"שיראז" ועוד...
בבוקר יום שישי היינו כרגיל בבריכה עם שירז הקטנה. אחרי השחיה כולנו היינו מורעבים ונכנסנו ל"ארץ זבת חלב" בנחלים. המקום היה מפוצץ. רק אחרי כרבע שעה פינו לנו שולחן (היו כמה שולחנות, אבל לא היו מספיק מלצרים לנקותם). הבר מורכב מהרבה מאוד סוגי גבינות, כולל גבינות למריחה, כדורי גבינה בציפוים שונים, וגבינות "שוות" - ברי, קממבר. יש מספר קערות עם סלטים (בעניני - החצילים המוחמצים מעולים), החמאה ממש טובה. הארוחה עולה 49 ש"ח ולא כוללת קפה. לא זול בכלל. האוכל טעים, אבל יש מספר הערות: - כל פעם יש סוג אחד של לחם - לבן, שיפון, דגנים. אם לא אהבתי את הסוג של אותו רגע, יש לחכות עד שיגמר ויביאו אחר. - כיסא ילדים יחיד לא מתחבר לכיסא הגבוה, כך שהוא בעצם לא יעיל בכלל. - לוקח זמן עד שהמלצר מגיע, יש הרגשה שפשוט אין מספיק אנשים.
יום שישי היה יום האוכל, ובערב המשכנו לחגוג. שירז נסעה להורים שלי, ואנחנו - למסעדת "שיראז".
מדובר בביסטרו די אינטימי. הגענו מוקדם - ב-7, וכמעט שעה שלמה היינו הזוג היחיד. לקראת השעה 9 המסעדה התחילה להתמלא. לא ממש הבנתי למה מביאים ילד כבן שנתיים למסעדה מהסוג הזה (הצרחות שלו קצת הפריעו). את פנינו קיבלה מלצרית עם שני כוסיות קוקטייל הבית. טעים. קיבלנו תפריטים, המלצרית הסבירה קצרות על המנות, על הדגים באותו יום, על זה שאין ארטישוק ב"פסטה עשבי תיבול, עגבניות שרי וארטישוק"
הזמנו יין שיראז DB 2001 אוסטרלי - 95 ש"ח. ראינו איך שלושה מלצרים מחפשים אחריו בין עשרות בקבוקים. לבסוף קיבלנו שנת 2002. בעלי טען, כי לכוסות יש ריח של מדיח כלים, לא יכולתי לאשר, כי אני קצת מנוזלת, אבל המלצרית החליפה את הכוס בחצי שניה. קיבלנו לחם חם עם 3 צלוחיות - ממרח פילפלים, ממרח שום (ועוד משהו ירוק), וזיתים. במהלך הארוחה הוסיפו לחם כשנגמר. החיוב - 4 ש"ח לאדם. הזמנו סביצ'ה דג למנה ראשונה - ביום שישי זה היה סביצ'ה בס. אני מצטטת מהתפריט "קוביות דג כבושות בלימון, מלח ים ושמן זית, עם פלפל אדום, נענע ופטרוזיליה, על סלט צנוניות בחומץ פטל וכוסברה". מנה מאוד מאוד מוצלחת. 42 ש"ח. למה עיקרית ביקשנו סטייק סינטה (85 ש"ח) וסרטנים בתנור (82 ש"ח). אני חייבת להודות, שהמסעדה הצליחה לגרום לי להבין שסינטה יכולה להיות טעימה מאוד. המנה נראת כמעט כמו בתמונה - ההבדל, שאנחנו קיבלנו רק שתי חתיכות
על הבשר היו מונחים חתיכות בצל מטוגן. מהסרטנים ("סרטנים אפויים בתנור ובחמאה, אוזו, שום קונפי ופטרוזיליה") קצת התאכזבתי. המנה מאוד גדולה - 6 סרטנים טעימים, אבל הרוטב מאכזב. הייתימוסיפה לו טעם, למשל עושה אותו הרבה יותר חריף. מספר טיפות טבסקו שיפרו מאוד את המצב. למנה אחרונה לקחנו:
גלידת חלבה על בסיס שקדים, אגוזים ובוטנים עם שני מקלות קדאיף. בעלי העלים את הקדאיף לפני שהספקתי לעפעף.
מנת שוקולד - חתיכת שוקולד על מצע שקדים, סופלה (לא אפוי באותו רגע, אלא מוכן ומחומם - קצת פיספוס) וסלט פירות קטן עם רוטב שוקולד. המנה די מוצלחת. לקפה כבר לא נשאר מקום. שכחתי להגיד, שבמהלך הערב ביקשו מאיתנו לטעום כמה קוקטיילים ולחוות דעה - מרטיני עם ליצ'י היה מעולה. יצאנו די שתויים. הנזק הכולל - 369 ש"ח לפני טיפים. סביר בהחלט לארוחה טובה עם בקבוק יין. השרותים נקיים, עם מגבות קטנות ליד הכיור.
בבוקר יום שישי היינו כרגיל בבריכה עם שירז הקטנה. אחרי השחיה כולנו היינו מורעבים ונכנסנו ל"ארץ זבת חלב" בנחלים. המקום היה מפוצץ. רק אחרי כרבע שעה פינו לנו שולחן (היו כמה שולחנות, אבל לא היו מספיק מלצרים לנקותם). הבר מורכב מהרבה מאוד סוגי גבינות, כולל גבינות למריחה, כדורי גבינה בציפוים שונים, וגבינות "שוות" - ברי, קממבר. יש מספר קערות עם סלטים (בעניני - החצילים המוחמצים מעולים), החמאה ממש טובה. הארוחה עולה 49 ש"ח ולא כוללת קפה. לא זול בכלל. האוכל טעים, אבל יש מספר הערות: - כל פעם יש סוג אחד של לחם - לבן, שיפון, דגנים. אם לא אהבתי את הסוג של אותו רגע, יש לחכות עד שיגמר ויביאו אחר. - כיסא ילדים יחיד לא מתחבר לכיסא הגבוה, כך שהוא בעצם לא יעיל בכלל. - לוקח זמן עד שהמלצר מגיע, יש הרגשה שפשוט אין מספיק אנשים.