שיקום טריגר

ילדונת~

New member
שיקום טריגר

שיקום
משתקמת, זאת מילה שאני לא מצליחה להבין אותה.
אני לא מצליחה להגדיר מה אני? חולה?? מטופלת? משתקמת? מחלימה??
ואיך זה שעדיין בתוך כל הדרך שאני עושה, בתוך כל המסלול שאני צועדת,
מסגרות שקוראת לעצמן ״שיקומיות״ מפחדות לקחת עלי אחריות.
איך אפשר לשנות תחיים שלך אם כולם עסוקים בלהראות לך מי היית? ולא מוכנים לתת לך הזדמנות להיות מי שאת עכשיו.
איך זה שהביוגרפיה והתיק הרפואי הולכים לפני??
ואיך לעזאזל אני אמורה להחזיק את כל ההישגים שלי מבלי לחזור על אותן הטעויות אם אף אחד לא מוכן לעזור לי לעשות משהו אחרת?

עצוב שנותנים סיכוי למי שיש סיכוי.
ומי שנגזרה עליו פרוגנוזה אחרת אז מוותרים מראש.

אני מנסה לסיים תטיפול פה כבר תקופה ולא מצליחה לצאת לשום מסגרת המשך...
אני רוצה לצאת להמשך טיפול בקהילה וחיים עצמאים ואני לא מקבלת אישור או תמיכה בזה.
אבל גם שום מסגרת המשך לא רוצה שאני אמשיך אצלם. וכל אינטק שאני יוצאת אליו קובע רק שאני חייבת השגחה וזה לא הזמן לחיות לבד.
פרדקוס שכזה.
אני נקייה מסמים, אני במשקל תקין. אני לא נקייה מספטומים, אני ברגרסיה לאחרונה עם האכילה וסביב כל הבלבול והחוסר וודאות על החיים שלי.
אני נעה בין יאוש לתקווה.
יש ימים שבא לי לכבות את השאלטר ולסגור את הכל
יש ימים שנדמה לי שיש לי סיכוי לחיים אחרים.
יש לי רגעים שאני מאמינה שאני מקרה אבוד ומרגישה חסרת אונים מול העולם
יש לי רגעים שאני עייפה מלהיאבק על הכל ועל מה שבא לאחרים בקלות
יש לי רגעים שאני יודעת שאני מוכשרת ושיש לי מה להציע לעולם
יש לי רגעים שאני יודעת שזה מאבק של כולם ולאף אחד לא קל...

לאחרונה אני מרגישה בעיקר לבד
מן בדידות שכזאת
מנסה להגן על עצמי כמה שאפשר
כדי להיפגע כמה שפחות
יותר מידי דחיות
עוטה על עצמי מגן שלא משנה מה יקרה יש לי אותי, ואני לא צריכה אף אחד
מפחיד לי שהתמסרתי כאן כל כולי ואני שוב חוטפת סטירה אחר סטירה ( ולא באשמתם)

ועם כל השיריון ועם כל ה״לא צריכה״ כלום מאף אחד. אני לא רוצה להפסיד במלחמה הפעם.
אין לי כוח לעוד סיבוב....

אני יודעת מאיפה אני באה ולאן אני לא מסוגלת יותר לחזור.....

ל3

New member
ילדונת יקרה

כמו ילדה שמגלה את דרכייה בעולם וזה מפחיד כך גם את עושה כרגע לכן אל תתני לאף אחד לגרום לך להאמין שאת לא מסוגלת ולא יכולה ולהוריד אותך יגון שאולה. אהבתי את המשפט האחרון שלך- "אני יודעת לאן אני לא רוצה לחזור". הידיעה הזו שהמקום ההוא היה רע מאוד היא זו שתתן לך את הכוחות להילחם בכל מאודך מלחזור להיות שם. בטוח שיש לך המון מה להציע, בטוח שעוד כל העולם לפנייך והמאבק הזה שלך להישאר בריאה וחיונית הוא מאבק חשוב ונבון כל כך. הלוואי והייתי במקומך- רוצה כל כך להאיבק על החלמה ולא על חולי. אני גאה בך בכל ההשגים שהשגת עד כה ושעוד תשיגי!

