שיקום

n o g a1

New member
הכוונה בליצור מחדש

לא בהכרח לבד אלא בהחלט ניתן ליצור מחדש את המערכת הזוגית הקיימת.

את מאמינה בליצור מחדש

כאילו לא קרה כלום? את מאמינה שאת יכולה למחוק ארועים בזוגיות ..שהיום את רוצה ליצור מחדש? את חושבת שמה שהיה לא נשאר ברקע..בירכתי המוח..נח לו שם..? כן אפשר לשקם..כאשר מודעים למה שהוביל אותנו לרצות לשקם, כלומר קודם צריך רצון אדיר לשקם את מה שיש אחר כך צריך לעבוד על דפוסי התנהגות שהשתרשו (או ארועים שהיו ופגעו),כדי לעמוד בציפיות שנבנות מחדש, אחר כך..צריך להתמיד ולהיות עקביים לאורך זמן כדי לראות תוצאות.. אז כמה עושים את זה? כמה אחוזי הצלחה? התמימות לחשוב שמה שניסדק יהיה מושלם שוב..תמיד הסדקים האלו יהיו חרוטים..אך אפשר לשנות..אם יש כוח רצון והמון אהבה..מאמינה שזה אפשרי.

n o g a1

New member
הגישה שלי

היא יחסית פשוטה אבל העבודה מרובה. ברגע שמודעים שאנו תקועים בדפוס שאינו משרת אותנו כדאי לבדוק מה אנו מרוויחים שם - ידוע לכולם שיש רווח גם בדפוסים מעוותים , אם מוכנים לוותר על הרווחים שיש בדפוס המעכב , ניתן להתחיל לעבוד (עבודה קשה) על ליצור דפוסים חדשים. לשכוח את מה שהיה ? לא יודעת... אם לא ניתן לשכוח אזי ניתן על הקיים לנסות לבנות משהו אך היסודות בעייתים ולכן חושבת שניתן בעזרת סיוע מקצועי לבנות משהו חדש בזוגיות תוך זיהוי הרצוי בלבד ולהפסיק לחטט במה שהיה. תנאיים הכרחיים - אהבה ורצון.

כמה באמת מצליחים...

כמה מצליחים ל "שכוח" ? כמה באמת מצליחים לעבוד לטווח ארוך על דפוסי התנהגות חדשים לפי הצפיות מבלי להתעייף בדרך? זה לא שאני חושבת נגטיבי..אבל אני השקעתי שש שנים ..כל יום רביעי..אלפי דולרים..כי הבטוח לא כיסה את כל הזמן הזה..ולקח לי שנים להבין שאין ליפרטנר. אז כמה את חושבת שיש שמצליחים באמת באמת לפתוח דף חדש כאילו כלום לא קרה?

כמה מצליחים..?

בערך אותו אחוז של אילו שלא מצליחים...כל הזוגות הנשואים עוברים בדרך משברים..מיתגברים..וממשיכים... פשוט כאן נימצאים אילו שלא הצליחו...

n o g a1

New member
אפשר במשך שנים

ליילל - לקחו לי , גנבו לי , עשו לי.... הצרכים שלי הם כאלה וכאלה כי אבא שלי הוא כזה וכזה ואמא שלי היא כזאת והקשר בינהם הוא מורכב בצורה כזו שלא איפשר לי להתפתח למקום ההוא שמאד רציתי. אפשר שנים לחטט בעבר בניסיון לעלות על המוקשים המעכבים את חיינו. אבל... אפשר גם אחרת - להתמקד במה שרוצים , לבנות את הרצוי ביחד מתוך אהבה. לזהות את המקום האמיתי שבו שכל אחד באמת רוצה להיות. להעיז ללכת אחרי הדברים שרוצים באמת וליצור אותם. העבר מעכב. היום , אחרי שנים של פסיכולוגיה , תיאוריות ובלה בלה בלה , יותר ויותר אנשים מבינים שהתמקדות בעבר מעכב ולא מקדם. טיפולים לא בהכרח עומדים במבחן התוצאה , הם הופכים אותנו לעיתים ליעילים אך לא אפקטיבים (כשאתה יעיל , אתה עושה מה שצריך אך לא בהכרח מגיע לתוצאות רצויות ולכן לרוב זה חסר ערך) ילדותי או לא , ממש לא חשוב לי.

