שירה בציבור

BooBee

New member
שירה בציבור

יום שישי, הבלאגן בבית חוגג, נו, מה חדש. אני עושה סדר. זורקת ניירות וחשבונות ישנים, מקפלת כביסה. בשקית אחת אני מוצאת קלטת שלקחתי מהבית של ההורים לפני כמה חודשים. ידעתי מה יש שם. אבל כל הזמן הזה שזה אצלי, לא העזתי להשמיע. מקודם הנחתי את הקלטת בטייפ, הרצתי אחורה. הידיים רעדו. כמעט כמו עכשיו. בהתחלה של הקלטת אני שרה את השיר הופלסלי דיווטד טו יו של אוליביה ניוטון ג´ון. ליאת נקרעת מצחוק. לילך עושה קולות מפגרים, שלושתינו משתוללות מצחוק. אחר כך היא מכריחה את אחי לשיר את "במבה לה רולי" (מכירים?). פתאום אני שומעת את הקול שלה, אחיותיי שרות שירים, מדברות על שטויות. שתיהן קטנות. קלטת מלפני איזה עשר שנים. הן שרות שם את "ארץ שנאהב היא לנו אם ואב", וכל מיני שירים ששינו את המילים שלהם למשהו מצחיק(ע"ע סמדר שיר ב"שירים קטנים", אם מישהו זוכר). 40 דקות הן מקשקשות שם, יחד עם אחי שהיה אז בן שנה ותשעה חודשים(היא דגדגה אותו רק בשביל שיהיה מוקלט הצחוק שלו). הן מציגות אחת את השנייה: "עכשיו ליאת תשיר את השיר "ארץ ארץ ארץ"" ומוחאות כפיים(סוערות!) אחת לשנייה. עשר שנים. איזה שטויות דיברנו שם. כמה צחוק. יש לי שיתוק קטן עכשיו. הייתי חייבת לספר לכם.

כן, זה הפרדוקס האורטופדי הכי גדול:

שמצד אחד - הידיים פשוט רועדות - אבל בו זמנית מרגישים שיתוק. דבר והיפוכו. אין כזה דבר בשום חדר מיון. זה יכול לקרות רק כאן. ואיך אפשר שלא להיזכר בגלל אותה קלטת שמצאת, בקופסה השחורה שנהוג לחפש אחרי כל התרסקות. אם כי הפעם, לא רק הקופסה היא שחורה - אלא כל הים עצמו הוא שחור. איזה צירוף מקרים מקאברי לאותן משפחות, שגם הים השחור וגם היום השחור שלהם - כל אחד מהם, בלשון רבים, נקרא: ימים. ים שחור. יום שחור. שני ימים שחורים ביום שמש אחד. ----------------- ובמסגרת שידורי הפנסייה - שוב תזכורת אלטע-זאכן לפירוש האולימטיווי של המילה שחור: שח-אור. זה מה יש כשהאור מתכופף. שבת שלום לכל - ותודה משולשת על כל מחזיק מפתחות בפני עצמו.

מיכל@בר

New member
יש דיסק כזה קולות מן העבר, לא?...

אולי קולות מן העולם, לא ממש משנה, ואת רויטל, נוגעת בדברים האלה, כמו לראות קלטת וידאו עם... לשמוע טייפ עם... ולפעמים גם לפתוח אלבום עם... שהם כלל וכלל לא פשוטים. עשר שנים, מאה אחרת.

נכון. נכון העניין הזה של הדיסק.

גם הדיסק זה עניין אורטופדי. הם קוראים לזה פריצת דיסק.

BooBee

New member
אוי עזרא עזרא

חיוכים מכאן ועד אור יהודה אתה עושה לי. קיס-קיס

אור יהודה?

לא חשוב. העיקר שמתחילים לראות קצת אור. בשביל קצת אור - טוב אפילו אור עקיבא.

BooBee

New member
מותר לחבק מכשירי חשמל?

זה כמו בפסח, שראינו את הקלטת וידאו מפסח שעבר. וכמה בכינו לראות אותה שם על המרקע, מחייכת, צוחקת. כל הזמן צוחקת. ומקודם עם הקלטת בטייפ, זה היה כאילו היא כאן, רק בת עשר. שרה שירים ועושה פוזות מול הטייפ, יכולתי לעצום עיניים ולהזכר איך היתה עושה פוזות. שחקנית קטנה. אני זזה. חברים מחכים לי למטה. לילה טוב ושקט.

noor נור

New member
בובי´לה, מקווה שאת קורעת את העיר

ברגעים אלו ממש....חשבתי עלייך הרבה היום, איזה קטעים היינו מחליפות שם בבית קברות. איזה כיף לך על הטייפ ההוא...צרי לך מייד העתק שלו,שלא ילך לעזאזל.גם אני ובתי הקטנה צפינו השבוע בוידאו מלפני איזה 30 שנה והיה כל כך שמח לי בלב לראות שהיינו שלישיה כזו נחמדה פעם....מצחיקים כאלה, עושים גלגלונים בגינה...

למעלה