"שיקגו" הסרט

Helmsberger

New member
"שיקגו" הסרט

אולי זה חדשות ישנות בפורום הזה ורק אני לא שמתי לב... בחודש דצמבר יצא לאקרנים בארה"ב הסרט "שיקגו" בהפקת חברת מירמקס ובכיכובם של (קבלו): רנה זלוויגר, קתרין זטה-ג´ונס וריצ´ארד גיר. רוצים עוד מידע? קפצו לאתר של חברת מירמקס -

trilliane

Well-known member
מנהל
הם הולכים לשיר? או שזה סיפור נטו?

אני מתקשה לדמיין את חבורת השחקנים הספציפית הזו שרים... אולי קת´רין זטה ג´ונס, אותה עוד לא שמעתי, אבל לרנה זלווגר יש קול כ"כ מעצבן בדיבור, כך שממש לא מתחשק לי לשמוע אותה שרה... ואם ידבבו אותם זה יהיה גרוע ומטופש. בקיצור... זה הולך להיות מיוסיקל, או פשוט העלילה שלו נטולת שירים?

Hippie Jeannie

New member
ויייייייי איזה טריילר מגניבבבבב

סוף סוף אני יודעת בכלל על מה מדובר במחזמר הזה...

gamegir

New member
כן כן,

הם שרים, רוקדים ומפזזים להם לצלילי המוזיקה. מה שכן, אני לא מבין למה דווקא מחזמר בינוני כ"כ כמו שיקאגו (מבחינה כללית- יש כמה שירים בהחלט יוצאי דופן לטובה) מצליח פתאום כ"כ. עלילה, או חוסר עלילה, כמו של שיקאגו, אפשר עוד לסבול על במת תאטרון, אבל בקולנוע סרט בלי עלילה זה כמו "קורנפלקס פירות" בלי עודד קוטלר, כך שכולי תקווה ששכתבו כמו שצריך את התסריט. וכן, נראה טוב. בהחלט. גומא

Helmsberger

New member
גם צ´ריטי המתוקה... רק שלא יעשו סרט

אם כבר פתחת גומא את קן הצרעות של העלילות בחלק מהמחזות זמר "הגדולים", מה לגבי צ´ריטי המתוקה? יש כמה וכמה שירים טובים, אבל באמת באמת שהעלילה מצומקת ושחוקה... היה לי ממש חבל כשראיתי בפעם הראשונה... רק שלא יעשו סרט.

gamegir

New member
דווקא...

ב"צ´ריטי" יש עלילה. גם אם שחוקה ודפוקה, עדיין היא שם- התחלה אמצע וסוף והתפתחות של הדמויות והעלילה. בלי לבלבל יותר מדי- הקולנוע התפתח מהתאטרון. בכל זאת, יש כמה הבדלים מהותיים בין שפת התאטרון לשפת הקולנוע. אחד מההבדלים הוא שבתאטרון לא חייבת להיות עלילה- חייבת להיות התרחשות בימתית, כלומר- חייב לקרות משהו על הבמה, גם אם אין עלילה של ממש. לעומת זאת, אין דבר כזה קולנוע בלי עלילה. אני לא חושב שנוצר אי פעם סרט שכולו מפגן אומנותי בלבד, של תמונות לא קשורות אחת לשנייה וכל מיני דברים מיוחדים ומוזרים. לעומת זאת, לא חסרות הצגות תאטרון כאלו. אחת מהסיבות היא שהגדרת התאטרון היא א´ מציג ב´ לג´, כלומר כדי שיתקיים התאטרון יש צורך בשתי קהילות- שחקנים וקהל. בקולנוע יש צורך גם בתסריטאי, כי הרי לא יתכן שיהיה סרט קולנוע בו השחקנים יעשו מה שבאותו רגע עולה להם לראש. נראה לי. עקרונית, ב"שיקאגו" כן יש עלילה, אולי אפילו קצת מעניינת. אני התאכזבתי מהביצוע שנה שערבה בבית ספר, אולי בעיקר בגלל שהיה צורך של קיצוץ מסיבי בהצגה כי יש הגבלות של משרד החינוך על אורך הפקות בגרות. בכל אופן, אני מקווה לראות משהו שונה ומעניין ולגלות שאני טועה. עוד דבר- בסרטים ישנים של פעם, בעיקר סרטי מיוזיקל, כמו למשל ברנשים וחתיכות או גברתי הנאווה, אפשר לראות יסודות תאטרוניים בוהקים, כמו למשל ב"ברנשים" סצנת הפתיחה של הרחוב הניו-יורקי, שמלא בפריזים של האנשים ונראה כאילו הועתק אחד לאחד מהבמה, או ב"גברתי" הסצנה בה השוק מתעורר לחיים עם כל הפריזים של האנשים עם הסלים על הראש וכו´. פעם, הקולנוע היה יותר איטי ויותר דומה לתאטרון. קיום, המחזות זמר שמוצגים בקולנוע הם בדיוק להפך- קצביים ותזזיתיים. ובזאת נגמרה ההרצאה.
גומא אוי, והעיצוב החדש פשוט נורא.