לאו דווקא..

אי אפשר לדעת אם הקשר הרוס לפני שמנסים לשקם אותו..- ניסינו לשקם ניסינו להישאר ביחד -לא הלך -אז אפשר לומר שהקשר הרוס...לא לפני בעד לנסות לשקם ..ומכירה זוגות שהיו במשברים ..אבל היה חשוב לשניהם לנסות לעבוד על הקשר ולהישאר ביחד ..ואכן כך היה... הכי קל לשבור את הכלים.

מיKה

New member
חושבת

שעם הארה הזו אני אלך לישון הלילה... "אי אפשר לדעת אם הקשר הרוס לפני שמנסים לשקם אותו" כן, לפתע מרגישה, משהו השתנה בי.

maof

New member
מממ...

כבר אמרתי לך שאני אוהב לראות אותך כותבת
מעוף

הבהרה:

כשנישאלת השאלה האם יש טעם לשקם...אז היתכוונתי לומר שהתשובה בגוף השאלה ..כלומר: כל עוד השאלה נישאלת אז שווה גם שווה לשקם....אפילו שאולי ניסינו .. כשאנחנו נימצאים בעיצומו של התהליך אי אפשר לומר שהקשר הרוס...וזהו אין סיכוי... האמת אסור ליקרוא לזה כך...הרוס זה כבר הסוף..."הנקודה" בסוף המישפט.. ואז אנחנו כאילו מנסים לשקם משהו הרוס....לכן כל עוד זה לא ניגמר זה לא ניגמר..וזה לא הרוס דברים כאלה ניתן ליראות רק בדיעבד.. עוד נקודה: ביגלל שכולנו כבר היינו שם...יש תחושה שאת כל כל "כמות" הסבלנות "שסופקה" לנו בגנים ..השקענו בניסיון הנישואים הראשון..ולכן כשמגיע קשר חדש אז אנחנו פחות סבלניים -ביגלל הניסיון הלא טוב מהמאמצים שהושקעו בראשון.. וחושבים לעצמנו "טוב במילא זה לא ילך..לא שווה להיתאמץ.." טוב..זה אולי נכתב מהניסיון שלי.. זהו...מקווה שהיצלחתי להבהיר..כי פתאום היסתבכתי...ומרגישה שחוזרת על עצמי..

ערסlight

New member
שיקום

כשמשהו מתחיל ללכת עקום... צריך נס בשביל ליישר. זה קצת כמו טוסטר שיש בבית. אם זה משהו קטן, שווה לתקן אבל יש רגע שמבינים שחבל על הזמן. זורקים וקונים חדש [או לא] כל יועצי הנישואין כבר מזמן מתפקדים על תקן עלה תאנה ליסורי מצפון. ... עוד תחנה לפני הרבנות. ועוד משהו, רק אם מדובר בך בעצמך שווה להתאמץ בכל מחיר. את עצמך אי אפשר להחליף.

במשך שנה וחצי

ניסיתי לשקם, אז אפילו לא חשבתי על גט, ההחלטה/הבנה שמפה זה רק לגט נפלה ביום אחד ולא התחרטתי אף לא פעם אחת.

אז מכל מה שנאמר כאן...

שווה לנסות לשקם כמה זמן שנדרש על מנת להיות בטוחים שיש סיכוי להצליח... האם הרגשתם שהרצון היה אמיתי משני הצדדים ובאמת עשיתם וניסתם הכל לפני הפרידה?

למעלה