שיראו לנו?

sbenzvi

New member
שיראו לנו? ../images/Emo4.gif

כשמגיעים למקרה בבית יש שנוהגים להוציא את המשפחה מהחדר במקרים שמדובר בהם בהחייאה או שיש צורך לבצע פעולות חודרניות לא נעימות (כמו אינטובציה). מאידך, יש את אלו שלא מבקשים מהמשפחה לצאת ומאפשרים להם לראות. בחדר הלם/טראומה למשל, נהוג להוציא את המשפחה ורק בגמר הטיפול הראשוני וייצוב החולה מכניסים את המשפחה. יש את מימד ההפרעה לטיפול, יש את מימד הנסיון לחסוך מהמשפחה לראות פעולות לא נעימות ושאלתי אליכם - האם לדעתכם צריכים להוציא את המשפחה שלא יראו מה אנו עושים או מאידך לאפשר להם לראות את הנסיונות להציל למרות הפעולות הקשות, שידעו שניסינו, אבל באמת ניסינו (ולפעמים גם הצלחנו...). אישית - אני בעד להוציא ילדים קטנים ולספר למשפחה שמה שיראו עלול להיות לא נעים (שהם יבחרו להשאר או לא). עדיף בעיני, שיראו שבאמת מנסים ויפנימו את המשמעות של המצב. ודעתכם?

gal-or

New member
מניסיון שלי כמטופלת,

כמה שתסביר לחולה ולמשפחתו שמה שאתה הולך לעשות בא לעזור, ייגרום יותר לשיתוף פעולה מצידו ומצד משפחתו. עדי

PJ01

New member
עדיף

להסביר כמה שיותר למשפחה אבל להוציא אותם מהחדר .. זה דיי מפריע ודיי מעצבן אם אפשר לומר... יצא לי להגיע למיקרים בהם המשפחה חשבה שהיא יודעת טוב יותר מפארמדיק/חובשים ..נו באמת? זה קצת מפריע לריכוז שלך כשאחרי כל צעד שאותו הצוות עושה יש מיליון תגובות מצד המשפחה..(זה הכרחי? הוא בסדר? לא ככה עושים את זה..תן לי להראות לכם איך..וכד´.)..אם בפעולות יום-יומיות שהצוות מבצע מתערבים כאילו אותה משפחה היא מינימום פארמדיק כל אחד אז מה עם החודרניות???!...במשפחות מהסוג הזה, חלק מצוות עסוק בלהרגיע את המשפחה מה שמנטרל אותו מה שלא תמיד עוזר במיוחד.. אז בקיצור..לדעתי, להסיבר למשפחה מה הולך לקרות אבל להוציא אותם בעדינות מהחדר.. חוץ מיזה שמה גם שהמשפחה עלולה לראות לא תמיד יועיל לה..

gal-or

New member
היום המידע שיש בידי הציבור הוא הרבה

יותר רחב. אם פעם היית יוצא מהרופא עם אבחנה של שפעת, אז היית מרוצה, היום אתה רץ ישר לחפש עוד ועוד מקורות מידע. עדי

orend123

New member
אבחנה של שפעת ועוד לחפש?

נו בטח... אצלי ביוני איבחנו דלקת גרון, אחרי 3 ימים פינו אותי לטיפול נמרץ עם דלקת מוח בכלל....

inbale

New member
אני לא חושבת שזה תורם הרבה

לדעתי מעטים האנשים אשר מסוגלים לעמוד ולצפות בשלווה באדם אהוב אשר מחדירים לגופו צינורות שונים. אני באמת לא חושבת שזה תורם. אני כן בעד מיד בתום הטיפול לאפשר לבני המשפחה להכנס ולקבל מידע על מצבו העדכני של החולה. מנסיון בחדר המיון - משפחות מפריעות לעבודה של הצוות. זה מקשה מאוד.

למעלה