שיקולים כלכליים

roni2005

New member
שיקולים כלכליים

אני בדיוק בן 26. לא מזמן חתמתי על חוזה לדירת חדר יפה ומשופצת בר"ג. אני משתכר כ6 נטו. שכר הדירה עומד על 2200 ש"ח ובנודסף יש הוצאות. אני רווק וללא בת זוג. הוריי גרים בצפון ת"א בדירה מרווחת. אחרי שקיבלתי החלטה לשכור וכבר חתמתי וכו', אני שומע דעות מעמיתיי לעבודה, שזה טימטום שעזבתי את בית הוריי כי אם הייתי מושך עוד שנתיים-שלוש הייתי יכול לחסוך סכום גבוה, אולי אפילו הון קטן למשכנתא ולעתיד וככה הכל יתבזבז על הוצאות הדיור, האוטו וכו'...ואילו אני, ראיתי את הדברים אחרת: ראיתי את חיי חולפים לנגד עיניי ואני תקוע בדירת הוריי, אומנם במקום אטרקטיבי ומרכזי וההורים עצמם נוחים-אבל, איך להגיד, "זה לא זה". הרגשתי כמו ילד מגודל או פרזיט...רציתי לפרוח מהקן...אנשים אומרים שבמצב בו ההורים גרים במרכז, זה טימטום לעזוב...בייחוד במחירי השכירות הנוכחיים ובמיוחד לרווקים/ללא בני זוג...אני שואל את עצמי: האם לתת לשיקולים כלכליים-רציונליים לנהל את חיי? או...

2troubled

New member
אני מהצד השני של המתרס

אני משהו כמו שלוש שנים גרה מחוץ לבית,וגם אם הייתי רוצה אין לי כל כך אפשרות לחזור הבייתה גם לא לתקופה קצרה כמו הרבה חבר'ה פה,אני מפרנסת את עצמי מההתחלה ועד הסוף ולהגיד את האמת,רוב הזמן אני חיה על הקצה,אבל... אני עושה מה שאני רוצה.ואני לא מדברת על חופש מתוקף זה שאני מפרנסת את עצמי,אני מדברת על זה שלמרות שאני עובדת כמו מטורפת,ועניין הכסף תמיד יושב לי,קצת כמו אבן לפעמים,אני לא נותנת לזה לעצור אותי,ואני זזה עם החיים שלי, רציתי להתחיל ללמוד-התחלתי כשרציתי אוטו-קניתי,תבין שייש דברים שצריך להקריב,אבל אני מאמינה שאם עובדים קשה ורוצים מספיק אפשר. אני חושבת שהרווח שלך,מבחינת עצמאות ויציאה לחיים בחסות עצמך שווים הרבה יותר לעומת הרווח הכלכלי שאולי יש בבית הוריך.אם אתה מרגיש שהגיע הזמן לצאת-אז צא,השאר כבר יגיע לבד בהצלחה.

gal-or

New member
כן, אבל לעצמאות גם יש מחיר.

הוא יצטרך לעשות הכול לבד.

dify

New member
לדעתי זה קודם כל תלוי בתחושה הריגשית שלך.