gamegir

New member
ואיזה טיפש אני-

שכחתי לכתוב בכל ההודעה הארוכה הזאת שכבר יש סרט "צ´ריטי המתוקה", משנת שישים ומשהו נראה לי. עם שירלי מקליין. עוד לא ראיתי. גומא

צודק בהחלט

לדעתי, לא רק שסרט הוליוודי ללא עלילה עלול להעיק על הצופים, על אחת כמה וכמה מחזמר. אני זוכרת שכשלמדנו על סרטים מוזיקליים בשיעור קולנוע, המורה הפלספן שלי נתן לנו הרצאה באורך 4 שעות כמעט (
) שהוקדשה כולה לנושא תפקיד הנראטיב בסרט מוזיקלי. רוב המניפסט שלו היה סתם זיבולי שכל מתנשאים, אבל אחת הטענות המרכזיות שלו הייתה שלא יתכן מחזמר ללא עלילה מסודרת, עם התחלה, אמצע וסוף (רצוי לפי סדר זה). הוא טען שהמוזיקה נוטה לבלבל את הצופה, משום שקשה יותר לעקוב אחרי דיאלוג או מונולוג אשר מועבר דרך שיר מאשר דרך דיבור רגיל. מה גם, שכשפתאום, באמצע מהלך אירועים, יש שיר, הדבר נוטה לקטוע את הרצף העלילתי, כמו גם את הרצף המחשבתי של הצופה. מעצם עובדה פשוטה זו, מורי טען שעל העלילה להיות מובנת ככל האפשר, ללא סיבוכים מיותרים, על מנת לא להעביד את הצופה קשה מידי. למרות שלא הסכמתי עם רוב התיאוריה שלו, דווקא החלק הזה נראה בעיני די הגיוני. ומלבד זה, תשמעו.. מישהו חייב לקרוא לילד בשמו: הקאסט בהפקה הזו של "שיקאגו" פשוט דפוק. קת´רין זטה-ג´ונס אולי אטרקטיבית מבחינה חיצונית, אולי יש לה שם משפחה כפול ומגניב, אבל המרחק בינה לבין משחק טוב הוא כמרחק פלוטו מהשמש. ריצ´ארד גיר? מעולם לא הייתי מעריצה גדולה של הננס. למעשה, הוא שחקן די גרוע בעיני. הוא יותר מידי נייטרלי, יותר מידי תפל וחסר-פואנטה בשביל להיות שחקן שתופס את העין. הוא כמו הקוטג´ של השחקנים, בצורה מסוימת. רנה זלוויגר- טוב, נו, היא עוד נסבלת. מגיע לה לפחות כמה נקודות זכות על המבטא הבריטי החמוד שהיא הצליחה להגות ב"יומנה של ברידג´יט ג´ונס", לא?
קורנפלקס ללא עודד קוטלר? לא בבית ספרנו!

gamegir

New member
ובזה מתבטא..

אחד ההבדלים בין הקולנוע לתאטרון- בתאטרון, שיר שיושר ע"י אחת הדמויות יתפרש כמונולוג לכל דבר. בקולנוע, שיר יתפרש בד"כ ע"י מעין טיים אאוט מהעלילה. קתרקין זיטה ג´ונס בתפקיד ולמה דווקא נשמע לי שיחוק טוב. וגיר בתפקיד פלין יכול להיות מעניין. ורנה זלווגר?! אחחחחח, אני מת עליה. למרות שזה יהיה קצת מוזר לראות אותה כרוקסי. גומא

LiRi 1

New member
לגבי הטיים אאוט

שירים שמתפרשים כטיים אאוט מהעלילה קיימים גם במחזות הזמר על הבמה בתקופת שנות החמישים. במחזות הזמר האלו, ברגע שהתחיל שיר הייתה פשוט העלילה נעצרת ומישהו היה יכול שעה בערך לשיר "אני אוהב אותך" במזות זמר יותר עכשויים השירים כבר הפכו להיות חלק מהעלילה ולקדם אותה כמו כל טקסט מדובר, כמו שגומא ציין נ.ב. איזה כיף לך גומא שאתה כותב בשעות כאלה,הייתי היום (כמו כל יום) עד שבע וחצי בבית הספר

למעלה