שיפטר

צפתניק1

New member
שיפטר

שאלה 1 : האם ניתן לקנות שיפטר אחד ולא את הסט?
שאלה 2 : האם עדיף לי להחליף דרך החנות או בעצמי (או אולי לקנות את החלק והחנות תחליף..)
תודה ושבוע טוב.

steiff

New member
ניתן

1. למרות שלרוב נמכר בסט של שניים, תוכל למצוא גם שיפטרים בודדים. אם לא תמצא בחנויות אז תוכל למצוא ביד-2 או eBay.
2. החלפה עצמית: קח בחשבון שיחד עם השיפטר תצטרך להחליף גם את הכבל, ובסבירות גבוהה גם את מוליכי הכבלים. אחר כך תצטרך לחתוך את הכבל והמוליכים (מצריך קאטר מתאים לכבלי פלדה. פלאייר או קאטר של חוטי חשמל לא יעשה את העבודה), להתקין בקצה ״כובע״ שהכבל לא יפרם, וכמובן שתצטרך גם לכוון את המעביר מחדש. אפשר לעשות את כל זה לבד אם יש לך את הכלים והידע. אם אין לך לא זה או לא זה - תן למכונופן בחנות שיעשה את העבודה. העלות של קאטר יעודי גבוהה מהעלות של שעת עבודה של המכונאי.

irbaboon

New member
תשובות

1. ניתן, עדיף מEBAY
2. בניגוד למה שאמר Steiff, תחליף לבד! זה נורא פשוט ולוקח חצי שעה כולל כיוונים

Goat On Bicycle

New member

צודק, לא מסובך. וגם לא תמיד צריך להחליף כבל, אם הכבל הנוכחי במצב טוב אפשר לחתוך את הקצה בדיוק מתחת לכובע, לפרק את הכבל ולהתקין מחדש אחרי שמחליפים את השיפטר.
אפשר לעשות חיתוך נקי ומדוייק גם עם קאטר רגיל למרות שהקאטר הייעודי של פארק טול הוא אחלה דבר.
לי יצא כבר לעשות כזה דבר בלי להחליף את הכבל, ועם קאטר רגיל והכל הלך אחלה.

צפתניק1

New member
ebay

חרשתי את האתר ולא מצאתי... יש לי מעביר אחורי של 10 הילוכים..
אני יכול לשים נגיד שיפטר של slx למרות שיש לי lx ?

צחי נ

New member
תחליף את הכבלים ואת המובילים

כפי שהמליצו לך למעלה
זעה ביחד עם אבק וחול פוגמים באיכות העברה
הבעיה שזהו תהליך איטי ולא מורגש
רק לאחר שתחליף כבלים ומובילים
תבין כמה חלקות וקלות איבדתה עם הזמן

בכלל ממליץ לכולם אחת לשנה
פנקו את האופנים שלכם בהחלפת כבלים ומובילים

yuvaldargan

New member
בכל הנוגע להחלפה לבד..

מאיפה הביטחון שלכם שזה שהעלה את ההודעה בהתחלה באמת ידע איך לכוון את ההילוכים? ולכוון אני מתכוון כמו שזה להיות באמת עובד בצורה חלקה ונעימה ולא קופץ ועובר בקושי בין הגלגלי שיניים. זה שאתם נהנים לטפל בעצמכם א. לא אומר כלום על היכולת שלכם (ובלי טיפת ציניות זה לא משנה אם אתם נהנים זה מה שחשוב) ב. ויותר חושב לא אומר שהאדם השני שראיתם הודעה אחת שלו יודע או יהנה מלעבור את התהליך הזה.

לא התכוונתי לפגוע או להעליב אף אחד מצטער אם עשיתי זאת.

irbaboon

New member
יש מדריך עולמי בשם YOUTUBE, לא צריך להיות

מהנדס גדול כדי לכוון הילוכים... זה עניין של 5-10 דקות לכל היותר

oriel29

New member
בדיוק שאלתי אם אפשר להזמין שיפטר בודד מdaa

התשובה היתה שהחל מהחודש הבא יהיה ניתן להזמין שיפטר xt בודד - שזה חדשות טובות

המחיר אגב עדיין לא ידוע

למעלה