שיקום דשא

yjuda

New member
שיקום דשא

יש לי מדשאה ותיקה למדי. בשנים האחרונות היא נראית "לא טוב" בלשון המעטה. נראה לי שמצב הדשא נובע לא מעט מהידוק הקרקע. שמעתי שתי עצות נוגדות איך לפתור את הבעיה- האחת- לעקור את הדשא הקיים, להפוך את האדמה, ליישר אותה ולפרוש מרבדי דשא. השניה- לפזר על הדשא הקיים שכבת חמרה, ליישר אותה, ולתת לדשא הקיים "לעלות" למעלה. אגב- אני לא יודע לציין את סוג הדשא המדוייק שיש לי. אודה על כל עיצה טובה. יהודה

שיקום דשא

יהודה שלום רב, אמנם פתרון א´ יפתור את הבעיה אך זהו פתרון יקר יחסית ולפי דעתי גם מיותר. בעית ההידוק ניתנת לפיתרון ע"י נעיצת קלשון בדשא וטלטולו קלות. בצורה כזו יהיו חללים חדשים. ניתן לפזר מעט חול או חמרה על הדשא וכך החורים יתמלאו והדשא יתפתח. אפשרות נוספת היא לקחת צינור מתכת לחתוך את הקצה באלכסון ולחורר את הדשא. גם פעולה זו תאפשר לדשא לצמוח. רצוי גם לפזר זבל (אני ממליץ כופתיגן) ולהשקות לאחר מכן. אם לא אוהבים את הריח אפשר לחכות לימים שיש גשם, ולפזר. הגשם יפורר את הכופתיגן והריח יעלם לאחר יומיים. בהצלחה אורי

yjuda

New member
ותוספת חמרה תעזור?

אורי קודם כל תודה !!! יש צורך אחרי "איוורור" הדשא להוסיף שיכבת חמרה? יהודה

מוטי בר

New member
מומלץ לדלל את הדשא אחת לשלוש שנים

בעזרת מדללת מכנית שהיא מכונה עם אטים מסתובבים המוציאים רצועות דקות ועמוקות מהדשא,במרחקים של כמה ס"מ האחת מהשניה. מטרת הדילול היא יצירת חללי אויר בדשא ועידוד צמיחה במקומות שדוללו. לאחר הדילול מומלץ מאוד לפזר כופתיגן או קומפוסט רגיל על השטח ולהשקות השקיה הגונה להחדרתו לתוך החללים שנוצרו.(מומלץ גם שילוב של הדברה). את הדילול לא מומלץ לעשות באופן ידני כי זו ממש עבודת פרך.וגם אינה כל כך יעילה. עקרונית, אסור לדרוך על אדמה רטובה כי זה גורם להידוק הרב, אלא אם היא מכילה כמות מאוד גדולה של טוף או חצץ.

למעלה