שיפור פרק כמותי

Effective

New member
שיפור פרק כמותי

היי,
אני תלמידה בהייקיו, כאשר כבר חצי קורס עבר, ומאוד מאוד מאוכזבת. מאז ומתמיד מתמטיקה הייתה חלק חלש אצלי, ולא ציפיתי להיכנס לקורס ופתאום ולהוציא 120 בחלק הזה.
עם זאת, ציפיתי לראות שיפור מסוים בחלק הזה, אפילו קטן, אבל בינתיים אני רואה רק ירידה. אני עושה את כל השיעורים ומתרגלת הרבה, ועדיין במהלך הסימולציות הציון בחלק הכמותי ירד ב-20 נקודות והגיע לציון נמוך מאוד. בדר"כ אני מצליחה להוציא חצי תשובות נכונות בכל פרק כמותי או קצת פחות.
אני מרגישה שהבעיה היא הזמן הקצר לכל שאלה. חלק מהשאלות אני אדע לפתור ללא מגבלת זמן, אבל ב-50 שניות לשאלה- זה נראה לי בלתי אפשרי. כמובן שיש גם שאלות שלא משנה כמה זמן יתנו לי- אני לא אדע לפתור אותן, אבל אני כמובן לא שואפת לפתור 20\20 שאלות בכל פרק, 13/20 יספק אותי בהחלט.

הציון הממוצע שלי בינתיים עומד על בערך 560-570 (כשבאנגלית אני מוציאה בדר"כ באזור ה137-139 ובמילולית 120) ובשביל להתקבל ללימודים אני צריכה 656 (כמעט 100 נק' מעל).

מה הייתם עושים במקומי? אני חושבת על שיעורים פרטיים אבל לא בטוחה לגבי היעילות שלהם. אני מכירה את המנטרה של "תרגול תרגול תרגול" ואני באמת מתרגלת ועושה את כל שיעורי הבית- אבל אני באמת לא רואה קשר בין התרגול הזה לבין הסימולציה, הוא פשוט לא עוזר לי.

אתם חושבים שאפשר לשפר חלק כמותי? איך? זה ממש נראה לי אבוד!!

redsnowhite

New member
שלום לך

את באמת מבינה את דרכי הפתרון? את יודעת את החוקים היטב? מאד חשוב שתביני באמת למה את פותרת ככה, את ההגיון שמאחרי זה ולא לפתור רק כמו תוכי.

כשאת פותרת פרק כמותי, האם את נלחצת כשאת רואה כמה זמן נשאר לך אל מול כמה תרגילים נשארו? את מנסה להספיק את כולם, או לפתור כמה שיותר נכון? כלומר, כוונתי היא, שאם תכווני מראש לפתור אך ורק את ה-13 התרגילים הראשונים, זה יקל עלייך?

אני ממליצה לעשות 2 ניסויים. פרק אחד בו תפתרי את כולו ללא מגבלת זמן (אך תבדקי כמה זמן לקח לך) ותראי איך הלך לך ככה, ופרק שני בו תפתרי אך ורק את ה-13 שאלות הראשונות וגם פה, תראי איך הלך לך.

איך הולך בתרגולים שהם לא חלק מתוך פרק?

בהצלחה רבה יקירה

Effective

New member
היי

אני מרגישה שזו השורש של הבעיה- למשל בגיאומטריה, אני יודעת את החוקים ואת כל השאלות בשיעורי בית אני מצליחה לפתור. אבל בזמן הנתון- זה בכלל לא נראה לי סביר.. כמובן שיש שאלות בגיאומטריה שאני מצליחה, השאלות הראשונות והקלות על זויות במשולש או במעגל..

את כל שיעורי הבית אני מבינה בסופו של דבר ויודעת לעשות טוב, אבל בסימולציה זה לא בא לידי ביטוי.. אולי כי התרגולים קלים מדי?

השאלה היא מה עושים? ממשיכים לתרגל? כי זה מה שאני עושה כבר חודש ואני רק יורדת ויורדת..
אני אמנם לא בעלת ראש מתמטי, ובהתאם לכך הציפיות, אבל אני לא לגמרי סתומה ו3 יחידות סיימתי עם 100 עגול..

