שיפצורים

NuDeNiCk

New member
אני לא יוני אבל...

אני רק רוצה להמליץ את ההמלצה שבטח רוב האנשים יסכימו איתה... G-SHOCK!! בעמידות, אין שום שעון שעולה עליו... לפני שקניתי אחד רציתי לדעת אם הוא באמת שווה משהו, אז הלכתי ושאלתי את חבר שלי שיש לו אחד אם הוא באמת חזק... הוא לא ענה לי בכן ולא, אבל הוא פשוט הוריד אותו מהיד והתחיל לזרוק אותו בשיא הכל על הקירות בחדר, ולדפוק עליו עם כל הבא ליד אבל זה פשוט לא הזיז לשעון... שמעתי גם ממישהו סיפור שחבר שלו בשיריון איבד את השעון על חול רך וכשהוא ראה אותו הוא ראה גם טנק עולה עליו.. לטענתו השעון שרד את זה...

yoyoman

New member
על שעוני ג´י-שוק כבר דיברו פה הרבה

מי שרוצה לקרוא על זה עוד שיריץ חיפוש בפורום. ומי שרוצה תמונות של כל הדגמים שיכנס ל: www.casio.co.il הבעיה היחידה של השעון הזה הוא המחיר. אם אני לא טועה המחירים רק מתחילים ב 400. בכל מקרה, פעם חבר שלי קיבל מתנה כזה שעון והגיע לבי"ס גם בטענה שאי אפשר לשבור אותו. אז נכון, זה לקח קצת זמן, אבל בשעה טובה ומוצלחת השעון התפורר.

תשובה לאופיר על הגומי הפעלה

גומי הפעלה זה הגומי הזה שרואים לעיתים קרובות אצל חיילים על הנשק, לרוב זה על המתפסים ויש סוגי שפצורים שונים לכן יש כאלה ששמים גם על הידית אחיזה (יש בירוק ויש בשחור) יש לגומי עוד שימושים כגון:מה שמחזיק את המצנפת לקסדה, גומי על הצולבת וכ´ו. איך משתמשים בו לשפצור לשעון? אין יותר פשוט מיזה: פשוט חותכים בגודל המתאים (תעשה מדידה בכך שתקיף את השעון עצמו עם הגומי הפעלה - שים לב לא את הרצועה של השעון!) ותופרים ואת הקצוות ה"פתוחים" שנשארו מהגומי אחרי שגזרת שורפים במטרה שהחוטים לא ימשכו יותר. אל תעיז לקנות גומי הפעלה!!! יש בצבא פשוט צריך לבקש מהסגל, בדר"כ לסמלים יש ואם לא אז לרס"פים. עם הזמן תשים לב שיש כמה סוגים של גומי הפעלה - יש כאלה חרטה ממש שאחרי חודש נפתחים ונקרעים, ויש כאלה עמידים וחזקים.

ofirgaon

New member
תודה טל

אז אם הבנתי נכון גומי הפעלה זה מין גומייה שחורה כזאת? ואיפה אני אמור לחתוך? כמובן שאני אחתוך איפה שיש את הצג, וגם איפה שארבעת הכפתורים בצדדים? או שזה בכלל לא אמור לכסות אותם?.

ofirgaon

New member
ועוד משהו

כשאני קונה שעון לשים יותר לב לעמידות השעון עצמו או הרצועה?

Yoni 18

New member
אופיר

לי יש גי´ שוק שחור, הכי פשוט שיש (אני חושב), והוא באמת חזק. זה ה"שעון אזרחות" שלי. בצבא אני הולך עם שעון שקיבלנו ביחידה, שהוא גם חזק גם נוח וגם מכוער עד מאוד. בקשר לגומי הפעלה - ענו לך כבר. רק אל תשכח לשפצר את השעון עצמו (חוט דק כגיבוי לרצועה של השעון) ואת הכיסוי שעון לשעון עצמו (כן- שפצור זה עסק כפייתי)

Yoni 18

New member
תשובה 2 לאופיר

קודם כל, שים לב גם לחוזק של השעון עצמו, שלא יתנפץ לך מאיזה מכה פתאום, וגם לחוזק של הרצועה ושל החיבורים שלה (זה גם למה מאבטחים כל דבר בשעון) כי זה חלק ממש רגיש. לנו למשל בשעון יש סידור אחר, ככה שאין את שני הקפיצים האלה שמברים את הרצועות ברוב השעונים. בדר שני- לא הבנת. קודם כל גומי הפעלה דומה יותר למין אריג בד מאשר לגומיה, והכי טוב הגומי הירוק העבה, לך לריקושט ותבקש לראות מה זה גומי הפעלה - יש בהרבה מידות וגדלים. את השפצור הזה ששאלת מכינים לבד והוא הרבה יותר פשוט ממה שאתה חושב- פשוט לוקחים חתיכת גומי הפעלה ירוק, מקיפים את השעון (כשהוא לא על היד כמובן, ואת השעון עצמו לא הרצועה) ככה שזה יושב טוב ומתוח, אחרת זה יחליק לך. מודדים את האורך שצריך למתיחות הנכונה, מסמנים, גוזרים ותופרים בתפר ללא קפל (תשאל את אמא שלך מה זה) בחוט כפול ועבה (לא חוט תפירה או ריקמה רגיל- זה יקרע לך. אחרי שזה מוכן שורפים את הקצוות ומוחצים עם האצבע- ואתה מסודר. אין בזה "חורים למסך" או לכפתורים, זה מסתיר הכל, אבל כשאתה הולך עם זה אתה פשוט מחליק את זה קצת למעלה ככה שלא יסתיר את הכל. קלי קלות

ofirgaon

New member
אז תכלס

השפצור הזה נועד בשביל שהשעון לא יישרט/ינצנץ בשטח.. תודה =) ועוד דבר- שעון מהיחידה?? =) ואומרים שלצבא אין כסף

Yoni 18

New member
לצבא אין כסף בשיט..

דברים כמו שעונים מיוחדים, כובעים, פליזים, מעילים וכו´ וכו´ הצבא לא קונה לשום יחידה, זה בא מתרומות בעיקר. למשל חברת "עדי" (פרסום סמוי!) מאמצת את היחידות המיוחדות של חיל אויר (עד כמה שידוע לי) והיא תורמת מתוך רצון טוב (אני מניח). אני יודע שיחידות כמו דובדבן פלס"רים והשייטת מקבלות תרומות מחברות כמו נייק, המשביר ופוקס, שזה לא פחות שווה. מה שכן - יש כמה פעמים בשנה תחרויות ליחידות מיוחדות (השבוע היתה) בכל מיני נושאים, והפרסים הם (חוץ מיוקרה) גם כסף, שמשתמשים בו בדיוק לדברים האלה. אגב, בוא נגיד שבשביל הנעלי הייטק הבאות שלי אני לא אפתח ארנק..
"לא רואים בעיניים"

קדברה

New member
סתם מתוך סקרנות מטומטמת :)

יש לך מושג אם גם בתצ"ם (5707) יש תרומות כאלה? שאלה דבילית אבל סתם מסקרן אותי אם גם שם יש את התנאים והדברים הקטנים והשוליים האלה כמו ביחידות המובחרות האחרות (אני אמור להתגייס לשם החודש)..

למעלה