אם אתה מרגיש נוח אצל ההורים להביא בחורה ונוח לדבר בטלפון ולהיכנס ולצאת מתי שאתה רוצה ומכבדים בסך הכל את הפרטיות שלך, אז אולי באמת יש מקום לשיקול הכלכלי, כי כשכבר תצא מהבית עוד שנתיים-שלוש תצא "עד הסוף" לא עם שיקולי איך אני גומר את החודש אלא ברווחה ונשימה ארוכה (עם הוריך יוכלו להוסיף עוד סכום יתכן אפילו שהמשכנתא לא תהיה גבוהה במיוחד אז בכלל). מצד שני, אם אתה מרגיש שבגלל שאתה גר אצל ההורים אתה מונע מעצמך דברים- אז שווה לבדוק את זה. אני חייבת לספר על מכרה שלי שחיה עד כמעט סוף שנות ה20 אצל ההורים ותמיד אמרה שרק בגלל זה היא לא מפתחת את עצמה ולא מכירה ולא עושה. עכשיו היא כבר כמה שנים חיה לבד בדירה מדהימה ו... ש-ו-ם דבר לא השתנה! מבחינת אורך החיים שלה היא חיה בדיוק כמו שהיא היתה חיה אצל ההורים (גם מבחינת יחסים עם המין השני וגם מבחינת יחסים עם "ח'ברה". כך שאני מ-א-ד סקפטית לגבי זה ששינוי המקום הוא זה שיעשה את ההבדל אם גם עם ההורים היה לך את הפרטיות והמרחב הנדרשים. לכן אם אתה עובר רק בשביל זה, כי אתה מרגיש תקוע בחיים, אז אני בעד ללכת לשיחות קצת ולהבין על מה יושבת תחושת התקיעות, בלי קשר לשאלת כן או לא לצאת מהבית. ואם להתייחס לשרשור שהתפתח פה על שאלת העצמאות. אז אני כן נשארתי אצל הורי יותר זמן ממה שהתכוונתי בגלל שיקולים כלכליים ואני לא רק שלא מצטערת אלא אני אפילו שמחה שיצאתי כך. מבחינתי היתה לזה השפעה לטובה על העתיד שלי.

לא חושבת שזה טמטום...

אני גם יכלתי להישאר בבית הוריי, אבל כפי שכתבת אין כמו מקום משלך, בלי ההורים על הראש ועם הפרטיות שלך. תמיד יהיה על מה להוציא כסף, תמיד יהיה לחץ כלכלי אלא אם לפתע תזכה בלוטו ואני חושבת שאם יש לך את היכולת כרגע, אין טעם לדחות מעבר רק בגלל שחבל על הכסף שמתבזבז כי יכלת לגור אצל ההורים.

סנופה

New member
אני לא אובייקטיבית

מעולם לא היתה לי האפשרות להשאר אצל הוריי ולחסוך עוד כסף, עוד מהתקופה שלפני השחרור אני ברשות עצמי. ועם זאת... אני חושבת שכל עוד זה אפשרי להשאר אצל ההורים, הם מכבדים את הפרטיות שלך, מאפשרים לך לחיות חיי נוחות, לא נכנסים לך לוריד ובאופן כללי נוחים- אז למה לא? אם אתה מרגיש פרזיט שלא תורם כלום לבית, אתה יכול לתרום סכום סמלי לבית בכל חודש. גם אם תתרום סכום של 1,000 ש"ח תוכל לחסוך הרבה יותר מאשר כשתחיה ברשות עצמך. אם ההורים היו מעיקים עליך או לחילופין היתה לך בת זוג שהייתם רוצים לקיים חיים משותפים יחד, הייתי מבינה את הרצון לגור לבד. אבל כל עוד אין ואפשר- למה לא לחסוך ולגור אצל ההורים? תחשוב על העובדה שיהיו לך עוד שנים רבות לגור לבד ולכלכל את עצמך, אבל זו בהחלט הזדמנות פז לחסוךעל מנת להגשים את המטרות שלך: טיול גדול לחו"ל, דירה או כל דבר אחר שמגורים ברשות עצמך לא יאפשרו לך או יאפשרו לך לאחר זמן רב יותר. שיהיה בהצלחה!!!!

tenen

New member
תהנה מהחופש :)

בנושא הכלכלי רק דבר אחד יש לי להגיד לך תיפטר מהרכב, אדם שמרוויח 6 לא צריך להחזיק רכב אלא אם הרכב משמש אותו לצרכי עבודה. תאמין לי שתצליח לחסוך לא מעט אם תתרום משהו לאיכות הסביבה :)

roni2005

New member
להיפטר מהרכב לא בא בחשבון!