האם מורה פרטי יעזור? מה עושים? אני ממש מיואשת..

redsnowhite

New member
כתבתי לך את המלצתי
בנוסף,

אני חושבת שברגע שנדע איך הולך לך בשני הניסויים, יהיה לנו קצת יותר קל להבין איך להשתפר ובמה בדיוק. אולי זה בכלל נובע מלחץ?
את גם צריכה לדעתי לבדוק במה את טועה ולראות אם יש חזרה על אותם הנושאים, את מוזמנת להעלות לכאן ואני והשאר ננסה לעזור.

מורה פרטי, אני לא בטוחה עד כמה יש טעם. אני חושבת שזה משהו שכדאי שתנסי לשפר בשבוע הקרוב בעזרתנו ובעזרת המדריך ואם לא, לשקול את העניין הזה. ניסית לדבר עם המדריך?

יש לך אינספור תרגילים באתר של המרכז הארצי (רק אל תגעי בסימולציות הרלוונטיות למועד החדש, שתוכלי לעשות אותן כסימולציות של ממש.) ניתן למצוא שם בחינות ממועדים קודמים ואם רק תדלגי על ההשוואה כמותית, כמו שכתב הקבUע, יש לך אחלה של שאלות לתרגול.

Effective

New member
תוצאות הניסוי

הן שבשני מהפרקים ממצב של 7/20 ו 9/20 זה נהיה 12/20 ו- 12/20.. בנוסף היו עוד איזה 3-4 שאלות בנושאים שעוד לא למדנו.
אני באופן מובהק פותרת יותר טוב שאלות עם מלל (כמו אחוזים ושאלות משוואה) ופחות טובה בשאלות עם נעלמים\תיאורתיות (כמו: a, b, c הם בלה בלה בלה או מה מתחייב לגבי איזשהו ביטוי מסוים).
המסקנה היא שאין ספק שהזמן פה הוא הבעיה..

לא ניסיתי לדבר איתו על זה, אבל הוא בטח ירגיע אותי בטענה שרק במרתון רואים תוצאות (אישית, אני לא מבינה מה ההבדל בין הסימולציה שאני עושה במרתון לבין הסימולציה שאני עושה עכשיו ולא סבורה שמשהו אז פתאום ישתנה פלאים).

כדאי לקחת תרגילים של המרכז הארצי ולתרגל על זמנים? אולי כדאי מראש לפסול שאלות שאני יודעת שייקחו לי הרבה זמן לפתור \ נושאים שאני חלשה בהם, לדלג ולהשקיע את הזמן ב-13 שאלות שאני כן יודעת?..

הקבUע

New member
תגובה

לדעתי, אם לא למדתם עדיין את כל הנושאים, אין טעם ל"שרוף" פרקים של המרכז הארצי - מדובר בחומר הכי טוב ללמידה לבחינה.
בנוגע לתרגול בזמנים - זה תלוי בך. לדעתי המעבר לתרגול בזמנים הוא רק כש"מכירים את הנושא על בוריו", מהסיבה, שתלמיד שמתרגל נושא שהוא לא מכיר אותו על זמן, ולא יצליח לפתור אותו, הכישלון עלול לפגוע לו במוטיבציה, באמונה העצמית, ובהרבה מאוד מקרים הוא יבחר לגשת לפתרון של הספר במקום לנסות ולהתמודד לבד.

תזכרי ש..

כדי לקבל 656 את צריכה לעמוד על ממוצע של 128 בפרקים. אם את באמת 120 במילולי (לא בטוח, יכול להיות יותר ויכול להיות פחות, זה הייקיו) אז את תצטרכי לקבל לקבל לפחות 130 בכמותי.
זה אומר, שברוב המבחנים תצטרכי 32 תשובות נכונות בכמותי סך הכל (16 בכל פרק אם תרצי) וגם אז את תהיי ממש על הקשקש.

