שיפור ראיה ....

שיטת בייטס

עוסקת בתרגילים יומיומיים לשיפור הראייה, ומי שהתמיד אומר שזה עובד. שיטות אחרות של הרפואה המשלימה עשויות למנוע הידרדרות במצב ומסייעות לבריאות העיניים.

יניר007

New member
בדיוק חיפשתי לגבי זה לפני כמה ימים

קצת GOOGLE ...קצת פורומים פה ושם מסקנות : זה עובד רק במיקצת , אחרי הרבההההההה זמן אם בכלל ורק מי שמתמיד ובאמת משקיע חצי שעה כל יום שזה המווון זמן :( הורדתי גם את הסרט שלו "YOGA FOR THE EYES" מיכל יש לך התנסות אישית ? או של מטופלים שלך ? זה עובד ? ואם כן תוך כמה זמן יש שיפור ? פשוט כבר חצי שנה אני מנסה להתרגל למשקפיים ופשוט לא מצליח וניתוח פשוט מפחיד מדיי . תודה.

hal767

New member
בריאות לא נבנת מעכשיו לעכשיו

שיטת בייטס יעילה במקרים רבים. השיטה מלמדת שימוש נכון בעיין, וזאת גם רפואה מונעת, וכן תרגילים לשיפור הראיה. הניסיון עם השיטה הזאת הוא טוב. בנוסף יש להדגיש את הקשר בין איכות הראיה לתזונה, למצב נפשי, לנשימה נכונה, לשינה מספקת ועוד. סבלנות ועבודה נכונה הם שני התנאים להצלחה. אין אפשרות לרפא ליקויים כאלה בזמן קצר.

יש גם את שיטת שניידר

בשני המקרים- מומלץ ללכת למטפל(מורה?) ולא להיסתפק בתרגילים. גם ראיה קשורה ומושפעת מהמכלול גוף-נפש, טיפול מתאים יתכן ויוכל לעזור. לגבי הצורך לתרגל, כדאי שתנסה לפני שאתה שולל. ברוב הטיפולים יש למטופל חלק חשוב בהחלמה. גם במקרה הזה התרגול מאד חשוב, ורק לאחר שתנסה ( בהדרכה המתאימה אישית לך, תוכל לדעת אם זה נורא כ"כ). יתכן גם שהקושי להיתרגל למישקפיים הינו מסיבה שלא "עלו" עליה עדיין.

אין לי נסיון בזה

אבל דיברתי עם אנשים שכן התנסו בזה ואמרו שזה עובד. הגישה הרשמית היא שאפשר להוריד מספר בחודש, אבל אני נזהרת עם ההצהרה הזו כי זה תלוי בהתמדה בתרגול, בתרגול נכון ובמצב הבריאותי של הגוף. אני חושבת שכדאי לעשות את זה עם הדרכה, כדי לקבל את התרגילים שמתאימים הכי הרבה לך. אם הייתי היום בגיל שבו התחלתי להזדקק למשקפיים, הייתי מאוד שמחה שמישהו יגיד לי שיש אופציה אחרת. כשהמספר גבוה, זה הרבה יותר קשה. כשאתה בתחילת הדרך, הגוף עדיין לא תלוי במשקפיים, הוא עדיין לא נכה לחלוטין. והמספר בהתחלה הוא קטן, כך שיש סיכוי סביר להחזיר את הגלגל אחורה ולהגיע למצב של חוסר הזדקקות למשקפיים. הבחירה היא בידיך. האם להישאר עם המשקפיים עד שתתרגל, וכך להישאר תלוי בהם עד סוף חייך, מרגיש איך בכל זמן מסויים המספר גדל, או לעשות את מירב המאמצים היום על מנת לחיות באופן עצמאי בלי להיות תלוי במשקפיים. עבורי התשובה ברורה. אני מנסה חלק מהתרגילים ובקרוב ארכוש את הספר שמסביר על השיטה. כשאהיה בארץ אני מתכוונת לקבל הדרכה. עשיתי תרגיל אחד או שניים בזמנו, פחות מהמינימום, כמה דקות ביום ואפילו לא כל יום. זה היה בתקופה שהרגשתי שעומד לעלות לי המספר. התוצאה היתה שהראייה שלי התחדדה, וגם הראייה בלילה השתפרה.

freearth10

New member
תרגילי עיניים הרפייה

והתבוננות פנימה, בדברים אותם אתה לא אוהב לראות. לפני כמה שנים הורדתי את משקפי הראיה שלי היה לי בזמנו מספר 3 ופשוט התרגלתי לראות בלעדיהן ולפתע ראיתי שבשביל לראות לא צריך רק עיניים
. הכרתי אנשים מרחוק לא לפי תווי פניהם, אלא לפי הדרך בה הם הלכו, מה הם לבשו וכו. הראיה התלת מימדית השתפרה בצורה מדהימה ויחד עם זאת השתנתה גם הדרך בה אני מביטה על העולם. לפני כמה חודשים עשיתי שוב בדיקת עיניים והתברר שהראיה למרחוק השתפרה בצורה מהותית יש לי כיום מספר 1 ומה שזקוק דווקא לשיפור זו הראיה מקרוב.
מאיה

שיפור הראייה

קשור גם למצב הרגשי וההבנה למה הראיה "התקלקלה" מלכתחילה... יש לי מטופלת שסבלה מבעיית מיקוד - "צילינדר" והראייה התדרדרה לה בצורה די מהירה, אחרי הרבה שיחות על חוסר המיקוד בחיים שלה וההבנה הפנימית העמוקה, שעד שלא יהיה לה מיקוד, לא תוכל לראות באופן ממוקד, היא הסירה משקפיים. זה לקח כשנה ובנוסף היא טופלה גם ברכיבה טיפולים וקיבלה תרגילים למיקוד (בנוסף לעובדה שעל סוס אתה חייב להיות ממוקד וקשוב לצרכיו של הסוס ולצרכייך...שזה בפני עצמו משפר מיקוד) היום היא כבר כמה שנים ללא משקפיים, חייה הסתדרו באופן משמעותי, היא יצאה מה"כאוס" של חייה, התמקדה ברצונותיה, הגשימה את שאיפותיה (ועדיין מגשימה), נישאה, ילדה 2 בנות ואף נמצאת בהריון השלישי וחיה בפוקוס, עם תרגילים תמידיים כדי לא "לברוח" מהמיקוד... עכשיו הכל תחוי בבעיה הספציפית שלך- האם הבעיה היא מיקוד/ קוצר ראייה/ רוחק ראייה וכו'... בהתאם לכך אפשר יהיה יותר לכוון ולעזור לך להבין מה בראייה שלך פגום ואיך ניתן לשפר... (חייבת לציין שהיא מטופלת שהתמידה והצליחה, מטופלת אחרת לא הצליחה כי לא הקדישה עצמה לכך...) וזה לא קל. בהצלחה, תמי

פשוט מאוד

לעשות תרגילים לעיניים ... רצוי לגשת לרופא עיניים ולברר איזה תרגילים הוא ממליץ לעשות. במידה ולא קיבלת תשובה מספקת, צור קשר בפרטי.. יום טוב

למעלה