העיצה הזו בכלל לא מתקבלת על הדעת. לוותר עליו יהיה לוותר על החופש שלי...חופש להתנייד.

tenen

New member
תהנה מהחופש שלך להתנייד :)

רוב האנשים מחזיקים רכב בשביל הסטאטוס שזה בסדר גמור אבל להגיד שזה למען החופש להתנייד זו בדיחה לרוב מכיוון שבקילומטראז החודשי ובתוואי הנסיעה של רוב האנשים שאני מכיר מוניות ואוטובוסים היו מספקים שירות שלא נופל בהרבה בעלות שכן נופלת בהרבה :)

roni2005

New member
כ"א ושיקוליו הם

אני, באופן אישי, אעדיף לוותר על חופשה לחו"ל או מסעדות פאר לטובת רכב אבל ייתכן ואחרים יעדיפו שלא...

newKiticat

New member
החופש להתנייד?

לא דבר שמזלזלים בו בקלות. אני כרגע רוב הזמן עם רכב של אמא- וברגע שזה יהיה לא נגיש- ברור לי שאני ארכוש רכב דווקא מהסיבה הזו- החופש להתנייד. כשתחבורה ציבורית מקולקלת- לא עובדת יעיל, ולא טוב- אין בה רווח. שלא לדבר על הזמן (ואני מוציאה את תל אביב מהפונקציה הזו- כי אני אישית מעדיפה תחבורה ציבורית בתוך תל אביב ולוותר על העצבים של נהגים חסרי זהירות). ברכב -20 דקות ובאוטובוס כל העסק הופך את זה לשעה וחצי. אז אצל רוב האנשים- שלא בהכרח גרים ועובדים במרכז תל אביב- רכב זה מאסט.

אני

בדיוק בת 26. לכאורה, גם אצל הורי יש פרטיות מקסימלית וכו' וכו' אבל! אין כמו לגור לבד..(נגעתי באושר
פעם 1 ולצערי, נאלצתי לחזור הביתה). אתה מרוויח יפה ואין סיבה שלא תגור לבד. אין כמו פינה משלך.

זה תלוי רק בהרגשה שלך. מה עוזרות הדעות פה?

אני מרגישה סבבה אצל ההורים, יש לי פרטיותף אני מסתדרת איתך ואם הייתי רוצה גם היתה לי שם יחידה נפרדת. אבל עדין אני נורא נהנית להיות עצמאית ולגור מחוץ לבית (עם שותפים) נעם

NightElf

New member
נראה לי שהרוב כיסו פה את העניין

נראה לי שבסופו של יום הבחירה עומדת על שני דברים: 1. להשאר בבית ההורים ולחסוך כסף, אבל "לוותר" על חיי פרטיות ועצמאות. 2. לעבור דירה ולחסוך פחות כסף, אבל ליהנות מחיי פרטיות ועצמאות. אתה צריך להחליט עם עצמך מה יותר חשוב לך מבין השניים. אני אישית העדפתי לעבור דירה כמה שיותר מהר (בערך שנה וחצי אחרי השחרור מהצבא) כי הצורך בעצמאות ופרטיות היה גדול בהרבה מהרצון לחסכון כלכלי.

Charlotte Chamb

New member
בכנות

אתה באמת חושב שאם היית נשאר אצל ההורים היית חוסך את סכום השכירות או מבזבז אותו על דברים אחרים?? אני חושבת שאם מבחינתך "זה לא זה" לגור אצל ההורים אז עשית צעד נבון. אתה רק בן 26, בתחילת הדרך, ועם הזמן המשכורת שלך גם תעלה, ולאט לאט תוכל אפילו להתחיל לחסוך. דעתי היא שחשוב יותר לחיות את החיים גם כשיש לזה מחיר - כל עוד אתה לא נגרר למינוסים היסטרים בבנק.

למעלה