמנית של זמר בודד, ותראה מהי יכולת ווקלית.

ננדין

New member
אני אישית פגשתי מורים לשירה הודית

בדרמסלה, ורנסי ורישיקש כאשר להבנתי הדלה במוסיקה הודית (ואשמח אם מישהו יתקן אותי...) וראנסי נחשבת למקום המקצועי ביותר ללמידת מוסיקה הודית... ננדין

למעלה