levshavur

New member
בקשר לשיקום

ילדונת שלום
שיקום, כמו שהמשמעות של זה היא להגיע לשלב שבו באמת תוכלי להגיע לחיים נורמטיביים וטובים. צריך סבלנות. אני חושבת שכדאי לברר למה לא נותנים לך לצאת למסגרת המשך אוליי הם חושבים שאת לא בשלה לזה עדיין. לדוגמה בהוסטל שאני ובעלי נמצאים בו יש אנשים בכל מיני דרגות תפקוד והמטרה היא שכולם יגיעו בשלב כזה או אחר למסגרת המשך. וכן , וועדת סל שיקום מאשרת כל שלב בתהליך. לדוגמה אם לפני שנתיים לא הרגשתי מסוגלת לחיות בבית כי פחדתי מהשעות שבהן אהיה לבד, אבל כיום אני מאוד בשלה לצאת הביתה לדיור מוגן. גם זה שלב בתהליך, אחר כך דירת לווין ואז כבר לא צריך מסגרת שיקומית וחיים לבד.
לפעמים הלבד הוא מפחיד וקשה (ככה לפחות אני הרגשתי) ולכן תנסי למצוא לך חברות. אני חושבת שמסגרת חברתית כלשהי היא חלק מ"שיקום" כי לבד קשה מדיי. אוליי גם מי שמחליט עבורך חושש ממצב שתהיי לבד. מה דעתך?
בכל אופן בהצלחה בהמשך הדרך ובבקשה תעדכני מה קורה איתך.
לבשה.

מותק

זה מתסכל שאת כל כך מתאמצת
ואחרים לא מכירים בדרך שעשית
או מכירים בה אבל לא רואים איתך עין בעין את המצב
או לא נותנים הזדמנות.

אבל את למודת החלטות לא נכונות ופעמים שהחלטת לא להקשיב ונפלת.
ונראה לי שאם סביבך עדיין חושבים שלא הגיע הזמן למקום פתוח יותר, בטח צודקים וכדאי להקשיב, לא?
מה מציעים לך מבחינתם?

lital172

New member
זה מאוד מציק

שמנסים להתקדם קדימה ולקוות.. ואנשים מזכירים לך את מה שהיית ואת הפחדים ואת זה שאת לא חזקה מספיק. אני מבינה שברור לך שזה לגמרי מדאגה ופחד שאת עדין שברירית לצאת למקום אחר בזכות עצמך. ובכל זאת אני מבינה את התסכול שלך. שאת רוצה לצאת ולהילחם.. וגם אם תפלי ותטעי מדי פעם את רוצה את הצאנ׳ס באמת להילחם.

אני חושבת שזה יהיה רעיון טוב להדפיס את ההודעה הזו ולהראות אותה למטפלים. להפחשוב ביחד איך את כן יכולה לצאת למסגרת אחרת ולנסות להתחזק ולהיות עצמאית וכן להמשיך במעקבים. ולשמור פתח למקרה שאת נופלת. לדעת .את יוצאת לנסות לחיות אבל להיות מספיק חכמה וכנה עם עצמך להבין אם את נופלת. ולא מצליחה לקום. ולדעת לפנות לעזרה.

מאוד מבינה שבא לך לצעוק את הכל. לעזוב את הכל ולהתחיל מחדש.
ואני שמחה שיש בך את הצורך ללכת ולגלות עולם ולהתנסות בו. אני חושבת שמגיע לך הזדמנות כזו. אני באמת מאמינה בל וברצון היפה הזה שלך לשמור על עצמך ולהיות טובה לעצמך.. ואני איתך מחזקת את ההרגשה שלך.

מה את אומרת לשתף את המטפלים? לתת לזה פתח דיבור? על מה שמרגיש לך בפני. מה את רוצה. ומה את צריכה שכרגע יהיו בשבילך...

למעלה