שירה: ארץ עצי זית

שירה: ארץ עצי זית

זאת הצעתי החדשה, להימנון של מדינת ישראל מעל ההרים והשדות, השמש החדשה זורחת. כחול ים בסלעים מכה. חולות מדבר, מול ירק מזרע הֵפיזו. ריח תפרחת עולה. פזמון: ארץ עצי זית, חיטה ויין; יושבייך - אחים לַעד. היכן שנשפך דם, נזרע יַגבי חקלאי. במקום רעם תותחים, רוח צפריר תִרַן. לכל תושב, שוויון זכויות ניתנה. במשפחת עמי המזרח - התיכון, נהיה עם. על אדמת ישראל, ביתינו המשותף נקימה. יחד, נבנה המחר. פזמון: ארץ עצי זית, חיטה ויין; יושבייך - אחים לַעד. היכן שנשפך דם, נזרע יַגבי חקלאי. במקום רעם תותחים, רוח צפריר תִרַן.

HUhybrid

New member
../images/Emo11.gifתגובה לגבי ההצעה

ההמנון שלך, כצפוי, יאחד את כולם סביב גיבוש זהות עצמאית במישור קוסמופוליטי ("יושבייך - אחים לַעד","במשפחת עמי המזרח - התיכון, נהיה עם."), ועדיין, יש פה גם סמנטיקה עממית בלעדית יותר ("על אדמת ישראל, ביתינו המשותף נקימה"). כמובן, שעצם התהייה האם יש לנסח המנון חדש לחלוטין, או לבצע כמה עדכונים בזה הקיים, אם בכלל, מהווה פולמוס ציבורי טריוויאלי. אי-אפשר גם להתעלם מהניחוח הרומנטי-כיסופי, העולה ממילים אלו, לאותה ארץ מקראית, ארצישראלית קדומה ושלווה ("היכן שנשפך דם, נזרע יַגבי חקלאי". אגב, זו השורה הדרמטית, לדעתי, בהמנון המוצע הנ"ל), שאולי ייתפס כנאיבי ותלוש מדי (ובצדק-מה). הצעה נחמדה, אני אישית אהבתי מאוד. החלטתי להגיב על כך כאן רק בגלל שהבחנתי, לדעתי, בזיקה של ממש לנושא הפורום ("דו קיום"). הרי אתה מפרסם משיריך, בעלי הסגנון והאופי ההומוגני-משהו (ואולי דווקא בגלל זה ייחודי לכשעצמו), בעוד פורומים רבים ושונים. אך מכיוון שיש הגורסים, כי רביזייה כלשהי בהמנון המדינה נחוצה ו/או תהא לעזר בקידום השיוויוניות וכו' בארץ- יש קשר מסויים של הודעתך זו לפורום. בפועל מדינת ישראל כיום הרבה יותר מממשת מיסודות גישת "מדינת כלל אזרחיה" מאשר כל גישה אחרת.

הימנון כפלקט פוליטי...

בלי להתייחס לרמה האמנותית של השיר, אני חושב שהוא מחטיא את העיקר. הימנונים חוברו כדי לתת ביטוי לאומי (שלא לומר לאומני...), לחברה המאמצת אותם. הניסיון לחבר המנון שיבטא ישירות רעיון פוליטי, חיובי ככל שאל יהיה (דו-קיום...), הופך אותו לדבר אחר, דבר שספק אם חברת מדינה לאומית, תאמץ. יחד עם זה אני מסכים עם ההנחה המצויה בעצם הנסיון לכתוב מהנון חדש - ההמנון הקיים, לא יכול לבטא את הזהות הלאומית של המיעוט הפלסטינאי הגדול בישראל. ספק אם בימים אלו, בהם אנחנו עדיין נמצאים במאבק דמים, אפשר יהיה ואפילו רצוי לעסוק בזה. ביום שנגיע לשלום אמת, שמשמעותו היא מבחינתי דו-קיום בין שווים, או אז אפשר יהיה לדון גם בשאלת ההמנון. הפתרון הנכוןיהיה - שלושה המנונים: אחד ליהודים, אחד לערבים ואחד שיבטא את המסגרת המדינית המשותפת.

masorti

New member
אבל למה הימנון של מדינת **ישראל**?

הרי השם "ישראל" מזוהה חד משמעית עם אחד העמים החיים במדינה (העם היהודי). העם השני אפילו לא רואה את עצמו שייך לצאצאי ישראל (=יעקב) המקראי, אלא לצאצאיו של ישמעאל שהתפצל מהמשפחה המשותפת עוד קודם. אתה היית מעלה על דעתך שדרום אפריקה תיקרא "זולולנד"? ברור שלא.. שהרי הזולו הם רק אחד המרכיבים במדינה. ממך הייתי מצפה להמציא מיד שם חדש למדינה, שלא יתקשר לאף אחד מהעמים המרכיבים אותה.

HUhybrid

New member
../images/Emo11.gifלעצם מטרת השיר...

גם אני תמהתי מעט על שורה זו. לפחות יש את עצי-הזית מוזכרים...

מטרניך

New member
כדאי שתציע הימנון חדש לפלסטין

במקום ההימנון הנוכחי שכולו דם, מלחמות, הרג וקיטש לאומני קיצוני. בילאדי, בילאדי, בילאדי יא ארדי ארד א-ג'ודוד בילאדי, בילאדי, בילאדי יא שעבי שעב אל חולוד .............. תרגום לכל המעוניין: http://david.national-anthems.net/ps-txt.htm

tapuzo

New member
מדינה דו לאומית תביא שואה נוספת

אתם או טיפשים או נאיביים.. לא ברור איך עם מוליך את עצמו לאבדון. דרום אפריקה זו דוגמא לאבדון. מדינה שהדרדרה תחתן שלטון שחור לתהומות הקיום עם מליוני מובטלים, 5 מליון שמתו כבר מאיידס..ושם עוד אין הבדלי דת כמו פה.. אתם לא שפויים.

HUhybrid

New member
../images/Emo11.gifאנחנו אולי נאיביים...

אבל טיפשים- לא. דוגמא אחת לכך שו-קיום אפשרי: אבא שלי מנהל מפעל הייטק בגליל, ויש בו גם הרבה עובדים ערבים, חלקם בעמדות בכירות. אלב מישהו בכלל מדבר על זה? בקושי על פוליטיק(ק)ה מדברים שם. אף אחד לא בודק מה הלאום שלך, מהן העדפותיך הקולינריות, המיניות וכו' - ותאה יודע למה זאת? כי בודקים במקרים כאלו רק דבר אחד: האם אתה אנושי, האם אתה מעוניין לשרוד ולתרום לעצמך ולסביבתך, ליצור! אולי לומר כך, שמתוך מחשבה כזו שיסגל לעצמו כל אדם ידיע דו-קיום כולל, זה פועל יוצא של נאיביות/אוטופיות נלהבת/וכדומה. אבל טיפשות? ממש ממש לא.

למעלה