שיקום דשא

מיקי טל

New member
שיקום דשא

שלום לפורום, אשמח לקבל את עזרתכם. יש לי בית עם גינה קטנה -מדשאה וסביבה עצים, שיחים, פרחים. הבעייה המיידית שלי היא עם הדשא מסוג סופר אלטורו, שבחלקים ניכרים ממנו פשוט נראה גמור, כלומר קרחות (שמלאות עתה בעשבי חורף ויבלית). כבר בסוף הקיץ שעבר הוא נראה חולה מאד. השאלה אם אפשר לשקם אותו בעזרת דישון, הדברה, או כל טיפול אחר, מוכנה אפילו להשלים באמצעות משטחים או זרעים.... אני מוכנה לעבודת כפיים ולטיפול מסור. נא עצתכם. תודה.

מקוה שאהיה לעזר....

צמחי בר וכל מיני...גדלים אצלי על אותו דשא, רק במקומות שלא מקבלים מספיק שמש. בשאר המקומות טיפלתי בדשא ה"מסכן" ע"י פיזור 'ביוקומפוסט' ביד רחבה עד שהדשא היה שחור ! (כדי שהשכנים ואנחנו לא נסבול מהריח, מיד לאחר הפיזור, השקיתי מעט את הזבל האורגני, רק שירטב). הדשא עכשיו מלבלב יפה מאוד (חוץ מהמקומות חסרי אור שמש מספיק)

מוטי בר

New member
במקומות שאין שמש הדשא איטי יותר

וכך זה גם ימשך, אלא אם כן שותלים באותם הקטעים דשא לצל אבל אז מאבדים את אחידות המירקם של סוג הדשא. בהצלחה.

מוטי ?! חוץ מהמרקם האם אין סכנה

ל'אינטרקציה' בין 2 סוגי הדשא ? ושאלה נוספת, השכן הצמוד אלי, שתל 7(!) ברושים לימוניים ב 6 מטרים (!) ויש לי חומה ירוקה של 5 מטר גובה. במקום דשא, יש לי בחורף חמציצים עד להודעה חדשה. ובקיץ, בקושי יש דשא עקב חוסר האור. הדשא הוא 'אלטורו' ונורא מסכן וכמובן שגם זיבול לא עוזר (והשכן אידיוט !) יש לך איזשהוא רעיון ? (אני ממש לא אוהב את ה'דרבן' או ה'באפלו')

מוטי בר

New member
שוב, אפשר לשתול דיכונדרה זוחלת שהוא

עמיד לחומציות ברושים ואורנים והוא מתאים גם לצל וגם לשמש אך המרקם יהיה שונה לגמרי ולבסוף יתקבל משטח מעורב בשני הסוגים ולא אחיד בצורתו ומרקמו. בשמש וחצי צל, הוא מתאים לדריכה אך בצל מלא העלים נמעכים ונפגעים בהשחרה. אין הרבה אפשרויות למעשה בתנאים הקיימים. לגבי החמציצים, לפחות יש ערוגה פורחת ללא השקעה וגם תיבול לסלטים רבים ותבשילים, וגם סתם למאכל ככה כפי שהם. בתאבון.

מוטי בר

New member
על ידי עצימת העיניים כדי לא לראות.

לא נפתרים מהשכן ועדיף ללמוד לחיות עם השכנים בשלום ולנצל את הברושים כריהוט הגינה וקירותיה בצבע די נאה. אני אישית חושב שזה עץ מאוד מאוד יפה ותדיר ירק וגם אם יש קצת מגבלות בגללו יש גם לא מעט יתרונות של יופי, חסימה אופטית ועוד. בידידות.

היו כבר כל מיני רעיונות מחברים,

לשפוך סולר....(על העצים, לא על השכן...! ח ח ח ה !) כמובן שאיני מסוגל לכך.
הגיזום של העצים, די קשה כי ענפים חודרים אלי לגינה, בגובה רב, וקשה להגיע אליהם. 5 - 51/2 מטר. הושינגטוניה , הזית הסורי והתאנה, נאבקים לקבל אור. הזית, בשנתו הרביעית(כשעוד 'ראה' שמש) הוציא בפעם הרשונה, כ 3 ליטר זיתים והמנדרינה הוציאה אין סוף פירות. הברושים השיגו בגידולם את עצי הפרי ואין פרי. _המנדרינה, עברה הסבה לושינגטוניה ע"י 3 הרכבות מוצלחות... יש לך בכל זאת איזה רעיון....לזבל יותר או..... עם השכן, חבל על הזמן, הוא זקן ג'ינג'י בודד וזעפן שכל המחוות שעשינו עימו לאורך השנים, לא עזרו לתקן את דעותיו. בדיחה - לפני כשבועיים, במסגרת טובה שביקש מאשתי, ביקשה אשתי ממנו שייתן את ההוראה לגננים הבאים כל שבועיים, ל'עצב' מעט את הברושים, ולקצץ בצמרתםכמו אצל השכן מלמטה שיצר חומה יפהפיה מהברושים. אך השכן שלנו החליט כי זה טוב למלחמה הבאה עלינו לטובה וכי זה יעצור את החומרים ה"פטרוכימיים" שיגיעו עם הטילים של סאדאם (כך במקור ! - אפשר לצחוק !)

מוטי בר

New member
אוקייייייי א. לזהות את המחלה או המ

זיק שפוגע באלטורו הן בשלוחות והן בשורשים בקרקע. ב. לאחר הזיהוי הודאי להחליט אם וכיצד. יבלית, קשה מאוד מאוד להדביר אך אפשרי בעונה שבה האלטורו צהוב לגמרי והיבלית עוד ירוק על ידי ריסוס היבלית בראונד אפ 2% לפחות וזה היות והחומר פעיל על כל שטח ירוק. אם אין אפשרות אז יש להניח לדשא מכיסוחים עד אשר יפרח ויזריע את עצמו בשטח לכיסויי הקרחות. הטעות הנפוצה ביותר היא לדשן דשא חולה ונגוע. ברגע שהוא חולה ואו סובל גם ממזיקים הדשן רק פוגע יותר בצמח וזה נכון לגבי כל צמח. קודם כל, יש לאמת את הסיבה ורק לאחר סילוקה והתאוששות יש לדשן לחיזוק. כאשר אנו חולים אנו מקבלים תרופות ודיאטה לריפוי ורק אז חוזרים לתזונה רגילה. וכשחולים בשפעת אין תאבון לאכול הרבה מלחים וזה הרי מה שיש בדשן. מקווה שעזרתי. בהצלחה.

למעלה