שיקום

שיקום

במשך כמה זמן כל אחד מכם ניסה לשקם את המערכת לפני שהתגרש? וכמה פעמים כבר נגמלה ההחלטה ובכל זאת המשכתם לשקם....

קשר שנגמר לא יוחזר :)

נראה לי שהנסיונות לשקם כמו גם הנסיונות לחזור לאחר גירושים לא יצליחו.

d a n i e l s 5

New member
תשאל את יערית .

אני טוענת שמספיק שאתה מכיר/שומע על מקרה אחד..... זה אומר שיש אפשרות לעוד מקרה :)) לכן להגיד חד משמעית "קשר שנגמר לא יוחזר " זה לא ממש מדוייק.

יערית

New member
פעמיים קראתי יערית בפורום:)

אכן דניאל,יש מיקרים שגם אחרי שנה של גרושים זוג חזר התחתן בשנית והצליח לשקם את עצמו מחדש
ואני ביני לבין עצמי,יודעת שבהחלט זה אפשרי, לתת צ'אנס מהבפנוכנו,כשהלב לא שקט עם ההחלטה, כששניים רוצים בזה מאד-זה קורה! }{

6 שנים..6 שנים ויאמבה כסף

כל יום רביעי.. הילדים לא ישכחו את הפסיכולוג המשפחתי הזה.. כל יום רביעי..סחבתי אותו ואת הילדים ..פעם נכנסו יחד..פעם רק הילדים.. ושש שנים חלפו ושום כלום לא עזר.. ולקח המון המון המון זמן להבין שאין פרטנר..שאין מה לשנות או לרצות לשנות.. האמת שלמרות ששנים חשתי שעשינו טעות ששנינו התחתנו..ניסיתי לעבוד על זה..כי חונכתי שלא נוטשים נשואים..שיש נפגעים צעירים..שיש לי אחריות ..ומשכתי ומשכתי עד שהבנתי..כלום לא יעזור וחובה עלינו לפרק את החבילה.. ושפרקתי..זה לא בדיוק התאים לו בזמנים אבל נו..עד היום כועס עלי..

d a n i e l s 5

New member
שנה.....

שנה שלמה זיינו לעצמנו את השכל בשיחות נפש לאורך ולרוחב היום והלילה, היינו גם אצל מטפלת זוגית.... ובסופה של אותה שנה כשהבנו שבאמת באמת...זהו, אין, נגמר.....נפרדו דרכינו.

שנה?

עוד מעט תגיע שנה. כל פעם יש ניסיון למשהו אחר ולא מתייאשים. כל פעם מוצאים עוד משהו לנסות.

d a n i e l s 5

New member
זה רק אומר ש....

אתם לא באמת בטוחים שזהו זה..... זה אומר ש...אולי יש עוד קורטוב שעליו צריך לעבוד ואולי הדרך חזרה היא כן קיימת . אני בעד לנסות עד תום הכל מכל לפני שמכריזים "לא משחקים שברו את הכלים" בהצלחה.

יש לי עוד שאלה... ../images/Emo13.gif

זה לא הפחד שגורם להתעכב? הפחד מלעזוב? מלפרק משפחה?

יערית

New member
אפילו לא יום אחד !

ידעתי שאין טעם,הוא לא האמין והוכחתי לו את זה בשלוש שיחות עם מגשרת:) אבל אני אופטימית לגבי מיקרים אחרים,אופטימית כי זה קרה במשפחתי,אופטימית כי כשממש רוצים, מצליחים!

3 שנים קשות

של הקאת כל החראמיץ החוצה בשקט במקלחת... לא עזר... ואחרי 3 שנים של סיבולת לב ריאה... אי אפשר היה יותר לעמוד בזה... זה היה או להמשיך או לכפות על עצמי אישפוז במזרע. ולא שהוא היה חרא הוא דווקא היה אחלה.... לנו נגמר מהביחד.. וניסינו הכל.. למען הילדים...

ד ו ל ה

New member
../images/Emo4.gif

שנה של טיפול אישי שלי כדי לנסות להבין למה לעזאזל אני לאכל כך מאושרת כשהכל לכאורה כל כך בסדר... ואחר כך שנה של טיפול זוגי שבמהלכה העננים התחילו להתבהר (פעם כתבתי על זה כאן בפורום) ואז עוד שנתיים נוספות שבהן הבשלנו עם ההחלטה הזו... חתיכת נסיון שיקום הייתי אומרת...

n o g a1

New member
שיקום קשר/בנייה מחדש

אם באמת רוצים , לא עושים זאת עם אקדח על הרקה - כלומר , הזמן לא מהווה גורם . כשרוצים מהלב אז צריך להשאיר מאחור כל מחשבת פרידה אפשרית ולהתמסר לרצון האמיתי והכנה לשפר את המערכת הזוגית. אישית , פחות מאמינה בשיקום מכוון ששיקום מסתמך על הריסות , כלומר יש בו מן "התיקון" עם אחיזה משמעותית בעבר. מאמינה בליצור מחדש , ללא עבר רק עם מבט להווה ולעתיד. בהצלחה!

רות 2

New member
גישה ..מממממ..ילדותית במקצת

אכן שיקום נועד לטפל במשהו שנהרס התקלקל ... והוא תלוי בשניים להרוס מאוד קל ..לבנות משהו חדש ,גם קל ... לבנות משהו מחדש ...זה לא קל בכלל אבל אפשרי להסתכל להווה ולעתיד מבלי ליחס חשיבות ואו להתיחס לעבר זהו שקר עצמי העבר הוא חלק ממה שאת ,נסיון העבר הוא חוליה חשובה לעבר אותו עתיד עליו את מדברת.....

לא גישה ילדותית

אלא העדפה ללכת על הקל ביותר.. כי קשה לאחות ולהדביק שברים..עוד יותר קשה לחיות עם התמונה המשפחתית שיש בה סדקים..אז..יש אנשים שמעדיפים את הקל..וללכת הלאה תלוי כמה נפגעים בדרך יהיו.

למעלה