תיאורטית, את יכולה לכוון לענות על 16 שאלות. תראי אם ככה את מצליחה לענות נכון על 15. ואז את 4 השאלות האחרונות תנחשי ומבחינה הסתברותית את אמורה לענות נכון על אחת מארבעתן (כי בניחוש יש סיכוי של 25% לענות נכון). ככה ייצא לך סך הכל 16 תשובות נכונות בפרק.
כמובן שזה מסוכן ותלוי במזל.

ואני ממש מסכים עם הקבUע - עד שאת לא מסיימת את החומר, אל תגעי בבחינות של המרכז הארצי.

הקבUע

New member
את רותמת את העגלה לפני הסוסים

הירגעי. יש עוד למעלה מחודש לבחינה.
מניסיון, החלק הכמותי הוא בהחלט עניין של תרגול והשתפשפות.

אני אגיד לך מניסיוני האישי, שגם אני, עד לתקופת המרתון (כשבועיים לפני הבחינה), הייתי ממש זוועה בכמותי. כל הזמן חשבתי לעצמי "איך לעזאזל הם מצפים שאפתור את זה בדקה?".
התשובה היא מורכבת. בהחלט ניתן לפתור 20 תרגילים ב-20 דקות, אבל עוד מעט נגיע לזה.
בקיצור, רק בתקופת המרתון התחלתי לתרגל פרקים כמותיים מהבחנים שפורסמו באתר של המרכז הארצי, ותוך כמה ימים הגעתי למצב שבו מ-10\11 תשובות בפרק כמותי, הגעתי למצב של 16\17 תשובות נכונות בכמותי. זה מה שהכי עשה את זה בשבילי.

ובנוגע ל-20 שאלות ב-20 דקות. חלק ניכר מהשאלות בפרק ניתן לפתור בפחות מדקה, במיוחד השאלות אשר מצויות בתרגילים 1-10 וכשיש תרשימים קלים.

לסיכום:
1) לתרגל כמה שיותר.
2) לתרגל פרקים כמותיים מהמרכז הארצי (רק לזכור לדלג על שאלות ה"השוואה כמותית" שירדו מהבחינה).
3) לחסוך כמה שיותר זמן על-ידי פתירה מהירה של השאלות הראשונות (לרוב הן קלילות).

Effective

New member
מעודד..

אגב, אתה בטוח לגבי העניין של סידור השאלות מהקל אל הקשה? כי התשובות הנכונות שלי לא בדיוק מתפלגות ככה.. פשוט מפוזרות.

הקבUע

New member
בגדול, כן

סדר השאלות הוא מהקל לקשה, אם כי, אי אפשר להגיד בוודאות, ששאלה 19 קשה מ-20.
כמו כן, העניין הוא אינדיבידואלי.

אם הטעויות שלך מפוזרות, כנראה שזה מעיד על נושאים חלשים-חזקים, מאשר על רמת כללית ירודה בכמותי.
הכוונה העיקרית שלי היא שהסיבוכיות בשאלות 1-10 היא לרוב נמוכה מאוד, ואלו שאלות שרצוי לפתור אותן בכמה שפחות זמן.

כמה עצות

1. תנסי לנתח איפה נמצאות רוב הטעויות שלך. אני מתכוון ממש ברמה התת-נושאית. כלומר, נניח להבין שיש לך בעיה בשאלות ערך מוחלט ובתלת ממד. תתרגלי יותר את החלקים הבעייתים ואם את מרגישה שיש צורך אז גם תחזרי על התיאוריה מחדש. תביני לעומק כל מילה בהסבר ואל תתפשרי.

2. הכי חשוב - לתרגל בחינות של המרכז הארצי בעדיפות ראשונה ורק אחר כך את התרגול של הייקיו. אמנם שילמת הרבה כסף על הקורס ואת באה לשיעורים. זה יפה מאוד. אבל בסופו של דבר את לא חייבת שום דבר להייקיו ואת עושה מה שטוב לך.
אם יש לך את האופציה לעשות את שיעורי הבית של הייקיו מול האופציה לעשות עוד פרקי כמותי של המרכז הארצי אז התשובה ברורה.

