שיפור

שיפור

מהו השילוב האידאלי בין אימוני כוח לסיבולת? עכשיו לשאלתי המרכזית אני רוצה לשפר את הכושר שלי עד פסח והכוונה היא בריצה והכל עד היום התאמנתי בעיקר על אימוני כוח(שנתיים בערך) כאשר אני משלב ריצה פעם ב...(במקרה הטוב פעמיים בשבוע, לפעמים אפילו 3 4) אני 186 שוקל 88 עכשיו, אני רוצה גם לשפר כושר(ריצות ארוכות וקצרות) וגם להוריד מסת שומן, האם זה אפשרי ללא פגיעה במסת שריר? מישהו יכול לעזור לי בבניית תוכנית שתתפרס מעכשיו עד פסח לשיפור הכושר למטרת גדנע צלילה? (הכוונה לשיפור בכל מה שדורשים ממני שם)

היחס האידיאלי שאלת ה........

היחס האידיאלי , לפי מחקרים אשר בוצעו באוקפורד בריטניה , אומרים שעל כל אימון כוח 1, צריך 2 אימוני סיבולת לב ריאה. מה שרובנו לא מבצעים כי זה קשה ומסורבל. אבל מה שגם טוב זה אחד לאחד , כלומר על כל אימון כוח אחד יבוא אימון cardio. לגבי האם זה פוגע במסת השריר כן בטח , הגברת הפעילות האירובית תמיד תפגע במסת השריר הקיימת. אבל עלי די תזונה נכונה ומינון נכון של האימונים ומנוחה, אפשר לצמצם את הנזקים במסת השריר. קודם כל התחל 2-3 ריצות בשבוע כאשר את שומר על קצב אחיד בריצה, לאותו מרחק. לאחר 3-4 שבועות התחל לרוץ את אותו המרחק בזמנים יותר טובים . ונסה לשפר את הזמנים בכל שבועיים. למשך עוד 4-6 שבועות. לאחר מזה התחל להגביר את המרקים ,כאשר אתה שומר על אותו עיקרון בסיסי של התוכנית. לגבי שיפור ריצות קצרות למה את מתכוון לספרינטים?

כן ו...

אני מתכוון לספרינטים, כוח מתפרץ דיברתי על זה עם המורה שלי לספורט הוא הציע לי להתחיל 15 דקות ריצה 3 פעמים בשבוע אחרי שבועיים לעלות ל-20 אחרי עוד שבועיים לעלות ל-25 ובנוסף גם להעלות את המינון ואז שבוע לאחר שעולים ל-25 דקות ריצה לעשות שבוע של ריצת 20 דקות ואז שוב לחזור לעיקרון העליה, כלומר- עליה ,עליה, עליה, ירידה קלה,חזרה ,עליה, עליה, ירידה קלה,חזרה, וכך הלאה ובנוסף לשלב אימוני כוח בסוף מה אתם אומרים על אימון זה? יש לי עוד שאלה, איזה מסה תירד בצורה דרסטית יותר אם אני אשמור על תזונה קלורית שלילית, שומן או שרירים? כלומר אחרי כמה חודשים אני יודע שמסת השרירים תירד אבל האם יהיה גם חיטוב שלהם(קוביות)?

מסה

תלוי כמה המאזן הקלורי יהיה שלילי, אם לא תתאמן תרד במסת שריר וכמובן במסת השומן, ככל שהמאזן הקלורי יהיה שלילי יותר כך תרד יותר במסת שריר.

למעלה