בחינות המרכז הארצי ופתרונות של יואל גבע:
http://www.geva.co.il/psychometry_tirgul_hamerkaz_haartzi
בחינות המרכז הארצי ופתרונות של קידום (הפתרונות של קידום יותר מושקעים במקרה הזה והם לא מסבירים רק בדרך של הצבה כמו גבע):
http://www.kidum.com/Pages/Show/110

יש לך שם טונה בחינות. תתחילי מ-2009 ותתקדמי כרונולוגית. בכמותי יש להוריד את חלק "ההשוואה הכמותית" מהפרק. זאת מין טבלה כזאת עם "צד א'", "צד ב'" ו"מידע נוסף". מאוד ברור איפה זה נמצא ויהיה כתוב לך במפורש כשתגיעי לחלק הזה בפרק.
כמו כן, יש להוריד את שאלה מס' 1 בפרק משום שהיא קלה מדי עבור המתכונת החדשה. את כל שאר השאלות (שהם לא "השוואה כמותית" ולא שאלה מס' 1) לעשות.

3. תתחקרי את הטעויות שלך בצורה מסודרת על דף. לא להגיד לעצמך: "אוי, טעיתי בחישוב. לא היה אפשר למנוע את זה". תנסי לחשוב מה יכולת לשנות באופן בו פתרת את השאלה שהיה עשוי למנוע את טעות החישוב/תשומת לב.

4. לפי הנתונים שהצגת אני מבין שאת עומדת על ציון של בערך 90-91 בכמותי.
לפי זה אני יכול להעריך שסיכוייך לפתור נכון גם את שאלה מס' 19 וגם את שאלה מס' 20 בפרק מסויים עומד על כ-10%. גג 15%. סיכוי נמוך. אל תשאלי איך חישבתי את זה אבל זה ככה. סמכי עליי.
בקיצור, האסטרטגיה הנכונה מבחינתך תהיה כנראה לכוון ל-18 או ל-19 שאלות בפרק ולא ל-20.
שימי לב, שזה לא אומר לא לעשות אוטומטית את שאלה מס' 20. זה אומר שבסוף הפרק, עלייך לדלג מייד על שאלות בנושאים שאת יודעת שאת חלשה בהם במיוחד.

וכן, את החלק הכמותי אפשר לשפר מאוד. אני עליתי מ-123 בהתחלה לממוצע של 138 בסימולציות האחרונות (במבחן אמנם ירדתי קצת אבל מבחן אחד לאו דווקא מעיד על הרמה).

מקווה שעזרתי ובהצלחה.

שלום לך,

קראתי את העצות שקיבלת ואני חושב שהן מצויינות.
אני לא מצליח להבין איך קורה שאת פותרת בחינות מלאות בשלב הזה של הקורס, כשמן הסתם ישנם נושאים שעדיין לא תרגלת כל צורכם, ומאידך אין לך היכרות מוקדמת עם הבחינה. אני חושב שזה רעיון לא מוצלח בכלל. פתרון של בחינה מלאה הוא עניין קריטי כדי להתרגל לקצב של הבחינה אבל במרחק של חודש וחצי מהבחינה- אין בזה טעם. עדיף לפתור פרקים בודדים ואפילו פחות מזה. הדברים הללו נכונים גם לתלמידים חזקים ונכונים שבעתיים, אם מספר התשובות הנכונות שלך בפרק כמותי הוא נמוך מ13 (כפי שמשתמע מדברייך). במקרה כזה מסתבר שצריך לחזק את התרגול בכל נושא ונושא בנפרד...

איני יודע אם נהגת כך בהנחיית המדריך שלך או לא. בכל מקרה, אני מציע לחשוב מחדש על אופן הפעולה הזה.
שיפור של 100 נקודות (אגב, קיבלת 560 בבחינה של המרכז הארצי או בחינה אחרת?...זה משמעותי מאוד) הוא בר-ביצוע בזמן שנותר ובו זמנית מהווה גם יעד מלחיץ מאוד. בדיוק בשל כך אני מציע לך פחות למדוד את עצמך מדי פרק ובחינה, ויותר לחזור לספרי הלימוד ולהתעמק בגישה הנכונה לכל אחד מתתי-הז'אנרים הקיימים. אם אינך בטוחה שספרי התרגול שברשותך טובים מספיק- נסי להשיג אחרים.

בהצלחה!

חבוב

יש לי ידידה שעשתה אצלכם קורס למועד פברואר האחרון ותרגלה בחינות של המרכז עוד לפני שסיימה ללמוד את כל הנושאים וגם חבר שעכשיו באמצע הקורס שלכם ומתעתד לגשת ביולי והוא מתרגל בחינות של המרכז הארצי וגם הוא טרם סיים ללמוד את כל החומר.

והכל בהוראת המדריכים. אני מציע לך לבדוק את העניין. זה חתיכת כשל. (ואז אולי תהיה רשאי להעביר ביקורת מרומזת על היי קיו).

הביקורת שלי היתה ישירה ולא מרומזת :)

במסגרת ההכוונה האישית שתלמידים בקידום מקבלים, יש מי שמופנים להתמודד עם שאלות ופרקי בחינה בשלב מוקדם יחסית. בכיתה טיפוסית, מדובר בבודדים ולא חלילה במדיניות גורפת. פרופיל של תלמיד שמקבל הנחיות כאלו שונה מזה המתואר כאן, ובצדק.

אבל תחשוב רגע

למה בעצם לעשות את זה? יש בזה בכלל משהו חיובי?

התשובה שלילית לדעתי. אם חבר שלי (שהוא תלמיד מבריק) אומר לי : "איך עמדת על x אחוזים במבחנים של המרכז הארצי? זה לא יכול להיות. הרי לא מכירים מלא סוגי שאלות".

מה ההצדקה "לשרוף" חלק מהשאלות הטובות ביותר? לא עדיף לחכות שהתלמיד (ולא משנה מה רמתו) ילמד את כל החומר? לא הגיוני יותר להחליף כבר את חומר המרתון הלא מדוייק לטובת יותר מ-40 בחינות של המרכז הארצי הזמינות כאוגדנים ובאינטרנט?
האם זה הגיוני בעיניך שתלמיד ייגש לבחינה לפני שסיים את כל הבחינות של המרכז הארצי? מה, חומר של קידום עדיף על בחינות של המרכז הארצי? עד כדי כך הרצון לשמור על בלעדיות וייחודיות מעביר אתכם על דעתכם?

ככל שהזמן עובר ויותר בחינות של המרכז הארצי זמינות לכל מאן דבעי, כך הכדאיות ללכת לקורס יורדת.
ומדוע זה? כי המכונים עדיין תקועים מאחור ולא הפנימו באמת שהחומר שלהם נחות משמעותית מהבחינות של המרכז הארצי.

jaromor

New member
סימולציות בתחילת קורס

אהלן. כתלמיד עבר וכקורא (פאסיבי בעיקר) בפורום זה אני רוצה להציג דעה אחרת לגבי עשיית סימולציות לפני שמסיימים ללמוד את כל החומר-
ברור שכדי להעריך כמה התלמיד אמור לקבל בפועל ברור שאין בסימולציה כזאת תועלת. אולם, ביצוע סימולציות לאורך הקורס משיג מטרות חשובות אחרות- מרגיל תלמידים לשעות רצופות של בחינה, לכתיבת חיבורים, לדף התשובות ונותן להם "טעימה" מכל חלקי הבחינה. התוצאה המספרית (ציון) של סימולציות אלה לא חשובה אלא עצם עשייתן כחלק מהתהליך שעוברים התלמידים.

אמנם לא שווה "לבזבז" עבור סימולציות של תחילת/אמצע קורס את אחד המבחנים האחרונים של המרכז הארצי כי אין הרבה כאלו, אבל אם מדובר על סימולציה של המכון שממילא יש כאלו בשפע- אין ספק לדעתי שהיתרונות עולים על החסרונות.

roymel

New member
מסכים לגמרי!!!

כל מילה נוספת מיותרת בעיניי.
חומר הלימוד הכי טוב למבחן הזה זה המבחנים של המרכז הארציץ. כל מכון פסיכומטרי ש"מסתיר" אותם מהתלמידים פוגע להם בציון.
חד וחלק!

למעלה